Life&style

6 jednostavnih trikova uz koje će tvoj ormar izgledati poput elegantnih butika

  • Tvoj ormar je čista suprotnost eleganciji? Na gornjoj polici trenirke su razbacane u neravne hrpe, kutije za cipele slažeš do stropa, a vreće zimske odjeće čuvaš na vidljivom mjestu?
  • Sigurno bi željela promijeniti izgled svog ormara, ali ne znaš od kuda početi
  • Donosimo jednostavan vodič kako da urediš ormar da izgleda poput luksuznog butika

Da bi sredila ormar ne trebaš pozvati profesionalnog organizatora ili prijateljicu kojoj je dizajn interijera hobi. Svoj ormar možeš urediti sa samo nekoliko trikova i proizvoda koji ne koštaju čitavo bogatstvo. Za početakisprazni sve police i odluči što želiš zadržati, a što prodati ili donirati. Tijekom ovog postupka budi iskrena prema sebi i ne čuvaj ništa što nećeš zapravo nikada više odjenuti.

Ovo je najveći ženski ormar koji si vidjela: torbice, odjeća, cipele smještene su na tri kata kuće!

Sljedeći je korak da počneš vraćati predmete natrag u svoj ormar, pazeći da sve hrpe budu malene, a najistrošeniji predmeti ispred i po sredini. To je neophodno za održavanje tvojeg malog butika, čak i onih dana kada misliš: "Nemam što obući!" Stavi odjeću na odgovarajuće, pojednostavljene vješalice i upotrijebi elegantne košare, kuke i pladnjeve.

Butici izgledaju vrlo estetski zapanjujuće jer su organizirani, oblikovani i drže se jedne sheme boja. Za više savjeta, evo našeg pažljivo pripremljenog popisa trendovskih proizvoda koji će ti pomoći da i tvoj ormar izgleda poput butika.

1. Stavi odjeću na iste vješalice

Da bi svoj ormar prenamijenila iz dosadnog u sofisticirani, odjeću vješaj na odgovarajuće, neutralne vješalice. Pritom će ti se odjeća istaknuti i vidjet ćeš da je lakše odabrati željenu kombinaciju. Jednostavne vješalice od drva izgledat će ležerno i privlačno, ali možeš se odlučiti i za bijele ili crne vješalice ako više odgovaraju tvojoj shemi boja.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon Primjeri: Ikea (39,90 kuna), Zara Home (49,00 kuna)

Možda vas zanima Jedina stvar koju bi sve žene trebale imati u ormaru, prema Beyonceinoj stilistici Rubrika Moda Moda

2. Dodaj miris  na svoje police

Ovisno o rasporedu tvog ormara, možda imaš policu koju možeš oblikovati svijećama, knjigama i pladnjevima. Umjesto da džempere gomilaš na ovu policu, napravi to mjesto za dodatke i puno naglašenih komada. Mirisna svijeća ne samo da će lijepo izgledati, već će tvom ormaru dati suptilnu aromu. Umjesto svijeće, možeš dodati i mirisnu vrećicu.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

Primjeri: Ikea (29,90 kuna), Zara Home set od 3 kartice (89,0 kuna)

3. Instaliraj kuke za kapute i dodatke

Na zid svog ormara ili zid pored njega, instaliraj moderne kuke za kapute, jakne i torbice. Kuke tvojim remenima i šeširima širokog oboda mogu pružiti pristupačan i namješten dom. Osim toga, mogu stvoriti pozadinu za Instagram za tvoje #OOTD postove.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon Primjeri: Momax (99,00 kuna), Zara Home (159,00 kuna)

4. Stavi nakit u jedinstvenu posudu

Pladnjevi i posuđe s nakitom mogu djelovati vrlo otmjeno u tvom ormaru. Primjerice, posude raznih oblika mogu biti poput umjetničkog djela i prikladno mjesto za odlaganje prstenja, narukvica, ogrlica i naušnica na kraju dana. Služi u više svrha i istovremeno izgleda dobro.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

Primjeri: Zara Home (259,00 kuna), Zara Home (139,00 kuna)

Možda vas zanima Zaviri na dno ormara! Ova tri nekoć megapopularna modela tenisica ponovno su hit Rubrika Moda Moda

5. Spremi stvari u košare

Što se tiče organizacije ormara i stila, velike ili manje košare, poput onih od ratana su nezaobilazne u kreiranju profinjenog izgleda tvog ormara. Možeš pohraniti obuću poput sandala, tenisica i japanki ili dodataka poput sunčanih naočala, remena i bejzbolskih kapa. Neke ćeš košare htjeti držati na polici svog ormara, a druge na podu radi lakšeg pristupa. Također, možeš odabrati košare u koje možeš staviti i obuću ili za obuću namijeniti posebnu policu.

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

Primjeri: Zara home (299,00 kuna), Momax (79,90 kuna)

6. Objesi simpatično ogledalo na zid

 | Autor: Pr/ Iskon Pr/ Iskon

Primjeri: Ikea (199,00 kuna), MebloTrade (475,19 kuna)

Ne možeš se ujutro odjenuti bez zrcala, pa ga je potrebno objesiti na zid blizu svog ormara ili čak na vrata ormara. Možeš objesiti ogledalo u punoj dužini ili zrcalo u nekom neobičnom obliku.

Photo: Shutterstock

Komentari 0