Life&style

Dani jabuka su u Pan-peku, a osvojila nas je njihova prefina crostata od jabuke

  • Obožavamo deserte sa svim sezonskim voćem - bilo u čaši ili na tanjuru
  • U Pan-peku su trenutno Dani jabuka i morali smo odmah provjeriti kakve sve novitete s jabukama nude
  • Prefina nam je njihova crostata od jabuke, ali evo što još nude

Nakon nekoliko tjedana promijenjivog vremena i pada temperatura, u petak nam i službeno, kalendarski stiže jesen. A sudeći po policama u dućanima koje su sve siromašnije ljetnim voćem, vrijeme je da se konačno oprostimo s ljetom. No, što se tiče slastica i slatkih zalogaja, ne treba očajavati jer završetak ljeta znači i da je sezona jabuka pred vratima! 

Pan-pek ima tri odlična razloga da ga posjetimo

Znaju to i u Pan-Peku gdje su počeli Dani jabuka što znači da su svoju standardnu ponudu obogatili i s najfinijim slasticama s kraljicom jeseni - jabukom. Volimo ih pripremljene na razne načine međutim najfinije su u ukusnim kolačima i slasticama. Štrudla od jabuka, savijača s jabukama ili crostata od jabuka – izbor je na tebi, a evo koji je naš favorit.

Možda vas zanima Jesenski klasik: Najbolji recept za neodoljivu juhu od bundeve Rubrika Life&style Life&style

Štrudla od jabuka

Kraljica među desertima od jabuke - klasična štrudla s finim punjenjem od jabuke desert je koji se ne odbija. Jednako je fina topla, tek ispečena kao i kad se ohladi, a u svakom domu se uvijek traži još jedan komad.

 | Autor: Instagram @panpek_hr Instagram @panpek_hr Dani jabuka u Pan-peku - štrudla od jabuka

Savijača s jabukama

Pan-pek savijača od jabuka radi se od vučenog tijesta, a nadjev od jabuke daje joj zanimljivi kiselo slatki okus. Hrskava izvana, sočna i ukusna iznutra – savršen obrok za bilo koje doba dana.

Torta sa šljivama s biskvitom od griza: Malo slatko remek-djelo čiji se zalogaji tope u ustima

 | Autor: Pan-pek Pan-pek Dani jabuka - savijača s jabukama

Crostata od jabuka

A doški smo i do našeg osobnog favorita! Za Crostatu od jabuka uvijek ima mjesta na našem stolu jer jednako dobro prija nakon ručka ili ujutro za doručak. Crostata ili pita s nadjevom od jabuka osvaja svojim prhkim tijestom, ukusnim punjenjem od jabuke i cimeta i završnim posipom od šećera u prahu. A otkrit ćemo vam i malu tajnu - idealna je uz kuglicu sladoleda od vanilije!

 | Autor: Instagram @panpek_hr Instagram @panpek_hr

 

Photo: Pan-pek
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Super savijaca