Life&style
Emily Henry: 'Čitam te kao knjigu'

'Čitam te kao knjigu' autorice Emily Henry novi je hit naslov koji osvaja duhovitom i nježnom romansom

  • Voliš romantične komedije? Autorica Emily Henry neosporna je kraljica među njima
  • Emily Henry je autorica bestselera 'Beach Read' i 'People We Meet on Vacation', koje su osvojile publiku diljem svijeta
  • Njezina posljednja knjiga, 'Čitam te kao knjigu', već je omiljena i dobiva sjajne kritike, a mi otkrivamo zašto je to tako

Emily Henry je autorica i koautorica sedam knjiga, ali njezine posljednje dvije, 'Beach Read' i 'People We Meet on Vacation', bile su bestseleri New York Timesa. 'Čitam te kao knjigu', njezin najnoviji roman, vjerojatno će se također naći na popisu, na temelju svoje popularnosti na popisima prednarudžbi i među brojnim recenzentima.

 | Autor: Amazon Amazon

Emily Henry slovi kao kraljica romantično humorističnih knjiga. 'Čitam te kao knjigu', kao što naslov sugerira, priča je o dvoje bibliofila koji otkrivaju da imaju više toga zajedničkog od ljubavi prema knjigama.

'Manifest', nova knjiga Bernardine Evaristo Možda vas zanima 'Manifest' je izvrsna nova knjiga Bernardine Evaristo: Savršeno štivo za svakoga tko sanja velike snove Rubrika Life&style Life&style

Nora Stephens je opaka književna agentica u New Yorku. Sve u njezinu životu kontrolirano je, od karijere i izgleda, do stana i veza. Kako Nora sebe opisuje, ona je „ukočena, njegovana književna agentica koja čita rukopise na čelu pelotona dok spokojna scena čuvara plaže lebdi, neprimijećena, zaslonom njezina računala“. Ona nema vremena ni energije koju bi uložila u trajanje veze, zbog čega je navikla da je ostave. Ona je žena s kojom muškarci izlaze prije nego što pronađu ženu svog života.

Kad Nora upozna Charlieja, mrzovoljnog urednika s darom za stvaranje bestselera, umjesto da se zbliže zbog zajedničkog obožavanja knjiga, odmah se sukobe. Nora je možda poznata kao morski pas u svijetu izdavaštva, ali Charlie, koji čak i ne pokušava sakriti svoj prezir prema popularnoj knjizi koju je napisala Norina zvijezda, autorica, jednako je iritantan. Poput Nore, Charlie je nabrijani gradski ljigavac, tako da je on posljednja osoba koju ona očekuje vidjeti kada krene na improvizirani odmor sa svojom sestrom u Sunshine Falls, Sjeverna Karolina - gradić kao iz ljubavnog romana. 

Daleko od toga da ima osnovno iskustvo malog grada zajedno sa seksi drvosječama i šarmantnim barmenima, Nora neprestano nailazi na svog ljutitog neprijatelja. Ali, postoji razlog zašto su i Nora i Charlie toliko zatvoreni prema ljubavi i ideji sretnog završetka - nešto što otkrivaju dok provode više vremena zajedno.

Dakle, romansa između Nore i Charlieja se podrazumijeva jer - ovo je očito ljubavna priča, ali s druge strane Nora osjeća pritisak brige o svojoj sestri i suočavanja sa svim traumama i tugom koje nosi otkako je njihova mama umrla. Nora je opterećena krivnjom i ne odriče se odgovornosti brige o svojoj sestri Libby, premda je njezina sestra majka dvoje, a uskoro će biti i troje djece. Ukratko: Nora je ekspres lonac spreman eksplodirati. 

Ne samo da je 'Čitam te kao knjigu' zabavna romantična komedija, prožeta poznatom brzopletošću Emily Henry, nego je to i priča koja će odjeknuti kod čitatelja koji vole knjige, koji mogu uživati u književnom razgovoru između glavne junakinje i njezinog neprijatelja koji joj je postao ljubav, interes…

'Čitam te kao knjigu' je izuzetno zabavno štivo kojem je teško nešto zamjeriti. Smiješno je, šarmantno, romantično i divno cinično u perspektivi središnjeg lika o ljubavi, dok je u isto vrijeme prepun toplih i optimističnih osjećaja koje imaju svi najbolji rom-comovi. 

Kad bismo mogli zakoračiti u suvremeni svijet knjiga, vrlo rado bismo posjetili Sunshine Falls. Ali, seksi drvosječe i šarmantni barmeni su, naravno, preduvjet.

'Čitam te kao knjigu' (hrvatski prijevod) je u dolasku i možeš je naručiti online

Možda vas zanima Inspirativni roman 'Prvi dan ostatka tvog života' nekome bi baš mogao promijeniti život Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Super knjiga