Life&style

"Dijeta za lijene" – 6 savjeta za vitkost za one kojima ne pada na pamet ići na dijetu

  • Voliš čokoladu i mrziš sport? Pa i tako se može mršavjeti
  • Može i bez strogog plana prehrane i brojanja kalorija 
  • Potrebno je samo unijeti nekoliko promjena u svakodnevicu

Mrziš sport i voliš čokoladu? Odlično! Nema problema! Ako bi ipak usto rado skinula koji kilogram, imamo 6 trikova koji će ti pomoći da se bez vježbanja, plana prehrane i brojanja kalorija približiš željenoj težini. Često je dovoljno unijeti nekoliko trikova u svakodnevicu te time trajno izgubiti težinu. Otkrit ćemo ti o kakvim se to trikovima radi. 

Možda vas zanima Radiš li ovo dok se gledaš u zrcalo? Psihologinja objašnjava koliko samokritičnost može biti opasna i kako je pobijediti Rubrika Život Život

1. Dovoljno sna 

Mršavljenje u snu? Zvuči poput sna, ali doista funkcionira! Dok spavaš – ne jedeš, a što više spavaš – tijelo ti treba manje energije. Pokušaj spavati svake noći osam do devet sati ili pokušaj uobičajeno vrijeme spavanja povećati za sat do dva. 

via GIPHY

2. Doručak 

Voće, integralni kruh ili musli-pločica na putu do posla – već ujutro daj svom tijelu energije kako bi potaknula izmjenu tvari u organizmu, potrošila više kalorija te izbjegla napadaje gladi. 

3. Jedi koliko želiš 

Mrkva, jabuke, naranče – svejedno je li riječ o voću ili povrću - jedi koliko god toga želiš. Te namirnice će te zasititi, a nakon nekoliko dana ćeš navinuti tijelo da ih uzimaš umjesto čokolade, čipsa i ostalih nezdravih grickalica. 

Možda vas zanima Je li stvarno teško raditi s prijateljicom? Rubrika Život Život

4. Kava i slatko su dopušteni 

Ako baš imaš želju za kavom ili komadom kolača, onda si nemoj zabranjivati te stvari. Doduše, konzumiraj ih ujutro, a ne prije spavanja. 

via GIPHY

5. Grickaj između obroka 

Ako preko dana hranu raspodijeliš u više manjih obroka, to će održati šećer u krvi stabilnim te ćeš izbjeći napadaje gladi. 

6. Utaži napadaj gladi 

Imaš želju smazati koji keks? Onda pojedi jedan, a ne pet komada. Kolegica je donijela muffine? Prereži ga napola te ostavi jedan komad za drugi dan. 

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • takuinaki65

    Tablete za mršavljenje - http://thermacuts.lv Vjeruj mi, djeluje. Imam 32 godine, probala sam svega i to je jedini suplement u mojem životu, koji sam isprobala i koji stvarno iskopao kilograme i drži me iz daleka.