Life&style

Čokoladni kolač s tikvicama? Nemoj se zgražati već isprobaj ovaj genijalan recept za presočan desert

  • Tikvice se izvrsno sljubljuju s mnogim namirnicama, ali znaš li i da izvrsno pristaju i u kolačima?
  • Ako si tražila nov način kako zadiviti svoje ukućane ili dečka, čokoladni kolač s tikvicama je prava stvar
  • Tvoj kolač bit će još sočniji i podatniji, a tvoj dečko će ti vjerojatno reći da kolače praviš bolje i od njegove mame

Jesi li i ti jedna od onih koje tikvice mogu spretno uklopiti u gotovo baš svako ljetno jelo? Zbog svog neutralnog okusa, a podatne teksture ovo povrće izvrsno se ponaša u kuhanim ili svježim varijantama, od variva pa do burgera. Na 100 grama ima samo 17 kalorija što je još jedan od razloga zašto ju toliko volimo. No, jesi li znala da tikvice mogu biti i zvijezde slastica? Ako misliš da si probala gotovo sve s tikvicama, a neke kulinarske verzije su ti i pomalo dosadile zašto ne bi iskušala presočne i preukusne čokoladne kocke s tikvicama? Slasticu ćeš tako nutritivno oplemeniti, a ukućane zadiviti kreativnošću i novim slatkim okusom zbog kojeg će se tvoj novi kolač nestajati brzinom svjetlosti.

Možda vas zanima Ovo je možda najzanimljiviji recept za tikvice ikad - nismo ni slutili da se ovaki daju pripremiti Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Next time someone, whether child or adult, scorns the bland zucchini and claims that it is a useless watery vegetable that dinner hosts force upon us for the sake of variety, teach them a new way to prepare it. Warm their soul with a zucchini soup infused with herbs. Bread it like the Italians, stew it in a Ratatouille like the French, or woo them and bake a cake to show them how beautifully moist it becomes when zucchini is incorporated. Learn from everyone's history then invent your own. So instead of wishing upon a star that your family stops eating the same food over and over again, take initiative and maybe you'll be introducing a new and happy zucchini and chocolate cake to your people, undisguised, coming clean and feeling good. Chocolate & Zucchini Cake You'll need: ½ cup of unsalted butter ½ cup of vegetable oil 1 of caster sugar ¾ cups of brown sugar 1 ½ teaspoon vanilla 1 teaspoon baking soda ½ teaspoon of baking powder ½ teaspoon of salt 2 large eggs ½ cup of yogurt 2 ¼ cup of all-purpose flour ¾ cup of unsweetened cocoa powder 2 teaspoons of espresso powder 2 cups of shredded zucchini ½ cup of bittersweet chocolate chips For the ganache: 1 cup of heavy cream 1 ½ cup of chocolate chips Preheat your oven to 170 degrees Celsius. Grease your baking pan. Cream together the butter, oil, sugar, vanilla, baking soda, baking powder, and salt. Beat in the eggs one at a time until well combined. Stir in the yogurt alternately with the flour. Then add the cocoa and espresso powder, mixing until smooth. Finally, fold in the zucchini and 1/2 cup of chocolate chips. Spoon the batter into your prepared pan. Bake the cake for 35 – 40 minutes or until a wooden skewer or thin knife inserted in the center comes out clean. Remove the cake from the oven and cool on a rack. To prepare the ganache, heat the heavy cream in a saucepan over medium heat until it comes to a boil. Remove from heat and pour in the chocolate chips. Stir until completely combined and glossy. Allow the ganache to cool before pouring over cake.

A post shared by Sarah Khanna (@sarahkhanna) on

Tikvice Možda vas zanima Tikvice ne moraju biti dosadne! Isprobaj brzi recept za slasne mini pizze od tikvice Rubrika Life&style Life&style

Sve što ti treba: 

  • 250 g višenamjenskog brašna 
  • 200 g šećera
  • 50 g kakaa u prahu
  • 1 ½ žličice mljevenog cimeta
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 žličica soli
  • 2 velika jaja, sobne temperature
  • 190 g jogurta s niskim udjelom mliječne masti
  • 60 ml biljnog ulja
  • 2 žličice ekstrakta od vanilije
  • 300 g  naribanih tikvica

Jednostavni i novi recepti za prefine tikvice zbog kojih ćeš ovo povrće poželjeti jesti svaki dan

Čokoladni preljev:

  • 100 ml  slatkog vrhnja
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • ¼ žličice ekstrakta od vanilije 

Priprema: 

  1. Zagrij pećnicu na 175 °C i pripremi protvan za pečenje približno dimenzija 33x22 cm
  2. U velikoj zdjeli pomiješaj prvih sedam sastojaka. U drugoj zdjeli umuti jaja, jogurt, ulje i ekstrakt od vanilije dok ne dobiješ jednoličnu smjesu, a zatim je dodaj prvoj smjesi s brašnom. Miješaj dok se smjesa ne sjedini, a zatim dodaj tikvice i promiješaj. 
  3. Smjesu za kolač prebaci u pripremljeni protvan i peci 25-30 minuta ili dok kolač ne dobije pomalo zlatnu koricu. Kad je kolač gotov izvadi ga iz pećnice i potpuno ohladi na rešetki. 
  4. Za čokoladni ganache kojim ćeš preliti kolač najprije zagrij vrhnje gotovo do vrenja a zatim ga prelij preko nasjeckane čokolade. Dodaj ekstrakt od vanilije i miješaj dok ne dobiješ glatku smjesu kojom ćeš preliti kolač. 

U slast!

Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • sneki2

    Imam sličan recept godinama i preporučam od srca. Stvar je u tome da se ne osjeti okus tikvice, već one daju sočnost kolaču. Kolač se topi u ustima.
  • manfred

    ma neeeee hvala.čokolada i tikvice.