Life&style

Čini li te staloženom ili plačljivom? Kako Merkur djeluje baš na tvoj horoskopski znak

  • Merkur utječe na to kako komuniciramo, što govorimo i koliko možemo naučiti
  • Planet Merkur također utječe na to koliko smo dobre u nekoj diskusiji te znamo li dobro slušati – ili ne
  • Merkur je također važan za dobru vezu – naime, zaslužan je za dobru komunikaciju te razmjenu mišljenja s partnerom  

Prema astrolozima, sam horoskopski znak nije dovoljan kako bi mogao točno odrediti osobnost i karakteristike neke osobe. Mnogi planeti utječu na to kako će neki čovjek djelovati. Na primjer, jedan od tih planeta je Merkur. Kako bi se moglo izračunati je li to 'tvoj planet', uz datum rođenja je potrebno navesti mjesto i točno vrijeme kad si rođena. Međutim, za što je zapravo zaslužan planet Merkur?

Planet Merkur, smatraju astrolozi, utječe na svijest, naše interese, ali prvenstveno na našu retoriku. Brine se za to kako ćemo se izraziti i možemo li se logički objasniti. Naša mogućnost prosudbe također je pod utjecajem Merkura. U vezi je Merkur zaslužan za razmjenu mišljenja, odnosno, brine se za to kako ćemo komunicirati s partnerom - hoće li nam to biti lako, teško ili će ovisiti o situaciji. Pogledaj kako točno Merkur djeluje na svaki horoskopski znak:

Merkur u ovnu 

Ti uživaš u diskusijama. Otvorena si, pametna i ne bojiš se problematičnih izjava. Premda često prvo misliš na sebe, redovito uspijevaš 'zapričati' ljude oko sebe. Ti si samouvjerena govornica i stojiš iza svake riječi koju izgovoriš. 

Merkur u biku 

Imaš istaknut smisao za posao i kad nešto naučiš, to više nikada ne zaboraviš. Osim toga, jako dobro znaš slušati, a svoju motivaciju možeš prenijeti u poslovni svijet te u svoju okolinu. Stojiš čvrsto s dvije noge na zemlji, ambiciozna si i imaš zdrav ljudski razum. 

Merkur u blizancima 

Kod tebe redovito dolazi do brzopletog razmišljanja pa djeluješ površno. Često ti se događa da moraš objašnjavati stvari. Imaš brzu percepciju, ali ipak ti se događa da zanemaruješ svoje osjećaje za vrijeme diskusije. 

Merkur u raku 

U tvom slučaju su razum i osjećaji snažno povezani. Usprkos tome često ne otkrivaš svoje osjećaje. Pošto tvoje emocije određuju tvoj način razmišljanja, često ti se dogodi da imaš osjećaj da te je netko napao – osobito ako malo povisi ton. 

Merkur u lavu 

Ti si samouvjerena govornica koja želi impresionirati svojim intelektualnim sposobnostima. Fokusirana si na velike stvari, a male radije prepustiš drugima. Vlastiti interesi i mišljenje o sebi često ti smetaju kod posla. Naime, pošto si toliko samouvjerena, često ne puštaš svojoj kreativnosti da se razmaše. 

Merkur u djevici 

Govor je tvoj talent i toga si svjesna. Također si svjesna što dobro znaš i naporno radiš za to. Međutim, tvoj perfekcionizam može biti prokletstvo i blagoslov istovremeno. Naime, često se događa da se izgubiš u detaljima. Zbog toga dolazi do nezadovoljstva koje potom prenosiš na ljude oko sebe. 

Merkur u vagi 

U svojim mislima si stalno kod svojih prijatelja, obitelji i partnera. Pokušavaš im udovoljavati. Uvijek uspiješ izreći ono što misliš – bez da nekoga povrijediš. 

Merkur u škorpionu 

Tebe odlikuje kritično mišljenje te propituješ sve i sva. Naginješ radikalnim rješenjima jer si ispitala svaku moguću slabu točku i znaš da nema više razloga za gubljenje vremena. Kad ti netko nešto ispriča, možeš to zadržati za sebe. Zbog svog kritičkog načina razmišljanja događa se da proanaliziraš povjerenu tajnu te potom pomogneš osobi koja ti se povjerila. 

Merkur u strijelcu 

Rado se baviš istinom, pravdom i etikom. Međutim, općenito se voliš baviti ljubavnim problemima. Nažalost, često ti – zato jer o svakoj sitnici (pre)dobro promišljaš – promakne ono bitno. To ti otežava zadržati hladnu glavu. 

Merkur u jarcu 

Rado planiraš te se onda čvrsto držiš toga što si naumila. Međutim, bojiš se da ćeš nešto pogrešno reći. Zbog toga promišljaš ozbiljno, fokusirano i motivirano. Ako te netko zasmeta, teško s njim izlaziš na kraj. Naime, treba ti vremena za sebe – da možeš isplanirati sve što bi željela. 

Merkur u vodenjaku 

Gotovo ništa ne voliš poput novih ideja i inspiracija. Voliš kad te netko inspirira, ali na kraju misliš, kažeš i govoriš ono što ti smatraš da je bitno. Za tebe je istina važnija od tradicije. Ako nešto misliš, to i kažeš – bez okolišanja! 

Merkur u ribi

Na tvoje razmišljanje djeluju tvoji osjećaji. Zbog toga je lako utjecati na tebe te često završiš u suzama. Međutim, možeš shvatiti zašto se drugi tako ponašaju – i imaš puno razumijevanja za ljude oko sebe. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0