Life&style

Čajne bombe novi su veliki trend i savršen su uvod u tvoju malu ceremoniju ispijanja čaja

  • Sjećaš li se „bombi“ od vruće čokolade koje su jedno vrijeme preplavile Internet? 
  • Sada bombe s čajem osvajaju mrežu
  • Otkrit ćemo ti o čemu je točno riječ i kako je sama možeš spraviti

Ne tako davno, bombe s vrućom čokoladom bile su superpopularne na mreži: kuglice izrađene od čokolade napunjene su kakaom u prahu i npr. s mini marsmallowsima ili šarenim šećernim mrvicama, koje su se vješto otvorile kad ih preliješ vrućim mlijekom. Čajne bombe, koje su savršene za malu čajnu ceremoniju kod kuće, djeluju na sličan princip.

Hashtag #teabomb već ima preko 13.000 postova samo na Instagramu (a trend raste!), a ovaj novi trend svakodnevno je i sve popularniji na TikTok-u. Za razliku od čokoladnih bombi, u kojima je ljuska kuglice izrađena od čokolade, ljuska čajnih bombi (koja se otapa kad se prelije vrućom vodom) izrađena je od šećera. Ako sama želiš napraviti čajne bombe, imaš izbor između izomalta, zaslađivača u prahu, te običnog  šećera za domaćinstvo.

Možda vas zanima Šalica čaja nevjerojatno umiruje, a ovo je 7 najboljih vrsta čajeva na svijetu Rubrika Life&style Life&style

Napravi sama čajne bombe - 2 metode

Kako bi sama napravila čajnu bombu, najprije moraš zagrijati bijeli šećer ili izomalt u loncu, otopiti ga, a zatim staviti u okrugli silikonski kalup (pažnja, postoji opasnost od opeklina!). Čim se šećerni omoti ohlade, u sredinu se stave ili uobičajene vrećice čaja ili ih možeš napuniti rastresitim listićima čaja i drugim ukrasnim elementima poput jestivih cvjetova.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @sweet.vybz

Zatim trebaš samo pažljivo ukloniti nekoliko polovica šećera iz silikonskog kalupa, kratko zagrijati donju stranu u tavi tako da se šećer malo rastopi, a zatim lagano pritisnuti na druge polovice kugle kako bi se polovice spojile. Tada poluprozirnu čajnu bombu staviš u šalicu, preliješ vrućom vodom i možeš uživati u finom čaju.

Možda vas zanima Otkrij zašto zeleni čaj treba postati tvoj svakodnevni ritual Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock/ instagram @candycreationsbycc
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    lijepo mljac