Life&style

Dirljivo pismo preminuloj majci: 'Ne prođe dan da ne mislim na tebe, nedostaješ mi, mama'

  • Danas je Majčin dan, vrijeme kada slavimo sve naše predivne majke i zahvaljujemo im za sve što su učinile za nas
  • Međutim, neke od nas, nažalost, nemaju više priliku podijeliti lijepe riječi sa svojom majkom
  • Jedna je žena podijelila predivno i osjećajno pismo koje je uputila svojoj pokojnoj majci

Danas je Majčin dan koji se diljem svijeta obilježava svake godine druge nedjelje u mjesecu svibnju. Kao osnivačica današnjeg Majčinog dana slovi Anna Marie Jarvis. Naime, ona je u američkom Graftonu 12. svibnja 1907. godine, u nedjelju nakon druge godišnjice smrti njezine majke, osnovala „Memorial Mothers Day Meeting“. Tamo su majke mogle razmjenjivati svoja iskustva o raznim pitanjima. S 500 bijelih karanfila izrazila je svoju ljubav prema preminuloj majci i u mjesnoj ih je crkvi dijelila drugim majkama.

Danas, desetljećima kasnije, taj se dan diljem svijeta obilježava kao Majčin dan. Jedna je žena odlučila tom prigodom napisati pismo svojoj pokojnoj majci – i podijeliti ga s nama. Pripremi maramice – vrlo je dirljivo…

via GIPHY

"Mojoj dragoj mami,

Prošlo je gotovo devet godina otkako si preminula. Ne prođe dan da ne mislim na tebe, ali neki su dani jako teški.

Majčin dan.

Božić.

Tvoj rođendan.

Datum kada si otišla zauvijek.

Kako bih voljela da si upoznala svoje unuke. Oduševljeno bi mi rekla da je Ana nagrada za svu tugu koju sam vam nanijela, sve neprospavane noći, sav plač. Oduševila bi te u kuhinji, a ona gotovo može napraviti tvoje kekse jednako kao i ja.

Kad se Toma nasmiješi, dirnuta sam do suza. To je drski smijeh dječaka, ali ima nešto u njegovim očima što me podsjeća na tebe, na način na koji se sužavaju sa strane.

Oboje vole knjige. A ponekad izvučem svoju stare omiljene knjige i naglas ih čitam, sjećajući se načina na koji si mi ih ti čitala svake večeri prije spavanja.

Učim Vidu plesti - ona je sada u istoj dobi kad si ti mene tako davno to naučila. Sjećam se tvog beskrajnog strpljenja s mojim neuspjelim šavovima i mojim lošim kreacijama.

Kad je i tata preminuo, kući smo donijeli tvoje brojne biljke u teglama. Djeca se izmjenjuju zalijevajući ih kad vrijeme postaje toplije, ali nemaju pojma što mi one znače.

Sve su to biljke koje sam ti poklanjala za Majčin dan, a koje bi onda svake godine s ponosom prikazivala na blagovaonskom stolu sve dok ih ne bi opet pospremila s drugima.

Nedostaješ mi, mama. Nedostaje mi tvoja mudrost i strpljenje. Nedostaje mi tvoje znanje i tvoja ljubav.

Kako se približava Majčin dan, zagrlit ću svoje bebe, podsjetiti ih da ću ih uvijek voljeti i nadam se da možeš vidjeti svoje prekrasne unuke odozgo.

Ja, xx"

Možda vas zanima Pitali smo poznate koji im je najbolji savjet dala mama Rubrika Stars Stars

Kakvo lijepo, dirljivo pismo. Imale smo suze na očima kad smo ga pročitale. Znamo da su dani - poput Majčinog dana - teški za našu čitateljicu i za sve koji su izgubili svoju majku, ali treba stisnuti zube i prisjećati se lijepih trenutaka.

Ako ti danas nedostaje mama - i svaki dan - naša srca su s tobom...

A ako spadaš među sretnice koje u ovom trenutku mogu vidjeti ili čuti svoju majku, ostavi sada sve i uzmi telefon! Ovo će biti najvažnija stvar koju ćeš napraviti danas! Nazovi svoju mamu i reci joj koliko je voliš i koliko ti je stalo do nje. I zahvali joj na svemu.

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    tužno:(((((((((((