Life&style
Advent u Zagrebu

Čaroban Advent u Zagrebu biti će u znaku igračaka, a evo što te sve očekuje!

  • Blagdanaska idila u Zagrebu počinje 27. studenog kada će grad osvijetliti milijuni lampica 
  • Očekuje nas bogat sadržaj, a u djetinjstvo će nas vratiti glavna tema ovogodišnjeg Adventa - igračke!
  • Na brojnim lokacijama moći ćeš uživati u blagdanskoj atmosferi dok će ti tijelo grijati ukusno kuhano vino, a srce utopliti magičan božićni ugođaj 

U zraku se već pojavio onaj osjećaj da nam se Božić približava velikom brzinom. Manje od 50 dana ostalo je do mnogima najdržeg blagdana, a samo dva tjedna dijele nas od početka čudesnog zagrebačkog Adventa, zbog kojeg svake godine u glavni grad hrle tisuće ljudi. I za čijim najljepšim izdanjima smo prošle zime žalili.

Advent u Zagrebu | Autor: Pixsell/Sanjin Strukić Pixsell/Sanjin Strukić

Advent u Zagrebu započinje 27. studenog, a božićna i novogodišnja događanja potrajat će sve do 7. siječnja. Tradiocionalno, otvara se paljenjem prve adventske svijeće u 17 sati na Manduševcu, a dva sata kasnije zasvijetlit će lampice na Zrinjevcu. Tema ovogodišnjeg Adventa bit će igračke, pa ćeš na raznim punktovima u gradu imati priliku susresti se i fotografirati pored velikih skulptura dječjih igračaka.

Advent u Zagrebu | Autor: Pixsell/Sanjin Strukić Pixsell/Sanjin Strukić

Ništa nam ne približava osjećaj Božića više nego pomisao na božićno jutro u toplom domu, dok smo okupljeni s najmilijima oko božićnog drvca i s veseljem otvaramo poklone. Kao djecu najviše su nas veselile upravo igračke, a i našim mališanima one izmame najveći osmijeh na lice.

Advent u Zagrebu | Autor: Pixsell/Davor Puklavec Pixsell/Davor Puklavec

Možda vas zanima Ako želiš već sad intravenozno primati božićne pjesme, ova radio stanica emitira ih 0-24 Rubrika Life&style Life&style

Tako će nas zagrebački Advent ove godine vratiti u djetinjstvo, najbezbrižnije i najveselije doba našeg života. I ove godine Zagrepčani i brojni posjetitelji uživat će na već dobro poznatim lokacijama u pregrštu manifestacija i događaja koji će zadovoljiti i one najizbirljivije. U najljepše božićno ruho i ove godine odjenut će se Zrinjevac, Trg bana Jelačića, Europski trg, Stross, Plato Gradec.

Advent u Zagrebu | Autor: Pixsell/Davor Puklavec Pixsell/Davor Puklavec

"Opsjednuta sam Božićem, u listopadu sam ukrasila dom i pretvorila ga u rozu božićnu bajku"

Na ulicama će stajati predimenzionirane tradicionalne igračke, a poseban naglasak bit će stavljen na kulturne događaje koji će Zagrepčane i njihove goste uvesti u blagdansko raspoloženje i iščekivanje Božića. Kulturno-glazbenih događanja neće nedostajati pa će se tako tijekom 40 dana u 14 programa održati 129 koncerata, a 11. i 12. prosinca, među ostalim, na Jelačićevu trgu pjevat će klape iz Omiša. Na Zrinjevcu nas očekuje 13 koncerata poznatih hrvatskih izvođača, i to svakog petka, subote i nedjelje. Od Festivala adventskih i božićnih pjesama preko Adventa pod lanternom i glazbe u novouređenom Oktogonu sve do programa na Zrinjevcu.

Advent u Zagrebu | Autor: Pixsell/Sanjin Strukić Pixsell/Sanjin Strukić

Djeca su ona koja se najviše vesele Božiću, a uz mirise toplog kuhanog vina i ukusne fritule i ti ćeš sa njima moći uživati u čaroliji Adventa. A upravo djeci posvećeno je mnoštvo različitih programa na ovogodišnjem Adventu: od igračaka, ogromnih sustava željeznice obavijenih u snježnu idilu, druženja s likovima iz najdražih bajki te predstave koje će ih nasmijati do suza. Male drvene kućice i ove će godine biti povezane visećim dekoracijama na Europskom trgu, a ukrašene svjetlećim zvijezdama. 

Možda vas zanima Coca-cola s novom božićnom kampanjom raznježila ljude - pogledaj reklamu! Rubrika Life&style Life&style

Park Zrinjevac poseban je doživljaj u vrijeme adventa uz čaroliju tisuća lampica koje svijetle parkom. A navečer dolaze na red sve generacije, kad prigodna glazba ispuni park Zrinjevac koja će te potaknuti na ples i veselje. Među brojnim lampicama, dekoracijama i umjetničkim instalacijama na travnatoj površini Trga kralja Tomislava ove će te godine dočekati posebna iznenađenja: siluete klizača i mnoštvo predimenzioniranih igračaka, obasjanih čarobnim božićnim svjetlom. 

Sve lokacije koje te očekuju na Adventu pronađi ovdje! Potpuni program Adventa u Zagrebu pronađi na službenoj stranici.

Photo: Pixsell/Sanjin Strukić

Komentari 0