Life&style

Danas nikoga tko je zaljubljen u svog psa ne treba gristi savjest, 10. kolovoza slavi se Dan razmaženih pasa

  • Svatko tko je imao kućnog ljubimca zna koliko je tanka granica između ljubimca koji dobiva svu potrebnu brigu i razmaženog ljubimca koji dobiva i više od toga
  • 10. kolovoza (u SAD-u, doduše, ali rado ćemo prigrliti) je Spoil Your Dog Day, a mi smo sastavili listu najočitijih znakova da i ostala 364 dana uspijevaš u ovome
  • Koliko ti god ponekad bilo teško odoljeti porivu da ga razmaziš još više, vodi se onom da on nije centar svemira. Osim danas kad slavimo Dan da razmaziš psa. Ili, još bolje, Dan razmaženih pasa)

Imati psa nije isto kao imati dijete, ali ono što je zajedničko velikoj većini roditelja i vlasnicima najdražih im četveronožnih ljubimaca, osim ogromne ljubavi, dakako, je i to da i jednima i drugima jako teško pada odupiranje porivu da svoje mezimce razmaze. 

Kada tvoj ljubimac učini nešto dobro, ponaša se izuzetno nježno ili jednostavno izgleda još slađe nego inače, vrlo je lako posegnuti za poslasticom ili mu novom igračkom pokazati svoju zahvalnost. I dok će neki vječno tvrditi kako takvo ponašanje nije normalno, očito je i više no dovoljno onih koji vjeruju da su naši ljubimci tu baš iz razloga, između ostalog, da bismo ih razmazili. Tako se 10. kolovoza u SAD-u smatra Nacionalnim danom da razmaziš psa (Danom razmaženih pasa?) i posvećen je tome da svom ljubimcu priuštimo danas sve najljepše. A ovo su znakovi da si na dobrom putu da tvoj pas postane najrazmaženiji na svijetu!

 | Autor: Instagram @the_doodle_cove Instagram @the_doodle_cove

Žena je potrošila 50.000 dolara kako bi klonirala svog psa i kaže kako je "vrijedilo svakog novčića" Možda vas zanima Žena je potrošila 345.000 kuna kako bi klonirala svog psa. Vrijedilo je svakog novčića, kaže Rubrika Life&style Life&style

1. U svakoj sobi je košara s njegovim igračkama

Jedna je stvar imati košaru punu igračaka za pse na jednom mjestu u stanu, ali imati igračke posvuda, od spavaće i dnevne sobe do kuhinje je ipak jedan viši nivo. Igračke strateški raspoređene posvuda pokazuju da je cijeli tvoj dom usmjeren na igru ​​tvog ljubimca i da si spremna spremati njegove igračke bilo gdje i bilo kada. I ne, nema ništa loše u tome da svom psu želiš dati sve igračke svijeta!

2. Tvoj ljubimac uživa u puppuccinu kad god ima priliku

Silno si žalosna što Hrvatska još uvijek nije dobila Starbucks i iskreno vjeruješ kako je dodavanje puppuccina, odnosno šalice napunjene šlagom na njihov tajni jelovnik jedna od najgenijalnijih stvari koje se su se u Starbucksu dosjetili. Puppucino je postao popularna poslastica za mnoge pse i njihove vlasnike opsjednute kavom pa rado i svog ljubimca počastiš kad god ti se ukaže prilika. U našoj, hrvatskoj verziji, tvoj pas sjedi na stolcu kad su u kafiću i nije ti problem da poliže koju šalicu sa stola. 

 | Autor: Instagram @mayapolarbear Instagram @mayapolarbear

Trebamo li spavati s kućnim ljubimcem u krevetu Možda vas zanima Treba li ili ne treba dopustiti ljubimcima da spavaju s nama u krevetu? Rubrika Life&style Life&style

3. Dane planiraš prema tome gdje tvoj pas može ići

Postoji toliko sjajnih načina da svog psa uključiš u svoj svakodnevni život, bilo da ga vodiš sa sobom na planinarenje, družiš se s njim u parku ili ga vodiš na mjesta na kojima kućni ljubimci imaju poseban tretman. Apsolutno razumijemo da svog najboljeg prijatelja želiš voditi kamo god ideš i da se osjećaš krivom ako ga ostaviš samog kod kuće. Prije nego što ga povedeš na svoju sljedeću avanturu, samo budi sigurna da će i njemu biti jednako zanimljiva i da stvarno želi ići. Jer možda je baš tvoj preslatka ljenčina koja najradije chilla kod kuće.

4. Dolaziš kući ranije jer ti nedostaje

Svima nam nedostaju naši ljubimci kada nisu uz nas i prirodno je da ne želimo biti predugo razdvojeni od njih. Vjerojatno nema ništa tužnije od tvog psa koji te promatra tužnim očima dok se spremaš otići na posao ili večeru s prijateljima. Psi su društvene životinje i vole biti sa svojim ljudima, ali važno je da ne provodite baš svaki trenutak zajedno kako bi spriječila tjeskobu zbog odvajanja, i kod tebe i kod njega. Sve dok ga ostavljaš kod kuće na sigurnom i ne na (pre)dugo vremensko razdoblje, zaslužuješ uživati ​​u svojem solo vremenu bez osjećaja krivnje.

 | Autor: Instagram @bok.doll2 Instagram @bok.doll2

Možda vas zanima Danas je Dan mačaka, a ovo je 13 najljubaznijih i najprivrženijih pasmina. Naravno, i beskrajno slatkih Rubrika Life&style Life&style

5. Tvoj pas ima vlastiti ormar s odjećom

Istina je da nema ništa slađe od psa odjevenog u udoban džemper ili obuvenog u elegantne čizmice. Mnogi vlasnici kućnih ljubimaca rado za njih kupuju odjeću i fotografiraju ih u njihovim najslađim modnim kombinacijama, ali ako trošiš ozbiljnu količinu novca na odjeću i modne dodatke za svog ljubimca i puniš njegov ormar desecima komada, možda je vrijeme da malčice usporiš. Tvoj će pas izgledati jednako dobro bez obzira na to što nosi (ili ne nosi), a sebe ćeš poštedjeti bankrota.

6. Nikada ti nije žao potrošiti novac na njega

Ako na njega potrošiš određeni iznos bez imalo grižnje savjesti, dok ti se isti iznos čini pretjeranim za nešto za tebe, možda malo pretjeruješ sa znakovima pažnje. Lako je upasti u zamku nastojanja da svog psa razmaziš svime što bi on ikada poželio, ili što bi tebe razveselilo, ali nemoj zaboraviti da će on biti najsretniji sve dok ga redovito vodiš u šetnje i kvalitetno provodiš vrijeme s njim.

 | Autor: Instagram @tikatheiggy Instagram @tikatheiggy

7. Trošiš više vremena i novca na njegove obroke nego na svoje

Znaš da si predana vlasnica kućnog ljubimca kada se potrudiš svakog dana skuhati mu ručak ili mu poslužiti neki skupi specijalitet, naravno, nakon što si se posavjetovala s veterinarom da je to prava opcija za njega. Tvoj je pas definitivno razmažen ako njegova večera zahtijeva sat vremena pripreme i fancy sastojke, dok se tvoja svodi na potragu za ostacima hrane koju si ponekad sjetiš kupiti. Nemoj zaboraviti da je i tvoje zdravlje jednako važno i da o sebi trebaš brinuti jednako koliko i o njemu.

Photo: Unsplash / Howie R

Komentari 0