Life&style

Čak 20 posto gledatelja je nastavcima Seksa i grada dalo čistu jedinicu. Je li zbilja toliko loša?

  • Reboot Seksa i grada, serija "And Just Like That" izašla je prije nekoliko tjedana na HBO-u
  • I dok se čeka četvrta epizoda, reakcije na dosad viđeno nisu najbolje, a tome najbolje svjedoči loša ocjena na IMDB-u i komentari razočaranih fanova nekadašnje kultne serije
  • Seriji uglavnom zamjeraju što je "previše woke" i što pisci pretjeruju s temama o rasi i rodu. 

Većina onih koji su jedva čekali vidjeti nove epizode nekadašnje popularne serije Seks i grad, to su već i napravili, međutim reakcije na pokušaj oživljavanja kultne serije su dosta loše. Na IMDb-u seriju je ocijenilo više od 8000 gledatelja te trenutno ima slabašnu ocjenu 5.6, a čak 20% gledatelja seriji su dali čistu jedinicu.

 | Autor: "Stara serija je bila dosadna, ovaj reboot sadrži predavanja o spolu i rasi koje apsolutno nikoga ne zamaraju. Stoga se uključite ako želite vidjeti kako su pisci upropastili tri lika, a jednog nisu mogli jer je mudro odbila plaću," ironično komentira jedan korisnik.

Seriji uglavnom zamjeraju što je "previše woke" i što pisci pretjeruju s temama o rasi i rodu.

"Mislim da nikad nisam vidjela da se TV serija toliko trudi biti moderna i uključiva, pokušavajući pokriti svaku moguću modernu temu na popularan način, dok tri žene brbljaju misleći da su duhovite i zanimljive, a nisu", dodaje još jedna razočarana gledateljica.

Osim toga, zamjeraju i način na koji su otpisali lik Samanthe.

Možda vas zanima Šok i nevjerica odmah na početku novih nastavaka Seksa i grada! Jedan od glavnih likova serije je umro... Rubrika Stars Stars

"Dobro je što pisci žele uključiti neke od trenutnih situacija i rasprava iz stvarnog svijeta, kao što su rod i rasizam, no previše se trude i to nije potrebno. Nekako je neugodno i vrlo jezivo. Način na koji su otpisali Samanthu je brutalan i nikada se tako ne bi dogodilo nakon svega što smo vidjeli o njihovom prijateljstvu," zaključuje gledatelj.

"Ova bi serija trebala biti ogromni alarm koji vrišti: Prestanite to raditi sebi! Ove su žene nekada davno bile (uglavnom) nevjerojatne. Naučite biti graciozne. To bi izgledalo puno bolje", nemilosrdni su komentari.

I dok bi 5.6 možda bila prolazna ocjena nekome tko bi na temelju IMDB-a odlučivao što gledati, od ove serije se ipak puno više očekivalo, posebice uzimajući u obzir da originalni Seks i grad ima ocjenu 7.2, a glasalo je gotovo 120.000 ljudi. Kad je u pitanju Seks i grad, jedinu goru ocjenu od ove ima drugi nastavak filma s ocjenom 4.5.

And Just Like That svakako je na dobrom putu ka tome, a seriji sigurno ne pomažu ni nedavne optužbe prema glumcu Chrisu Nothu koji glumi fatalnog Facu, a kojeg su dvije žene optužile za seksualno napastvovanje.

Photo: Instagram@realbryannaalexis

Komentari 0