Life&style

Ovi brzi sendviči oborit će te s nogu, a idealni su ako paziš na liniju

  • Sendviči se danas mogu napraviti na stotine načina, a budući da su jednostavni za pripremu, ukusni i praktični za jesti "s nogu", tko im može odoljeti?
  • Ipak, rijetki su oni koji si mogu dopustiti da tamane sendviče i da im se to ne odražava na liniji
  • Zato smo pronašli tri odlična recepta za preukusne sendviče u kojima možeš uživati bez grižnje savjesti

Malo tko ne voli sendviče, ali teško je ostati fit i ujedno jesti kruh, sir, majonezu i slične, pomalo teške sastojke koje najčešće stavljamo u njih. A kako im odoljeti kad su tako brzi i jednostavni za pripremu i drže te sitom cijeli dan? Nasreću, postoji laganija alternativa uz koju ćeš lako paziti na liniju, a ujedno ćeš se dobro najesti. U nastavku ti donosimo tri odlična recepta za wrap sendviče idealne za doručak ili večeru, a budući da su jednostavni za pakiranje, možeš ih ponijeti i na posao za ručak. 

Wrap sendvič #1

Potrebno ti je: 

Tortilju namaži humusom, ali ostavi malo mjesta uz rub kako ne bi "iscurio" kad je zamotaš. Nakon humusa na sredinu tortilje stavi dvije kriške pureće šunke. PIK šunka prirodno je bogata proteinima, nema mnogo kalorija i sadrži samo 2% masnoće, pa je idealna ako paziš na liniju. Krastavac oguli i nareži ga na prutiće, a potom isto tako nareži papriku. Posloži ih na šunku (ali samo na sredinu) i zamotaj tortilju. Ovaj sendvič je klasika s kojom ne možeš pogriješiti, a odličan je i kao snack kad ti dolaze gosti. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Wrap sendvič #2

Potrebno ti je: 

  • tortilje
  • svježi krem sir
  • dimljeni losos
  • zelena salata
  • rajčica

Tortilju namaži svježim krem sirom (ponovno, ostavi malo mjesta uz rub kako sir ne bi "iscurio"). Nakon krem sira na sredinu tortilje stavi dva lista zelene salate, a potom losos. Dodaj malo narezane rajčice i zamotaj tortilju. Ovaj wrap sendvič bez problema možeš jesti u večernjim satima jer je lagan i neće ti "teško sjesti". 

Više je načina na koje možeš zamotati tortilju, ali najjednostavnije je tako da presaviješ lijevi i desni kraj prema sredini, a potom počneš motati donji kraj dok ne dobiješ "roladu". 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Wrap sendvič #3

Potrebno ti je: 

Istuci jaja za kajganu, posoli ih i dodaj sitno nasjeckani vlasac. Izlij jaja na vruću tavu i peci na laganoj vatri. Kad su s jedne strane gotovo pečena, na gornju stranu dodaj dvije kriške PIK pureće šunke narezane na kockice i zatim počni rolati jaja s jednoga kraja dok ne dobiješ roladu. Na sredinu tortilje posloži tanko narezane kriške avokada (prethodno ih malo posoli i popapri), dodaj kajganu i omoaj tortilju oko kajgane. Ovo je idealno za doručak jer će te napuniti energijom. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

Ovi lagani wrap sendviči odličan su obrok za bilo koje doba dana. Želiš li ih ponijeti na posao ili na izlet, samo ih zamotaj u prozirnu foliju i to je to. Vrlo su praktični za jelo, pa ih uvijek možeš "smazati" s nogu kad si u žurbi. Dobar tek!

Upoznajte nove PIK pureće šunke – svaka je puna proteina, lagana i fina! Saznajte više!

Sponzorirani sadržaj: missMIND za miss7

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0