Life&style
Pitanja koja si trebaš postaviti kod čišćenja ormara s odjećom

Detoksikacija ormara s odjećom: ova 3 pitanja će učiniti čišćenje vrlo jednostavnim

  • Ormar je pun, ali još uvijek nemaš što odjenuti? Je li ti to poznato? 
  • Ako je odgovor potvrdan, onda je krajnje vrijeme za detoks garderobe! 
  • Potrebna su ti još samo tri pitanja koja će ti doista olakšati čišćenje

25 bijelih majica, deset plavih traperica, pet sivih majica s kapuljačom i između njih beskonačan broj različitih odjevnih predmeta kojima prijeti nestajanje ispod gomile tkanine. Mnogima je vjerojatno poznat problem prenatrpanog ormara. Jesi li i ti jedna od njih? Ako jesi, onda bi ti tri jednostavna pitanja trebala olakšati da ponovno dobiješ malo perspektive. Ako nisi sigurna, tu je 6 znakova da trebaš malo "osvježiti" svoj ormar...

Napokon red u ormaru s odjećom

Koliko bi vremena uštedjela kad ne bi tražila savršen outfit svaki dan, nego bi tek jednostavno zavirila u ormar dotični komad odmah ugledala? Koliko god volimo kupovati, koliko god volimo imati slobodu biranja iz naizgled neprestane poplave odjeće, to je je prilično nespretno. I prije svega nepotrebno. Naime, na kraju posežemo za omiljenim trapericama, omiljenom haljinom ili omiljenom suknjom. Rijetko kad shvaćamo koliko toga doista imamo u ormaru, a ne treba nam. Krajnje je vrijeme za detoksikaciju!

via GIPHY

Evo kako napraviti detoks garderobe

Prijelaz iz hladnog godišnjeg doba u toplo savršen je za detoks garderobe, jer sada ionako preslagujemo ormare, spremajući tople komade za sljedeću sezonu i ponovno izvlačeći laganiju garderobu koju ćemo uskoro nositi. Uzmi svaki komad odjeće koji posjeduješ i postavi si ova tri pitanja:

1. Odgovara li ti (veličinom, načinom na koji ti stoji, stilom)?
2. Jesi li ga nosila barem tri puta?
3. Voliš li ga?

Ako na jedno ili više pitanja odgovoriš s „Ne!“, možeš biti sigurna da u rukama držiš komad odjeće kojeg se sigurno možeš riješiti. Naime, neće ti nedostajati ako ti 1. ionako ne stoji, 2. još ga nisi obukla ni tri puta i 3. ne voliš ga. Tada samo zauzima prostor i možda ti čak blokira pogled na druge komade odjeće koji ti se puno više sviđaju!

6 jednostavnih trikova uz koje će tvoj ormar izgledati poput elegantnih butika

via GIPHY

Možda vas zanima Ovo je najveći ženski ormar koji si vidjela: torbice, odjeća, cipele smještene su na tri kata kuće! Rubrika Life&style Life&style

Što češće to bolje

Ovaj postupak je na početku pomalo zamoran. Košta vremena i živaca. Ali, ako razviješ rutinu, čistiš ormar jednom mjesečno ili barem jednom u tri mjeseca, uskoro će detoksikacija biti puno brža i lakša za napraviti.

Photo: shutterstock

Komentari 0