Life&style 05. veljače 2020.

Danas je Svjetski dan Nutelle, imamo tri ludo dobra recepta uz koje ga možeš proslaviti

Instagram.
  • Nutella je nastala u proizvodnom pogonu slavnog talijanskog Ferrera, a zatim je osvojila cijeli svijet
  • Namaz od lješnjaka i kakaa toliko je popularan da je dobio i svoj dan - 5. veljače
  • Za prigodno obilježavanje ovog važnog dana za sve sladokusce donosimo tri recepta s Nutellom za pravu ekstazu okusa

Vjerojatno ćeš se složiti, prava je sreća već prvi  zagriz u namaz od kakaa i lješnjaka koji se stopio s toplim svježim pecivom. A najpoznatiji takav namaz na svijetu, zasigurno je Nutella čiji se dan na svjetskoj razini obilježava upravo danas, 5. veljače

Možda vas zanima... Savršeno! Nutella hotel se doista otvara, donosimo detalje kako će izgledati i što će nuditi Rubrika Life&style Life&style

Ovu tradiciju pokrenula je 2007. godine američka blogerica Sara Rosso, a povod joj je bila neizmjerna privrženost slavnom talijanskom namazu. Ljubitelji Nutelle diljem svijeta s oduševljenjem su dočekali ovu manifestaciju koju uvijek iznova obilježe prigodnim sadržajima kroz sve društvene kanale i tako vrlo živim održavaju ovaj globalni slatki fenomen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Disfruta el día de hoy con nutella! #pearlscreationsandmore #nutellaworldday #chocolateaddict

A post shared by Pearl's Creations And More (@pearlscreationsandmore) on

Nutella je produkt talijanskog proizvođača slatkiša Ferrero, a njezin okus osvojio je čak 75 zemalja diljem svijeta. Zapravo procjenjuje se da se svakih 2.5 sekunde u svijetu proda jedna teglica Nutelle

Kako bismo i mi prigodno obilježili ovaj važan datum za sve ljubitelje slatkog, u nastavku donosimo tri odlična recepta s Nutellom

Možda vas zanima... Ako ovaj vikend poželiš zaista zanosan desert, donosimo ti recept za najfiniji Nutella i Baileys kolač Rubrika Life&style Life&style

Nutella cheescake

Sastojci:

  • 250 g mljevenog keksa
  • 100 g maslaca
  • 3/4 šalice prženih lješnjaka 
  • 400 g Nutelle 
  • 500 g krem sira 
  • 80 g šećera u prahu

Priprema: 

  1. U mljeveni keks dodaj omekšali maslac, jednu žlicu Nutelle i pržene lješnjake, koje si prethodno samljela. Ostavi malo mljevenih lješnjaka sa strane, za ukrašavanje. 
  2. Sve dobro promiješaj, zatim prebaci u kalup za torte obložen papirom za pečenje. Poravnaj i utisni nekim prikladnim predmetom. Zatim ga stavi u frižider.
  3. Ostatak Nutelle pomiješaj s krem sirom i šećerom u prahu, pa dobro umuti mikserom. Dobivenu smjesu rasporedi preko podloge od mljevenog keksa. Poravnaj smjesu, po površini pospi grubo usitnjene preostale pržene lješnjake.
  4. Vrati sve u frižider da stoji najmanje 3-4 sata i tvoja torta je spremna za posluživanje

Štapići s Nutellom

Sastojci: 

  • lisnato tijesto
  • Nutella

Priprema:  

  1. Razvaljaj komad lisnatog tijesta pa ga prereži na pola. 
  2. Na jedan dio tijesta namaži Nutellu, a drugi dio tijesta stavi preko njega.
  3. Nožem izreži trakice koje zatim smotaj u pletenice ili jednostavnije jednu preko druge. 
  4. Smotane štapiće stavi na papir za pečenje te ih premaži smjesom od jednog jaja
  5. U prethodno zagrijanu pećnicu stavi štapiće i peci ih pet minuta na 200 stupnjeva.

Nutella mousse

Sastojci:

  • 160 g Nutelle
  • 250 ml slatkog vrhnja
  • voće ili komadići čokolade (po želji za ukras)
  • šlag (po želji)

Priprema: 

  1. Nutellu stavi u zdjelu za miksanje , a u zasebnoj zdjeli lagano izmuti slatko vrhnje. Nutellu bi trebala na sobnoj temperaturi malo omekaniti, dodaj joj 1/3 izmikasanog slatkog vrhnja te sve lagano izmješaj, ali nikako ne miksaj!
  2. Kad si dobila jedinstvenu smjesu , dodaj preostalo slatko vrhnje te sve zajedno izmiksaj, ali na najmanjoj brzini. Dobiveni mousse premjesti u male, ohlađene zdjelice te vrati u hladnjak kako bi se desert dobro rashladio. 
  3. Desert na kraju možeš ukrasiti šlagom i komadićima čokolade ili voćem, ovisno o tome što više preferiraš!


POGLEDAJ PETU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FOTOGRAF I GLAZBA

 

Komentari 0