Life&style
DogTV, pseća televizija koja krati vrijeme ljubimcima dok su sami kod kuće

DogTV: nećeš vjerovati, ali TV kanal za pse počinje s emitiranjem!

  • U studenom je u Velikoj Britaniji pokrenut DogTV, televizijski kanal posebno dizajniran za pse
  • Program je osmišljen kako bi smanjio stres kod naših četveronožnih ljubimaca koji su često sami kod kuće
  • Kreatori ove nesvakidašnje TV postaje naglašavaju kako svaki šesti pas ima strah od razdvajanja

Dakle, što radi tvoj pas kad nisi kod kuće? Spava, možda se nakratko poigra s plišanom životinjom te, prije svega, čeka tebe. To svakako može izazvati stres kod nekih pasa, jer naši dragi četveronožni prijatelji ne znaju kada ćemo se konačno vratiti. Pet minuta brzo se čini kao pola vječnosti.

Kako bi smanjili razinu stresa kod pasa, stručnjaci iza DogTV-a smislili su nešto novo: TV program 24/7 koji bi trebao privući pažnju pasa kad su sami. „Nakon godina istraživanja nekih od najboljih svjetskih stručnjaka za kućne ljubimce, razvijen je poseban sadržaj koji uzima u obzir posebna svojstva vida i sluha pasa te podržava njihovo prirodno ponašanje“, stoji na web stranici TV postaje.

Kakva pseća oaza! Vlasnik je svojim ljubimcima uredio pravu dnevnu sobu s kaučima, TV-om i barom

DogTV, pseća televizija koja krati vrijeme ljubimcima dok su sami kod kuće | Autor: Shutterstock Shutterstock

I kulinarski show, i dresura pasa...

DogTV obećava da će pas gledanjem televizije postati „samouvjeren, sretan pas“ koji je „manje sklon stresu, tjeskobi od razdvajanja ili drugih srodnih problema.“ Kreatori DogTV-a naglašavaju da svaki šesti pas ima tjeskobu od odvajanja. Simptomi uključuju pretjerano lajanje, odbijanje jela, pokušaj bijega i uništavanje stvari.

Najpopularnije pasmine na Tiktoku Možda vas zanima Ovo je 10 najpopularnijih pasmina prema broju pregleda na internetu, jedna je uvjerljivo najomiljenija Rubrika Life&style Life&style

Stoga se prikazuju posebni programi koji pomažu psima da se opuste. Ali, postoji i program za vlasnike pasa. Prikazuju se emisije o temama kao što su vlasništvo psa i dresura pasa. Dio programa čini i kuharski show za pse.

Inače, nekoliko drugih zemalja već može potvrditi da koncept DogTV funkcionira. Jer DogTV koji sada kreće u Velikoj Britaniji, a izvorno je izmišljen u Izraelu, već je dostupan u Americi i Kini, između ostalih. DogTV također ima YouTube kanal i program koji se može streamati na Smart TV-u na mnogim mjestima. Pa eto, može ga gledati i tvoj pas.

Photo: Shutterstock

Komentari 0