Life&style
Mama i kći

Dirljivo pismo bolesnoj majci: Žao mi je što te nisam razumjela, ali ti moj stvarni heroj i neopisivo te volim!

  • Ako našim mamama nekada i zaboravimo reći koliko ih volimo i cijenimo, Majčin dan je prilika da to nadoknadimo
  • Vrijeme da je da zastanemo na trenutak i napravimo sve kako bi se mame osjećale uistinu posebno, voljeno i vrijedne pažnje
  • Mnogima je svoje emocije lakše izraziti na papiru, kao što je to bilo Alexi Pearl, na čije je pismo majci zaista teško ostati ravnodušan

Mnoge od nas napravit će to na svoj način, ali nipošto neće propustiti priliku da na Majčin dan svojim mamama iskažu posebnu pažnju. Za to je rezervirana svaka druga nedjelja u svibnju, još od 20. stoljeća u zapadnom svijetu. Poseban je to dan koji ima svoje korijene u engleskom i američkom pokretu žena.

Možda vas zanima Dirljivo pismo preminuloj majci: 'Ne prođe dan da ne mislim na tebe, nedostaješ mi, mama' Rubrika Life&style Life&style

Ideja o slavljenju majke i majčinstva je zapravo krenula od starih Rimljana i Grka, međutim modernu tradiciju započela je 1858. godine kada je Amerikanka Ann Reeves Jarvis organizirala Mother’s Day Work Club odnosno skupove majki kojima je cilj bio poboljšanje sanitarnih uvjeta te smanjenje stope smrtnosti kod dojenčadi. Nakon njezine smrti, pokret je nastavila njezina kćerka Anna Jarvis čija je želja dobila da se Majčin dan i službeno obilježava.

Tadašnji američki predsjednik Woodrow Wilson, 1911. odredio je službeni dan za slavljenje majčinstva, a to je bila druga nedjelja u svibnju.

Ljubav mame i kćeri | Autor: Freepik Freepik Ljubav mame i kćeri

Ovogodišnju drugu nedjelju u svibnju mnoge će svojim mama, učiniti posebnom. Majčin dan i 19- godišnja Alexa Pearl obilježila je na poseban način - svojoj bolesnoj majci napisala dirljivo pismo...

Draga mama,

Riječima niti ne mogu izraziti koliko sam sretna što sam kći žene koja ima toliko ljubavi u sebi i koja je toliko posvećena stavljaju svoje obitelj na prvo mjesto bez obzira na okolnosti. Ti nisi samo moja mama, ti si apsolutno moj najbolji prijatelj. Volim te jako puno.

Kada bi mogla promijeniti okolnosti koje su te snašle, odmah bi to napravila. Znam da ti život s kroničnom bolešću nije lak, a znam da je i teško podizati obitelj...ne mogu ni zamisliti koliko je oboje bilo strašno teško. Želim ti se ovim pismom zahvaliti, jer ima osjećaj da riječi zahvale ne čuješ dovoljno puta.

Danijela Dvornik, Marko Grubnić i Ecija Ojdanić pokazali su kako lijepe mame imaju

Od kada god me sjećanje služi, bila si bolesna. Nisam sasvim razumjela tvoje stanje kada sam bila mala. Riječi 'lupus', multipla skleroza' su za mene bili samo termini. Ti si ustajala svako jutro i imala hrabri izraz lica...nikada nam nisi pokazala koliko te je boljelo.

Znam da sam se nekada ljutila kao bi se neki planovi morali otkazati jer se ti nisi osjećala dobro. Žao mi je što nisam razumjela. Žao mi je ako si se osjećala loše zbog nečega što nisi mogla napraviti. Znaj da te neopisivo volim, a tako sam te voljela i tada.

Hvala ti što si uporno žrtvovala sebe kako bi mi olakšala život iako je to za tebe ponekad bilo iznimno teško. Na dane kada bi od boli jedva ustajala iz kreveta, ipak bi smogla snage da se boriš za svoju obitelj. Zbog toga ti se divim svakog dana iako to možda ne misliš, primjećivala sam i primjećujem koliko radiš za nas.

Djeca princa Williama posvetili su dirljive poruke baki Diani, a Harry je također napravio gestu za svoju mamu

Toliko sam zahvalna da sam kći nekoga tko svaki dan ustaje i sve čini za svoju obitelj. Ti si stvarna superžena, pravi heroj, Iako imam samo 19 godina, kada me netko pita što želim biti kada odrastem, još uvijek kažem kako želim biti poput tebe.

Voljela bih kada bih te mogla osloboditi boli. Ali kako to ne mogu napraviti, obećavam da ću ti pomagati i olakšati u svemu. Hvala ti što me nikada nisi iznevjerila i što si moja osobna superžena. Volim te više nego što riječima mogu opisati.

S ljubavlju,

Tvoja kći

Photo: Shutterstock

Komentari 0