Life&style

Dirljivo! 8 najljepših filmova uz koje će većina ljudi pustiti suzu

  • Ponekad nam jednostavno treba neki ventil kako bismo „pustile“ osjećaje na slobodu 
  • Onda nam i odgovara pustiti pokoju suzu
  • Ovo sivo jesensko vrijeme idealno je za takvo što, a ovo su idealni filmovi kao dodatna pomoć 

Vani pada kiša, maglovito je i tmurno, vjetar brije, hladno je. Iskreno: ako netko ide dobrovoljno van, vjerojatno je nešto jako, jako važno. Naime, radije ostanemo kod kuće u toplom s kokicama i nekim slatkim grickalicama na kauču te gledamo dirljive filmove koji baš odgovaraju ovom melankoličnom jesenskom vremenu. Temeljito čišćenje suznih kanala, balzam za dušu – izvrsno! Donosimo ti mali izbor predivno tužnih blockbustera za plakanje. 

1. P.S. Volim te 

Kakav je osjećaj izgubiti ljubav svog života ne želi si nitko ni zamisliti. Upravo se to dogodilo Holly. Udala se mlada za svog Gerryja, a 10 godina kasnije on je umro od tumora na mozgu. Holly se srušio cijeli svijet. Do njenog 30. rođendana kad joj je Gerry posthumno poslao tortu. I nakon svoje smrti držao se obećanja da je nikada neće napustiti. A na kraju je čak dopustio svojoj supruzi da upozna jednog od njegovih prijatelja…

2. Buđenja 

Pravi filmski biser iz 90-ih. Film „Buđenja“ grandiozan je i vrlo dirljiv. Radi se o liječniku koji je pacijenta probudio iz kome s novim lijekom. Međutim, sreća je bila kratka. Djelovanje lijeka je ograničeno. Priča je još žalosnija i dirljivija kad saznaš da se radi o istinitim događajima. A iskreno, Robbie Williams i Robert de Niro su jednostavno genijalni! 

3. Nikada me ne ostavljaj 

Baziran na istoimenom romanu Kazuo Ishiguroa, film prikazuje sudbinu troje mladih: Kathy, Ruth i Tommyja. Oni su krajem 70-ih bili izolirani u engleskom internatu. S vremenom su saznali zašto žive tamo i što je razlog njihovog bitka. Osim sudbine njih troje, ljubavni trokut među njima također tjera na plakanje. To je film za koji se ne možeš pripremiti. 

4. Pomajka 

Obitelj, razvod i „nova žena“ na očevoj strani. Isabel je prilično uspješna na poslu, ali ne baš u odnosu s dvoje tinejdžera koji pate zbog rastave roditelja. Nije ni čudo da djeca otežavaju život očevoj novoj partnerici te pokazuju kako su uvijek na strani majke. A ona još dolijeva ulje na vatru. Međutim, onda Jackie oboli od neizlječivog raka… Predivna prča o mržnji, ljubavi, prijateljstvu i tome što je doista vrijedno u životu. 

5. Manchester by the Sea 

Lee je kućepazitelj i usamljen je. Smrt njegovog brata vraća ga u rodno mjesto, a tamo se mora brinuti za svog nećaka. Međutim, u Manchesteru ga ne čeka samo njegov nećak, nego i vlastita prošlost: trauma koju još nije prebolio. Film pun tuge i osjećajnih likova s kojima će se gledatelji poistovjetiti. 

6. Soba 

Film je rađen prema knjizi, a radi se o nevjerojatnoj svakodnevici otete Ma koja u zatočeništvu odgaja svog sina Jacka. Na kraju su oboje uspjeli pobjeći nakon pet godina, ali nova sloboda nije bila onakva kako su očekivali pa se njihov odnos našao na teškom testu. Pripremi rupčiće! 

Možda vas zanima Ove popularne serije iz 90-ih ponovno se snimaju i ne možemo dočekati pogledati ih! Rubrika Life&style Life&style

7. Krive su zvijezde 

Tko je čitao knjigu, zna na što se mora pripremiti. Za posljednjih 50 stranica treba paket maramica. John Green priča u svom bestselleru o ljubavi između mlade Hazel koja je oboljela od raka te Gusa. Ljubav koja je od početka na rubu smrti. Bolest, ljubav, očaj, romantika i tuga u pravoj hollywoodskoj maniri. Kako ne bi plakale?

8. Zapravo ljubav 

Klasik. Tko nije barem jednom pustio suzu uz ovaj film? Ovdje se ne radi o samo jednoj prelijepoj priči, nego o više njih. A svatko se može naći u jednoj od tih priča. Ako nisi već gledala ovaj film, svakako ga pogledaj. A ako jesi: vrijedi ga pogledati još jednom! 

Možda vas zanima Kultni hororac 'Znam što si radila prošlog ljeta' vraća se u velikom stilu. S kim ćeš ga gledati? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0