Life&style

Čudne i neugodne stvari koje svaka žena radi ljeti, ali mnoge to ne žele priznati

  • Pssst, znaš li o čemu je riječ?
  • Da, sve žene ponekad rade „čudne“ stvari – osobito ljeti! 
  • Sigurne smo da ih i ti ponekad radiš! Ili ipak ne želiš priznati da pripadaš većini 

Žene su fantastične. Bez obzira o čemu se radi. Ok, barem većina. Osobito se ljeti dogodi poneka čudna situacija kad radimo neke stvari o kojima doista nikada ne pričamo. Međutim, činjenica je sljedeće: svaka žena to radi ili je radila. Kladimo se?

1. Test na znoj 

Svakoj od nas poznat je sljedeći problem: imaš osjećaj da se znojiš, ali nisi 100 posto sigurna? To će ti otkriti test na znoj. Da, istina je. Mi žene rukama testiramo znojimo li se ispod pazuha. Ispod grudi također. I tamo je dovoljan ciljan potez kako bismo otkrile isplati li se tuširati odmah nakon posla. A ako se doista znojimo, onda prebrišemo znoj rukom. Zar ne radi to svatko?

via GIPHY

2. Duže nosimo grudnjak 

Dva dana je velika vrućina i puno se znojimo. Logično je da svaki dan promijenimo gornji dio odjeće. Za grudnjak to ne vrijedi. Naime, njega rado nosimo pet dana u komadu – svejedno koliko smo se znojile. Hmmm…

Možda vas zanima Imaš čudne snove u posljednje vrijeme? Nije čudo. Evo tumačenja 13 najčešćih Rubrika Life&style Life&style

3. Stopala puna flastera

Žuljevi na nogama uobičajeni su ljeti poput kruha svaki dan. Tu i tamo nešto malo krvari ili se oguli koža. Međutim, to neće spriječiti nas žene da i dalje nosimo sandale, natikače, japanke i sl. - čak i ako naša stopala izgledaju kao da smo tri godine živjele u šumi. U takvim slučajevima je flaster obavezan. Riješit će problem do sljedeće pedikure. 

via GIPHY

4. Izuj cipele! 

Ima li nešto što više opušta od trenutka kad za radnim stolom na poslu izujemo cipele? Ono što pri tome zaboravljamo je sljedeće: cipele i znoj nisu dobra kombinacija. Ponekad se dogodi da počastimo kolege neugodnim mirisom stopala. Ruku na srce – i mi osjetimo neugodan miris u tom slučaju. Međutim, hladne i provjetrene noge važnije su nam u tom trenutku. U krajnjoj liniji - treba postaviti prioritete.

5. Pudranje znoja 

Čak i najbolji make-up nakon šest sati te na 30 stupnjeva izgleda kao da ga nije ni bilo. Nema veze! Stavimo još jedan sloj preko toga. To radimo sve dok navečer ne skinemo šminku. Premda znamo da nije baš higijenski brisati znoj s lica s pomoću kista ili spužvice za make-up, ipak to radimo. 

via GIPHY

6. Gole noge na presvlakama 

Kod frizera, u kafiću ili u javnom prijevozu: kad sjednemo s golim nogama na presvlake, znamo što se događa. Znojimo se – i to jako. A nismo jedine koje su to radile na istom tom mjestu. Još je gore kad ustanemo, a iza nas ostane more znoja. Sramotimo se i molimo da nitko ne primijeti. Odvratno, zar ne?

Možda vas zanima Ovi brzi sendviči oborit će te s nogu, a idealni su ako paziš na liniju Rubrika Life&style Life&style

7. Slojeviti lak za nokte 

Još jučer je padala kiša, a danas je odjednom ljeto. Naravno da smo izvadile sandale iz ugla u ormaru. Pogled na lakirane nokte na nogama kaže nam da bolje da ih ne nosimo. Ah, nema veze. Namazat ćemo si na brzinu peti sloj laka preko ostataka. Neće nitko primijetiti…        

via GIPHY

Možda vas zanima Znanstvenici su izračunali koliko godina ćeš dulje živjeti ako održavaš ovih pet zdravih životnih navika Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0