- Ovaj predivni kremasti puding zapravo je savršena zamjena za vruću čokoladu
- Zvuči dobro, zar ne? Posebno ako koristimo puding iz vrećice
- I ne, neće zato biti manje fino! A one puslice na vrhu? Storene su za Instagram fotku
Čokolada, puding, puslice. I onda sve to zajedno. Dakle, nema druge - kad jednom probaš ovaj predivni spoj čokolade, pudinga i puslica, zaboravit ćeš na sve! Ako ti se sviđa klasična vruća čokolada sva je prilika da će ti se svidjeti i ovaj napitak. A najbolje je to što je ovaj čokoladni puding iz šalice brzo gotov, a ako su puslice ikad bile u tvojoj pećnici, znaš da nije neka mudrost napraviti ih. Ovo je jedan od onih spojeva za srce i dušu, garantiramo.
A ako ti i to nije dovoljno, tu je i ekstrakt peperminta koji možeš dodati na vrh svega! Znači, čokoladni puding iz šalice, s ekstraktom peperminta i malo puslica na vrhu. To je definitivno nešto najbolje što si danas možeš pripremiti. Ili sutra. Ili bilo kad, a pred nama su i dani kad je više druženja, pa možeš ovo čudo podijeliti i s ekipom.
Čokoladni puding iz šalice s puslicama
Sastojci:
Za puslice:
- 4 bjelanjka
- 1/2 šalice šećera
- 1/4 žličice praška za pecivo
- 1/4 žličice ekstrakta od peperminta
Za čokoladu:
- 200 g tamne čokolade u prahu
- 5 - 7 žlica vrućeg mlijeka
- 1/2 žličice ekstrakta od vanilije
- 2 šalice šlaga (čvrsto izrađenog)
- Čokoladne mrvice za ukrašavanje
Priprema:
Puslice: Zagrijati pećnicu na 100 stupnjeva. Izmiksati vrlo čvrsto bjelanjke te im dodati šećer, prašak za pecivo i sve zajedno dobro izmiksati. Prebaciti smjesu u vrećicu za zamrzavanje i odrezati joj jedan donji vrh; prilikom stavljanja smjese u vrećicu, dodati ekstrakt od peperminta. Istisnutu smjesu na papir za pečenje i s posudom za pečenje staviti peći dok se puslice ne posuše.
Čokolada: Pomiješati čokoladu u prahu s vrućim mlijekom i miješati pjenjačom dok se čokolada ne rastopi pa dodati ekstrakt od vanilije. U šalice staviti na dno dio rastopljene čokolade i dio šlaga te promiješati čokoladu i šlag. Na vrh staviti puslice i posipati čokoladnim kapljicama.
I to je sve! Uzmi žlicu i uživaj!
Ovaj je članak prethodno objavljen na portalu missGASTRO.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.