Life&style

Često si dehidrirana? Ovo je najjednostavniji trik kako ćeš popiti više vode

  • Želiš piti dovoljno vode jer znaš da je to zdravo, ali svakodnevica te uvijek nekako skrene s tog puta?
  • Isprobaj ovu metodu kojom bi trebala kontrolirati dovoljan unos ove čudesne tekućine

Voda je pravo čudo. Tko redovito pije 1,5 do 2 litre dnevno, potjerat će iz svog tijela otrovne tvari, može se bolje koncentrirati i jednostavno će živjeti zdravije. Ali, budimo iskrene: ponekad nam je u strogo organiziranom danu teško misliti na redoviti unos vode. Ujutro krenemo s kavom, za ručak si izaberemo „napetije“ piće, a večer često završi čašom vina. 

Najjednostavniji trik za pijenje više vode 

Umjesto da tražiš neke aplikacije koje te „tjeraju“ da piješ više vode ili lijepiš „post-ite“ svuda naokolo, imamo za tebe jedan trik koji možeš odmah početi upotrebljavati. Napravi od svoje boce za vodu „timer“!

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Možda vas zanima Sad je pravo vrijeme! 8 načina na koji voda s krastavcima djeluje na tvoje tijelo Rubrika Life&style Life&style

Uzmi vodootporni flomaster te direktno na svojoj boci za vodu (velikoj!) zabilježi koliko bi do kada trebala popiti. Na primjer: u 9 ujutro neka to bude jedna trećina, u podne pola, u tri sata popodne tri četvrtine, a rano navečer neka boca bude prazna. S pomoću ovog trika nećeš uzeti tek gutljaj vode, nego će te svaki dodir s označenom bocom podsjetiti da si trebaš natočiti barem jednu čašu.

Možda vas zanima Što je to banana-voda i zašto bi je trebala piti prije odlaska u krevet? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0