Life&style

Devet pouzdanih znakova da imaš lažno prijateljstvo i da neće dugo potrajati

  • Prijateljstva su dragocjena, ali samo ako se radi o iskrenom i dubokom odnosu
  • Površne prijateljice zapravo su uteg koji ti može otežati život 
  • Donosimo primjere koji ti mogu poslužiti da otkriješ površan odnos na vrijeme 

Prijateljstva je s vremena na vrijeme, tvrde stručnjaci, poželjno preispitati. Tako ćeš biti sigurna da nisi okružena osoba koje ti u zamjenu za kvalitetno pouzdano prijateljstvo nude tek plitko sudjelovanje u odnosu. Takvim osobama vjerojatno nisi niti sklona povjeravati tajne, iskreno ne očekuješ emocionalnu potporu i ponekad im pristupaš sa zadrškom. Kako bi mogla detektirati uistinu površne veze, donosimo ti nekoliko situacija poslije kojih ćeš bolje vidjeti pravo lice svojih prijateljica,  a onda pretpostaviti koliko bi takav odnos mogao potrajati.

Možda vas zanima 7 stvari koje o tebi zna samo tvoja najbolja prijateljica - i nitko drugi Rubrika Life&style Life&style

Nisu upoznate s obiteljskom situacijom

Površna prijateljica vjerojatno neće pokazati puno interesa za tvoju obiteljsku situaciju pa vjerojatno ne zna niti nabrojati članove tvoje uže ili malo šire obitelji. U kakvim si odnosima sa svojim bratom i što se važno događa u životu tvoje sestre, također neće biti od važnosti tvojoj površnoj prijateljici. Od osobe koju nimalo nezanimanju tvoji članovi obitelji zapravo niti ne možeš očekivati emocionalnu podršku. Prava prijateljica, naprotiv, ponašat će se poput malog detektiva pokušavajući saznati sve detalje iz života tvojih bližnjih. 

Nikad nisu upoznale tvoju mamu

Površna prijateljica vjerojatno ne zna ime tvoje mame, a još manje bilo kakve informacije o njoj. Rođendanska ili kakva druga okupljanja na kojima sudjeluje tvoja mama, površna prijateljica će pohoditi vrlo kratko ili će ih čak izbjeći u posljednji tren. Prava prijateljica  će cijeniti osobu koja te donijela na svijet pa će ponekad i prisustvovati zajedničkoj večeri ili u njezinom društvu biti na  događajima važnima za tebe. 

Možda vas zanima Sedam prijateljica uredilo je veliku kuću s imanjem u kojoj će zajednički provesti starost Rubrika Life&style Life&style

Ignoriraju tvoje poruke

Iako se radi o jednom od najtipičnijih znakova da nekome nije previše stao do tebe, vrijedno je spomena. Površne prijateljice pregledat će tvoju poruku, a onda odgovoriti u vrijeme kad to njima odgovara dok će prave prijateljice cijeniti tvoje vrijeme i uzvratiti porukom čim prije. 

Nestanu na dan selidbe

Površne prijateljice neočekivano će zaboraviti datum tvoje selidbe. U slučaju da ipak odluče 'priznati' taj važan dan, vjerojatno će svoj nedolazak opravdati bolešću ili nekim drugim važnim obvezama. Prave prijateljice spremno će dati ruku za unošenje kauča u novi stan i čak neće prigovarati ako se pokoji put spotaknu preko kutije. 

Zapravo te ne poznaju kao ni ti njih

Nemaš pojma koju glazbu sluša ili čak ako pogodiš žanr ne možeš se baš nikako sjetiti njezinih najomiljenijih izvođača? Riječ je o površnoj prijateljici kojoj je vjerojatno nepoznata i tvoja glazbena lista. One jednostavno ne mare za tvoje strasti ili ti nemaš potrebu ovaj dio podijeliti s njima. U svakom slučaju, možda je vrijeme da se zapitaš zašto je tvoje prijateljstvo tako površno. Prave prijateljice znat će s kojim si bendom bila opsjednuta u srednjoj školi, ili koji od njih ti je izazivao osip po koži

Možda vas zanima 'Moja najbolja prijateljica izlazi s mojim bivšim mužem! Potpuno sam poludila!' Rubrika Život Život

Povijest tvojih veza potpuna im je nepoznanica

Površna je ona prijateljica koja nema pojma s kim si izlazila prije nego što si ušla u posljednju vezu ili brak. Tvoji studentski kratki ljubavni izleti ili kakve druge kratkotrajne romanse jednostavno nisu na njihovom radaru, a moguće je da se često zbune oko imena tvog sadašnjeg partnera. Ne samo što mogu nabrojati se tvoje ljubavne izlete, prave prijateljice će znati imena protagonista veze, tko je s kim prekinuo i zašto. 

anketa | Autor: miss7 miss7

Nisu ti oslonac

Kada stvarno zagusti, prijateljice kojima se nećeš odmah poželjeti povjeriti vjerojatno su površne. Obično umjesto riječi potpore one su dosad nudile isprazne rečenice, a razgovor nastavljale stavljajući svoje potrebe u fokus. Prava prijateljica će na prve znakove bolesti donijeti pileću juhu, strpljivo pomagati dok se ne odlučiš za idealan outfit za spoj ili će ti ponuditi rupčić ako ti šef smanji plaću. 

Ne vesele se zbog tebe

Površne prijateljice uvijek će monopolizirati razgovor bez obzira kako sjajne vijesti imaš. Uvijek se sve vrti oko njih, dok tvoj život nije u fokusu. Pravu prijateljica želi znati sve o tebi, a u razgovorima sudjelujete podjednako

Ekstremno su sebične

Ako se tvoja prijateljica u obzir ne uzima tvoje osjećaje, ne pomaže it kada je to potrebno ili ne zna tko si zapravo vrijeme je da joj pridaš etiketu površnosti. Najbolje da joj  ne povjeravaš tajne jer ne znaš hoće li o tome doznati i drugi.  Zapravo, ne bi bilo mudro uopće joj pokloniti povjerenje kako nikad ne možeš znati hoće li ga izdati. 

Ida Prester demonstrirala nam je kako napraviti samopregled dojki. miss7 te podsjeća da pozoveš prijateljicu s kojom ćeš sklopiti #pinkypromiss - obećanje uz koje ćete lakše razviti naviku redovitog samopregleda dojki.

Photo: shutterstock

Komentari 0