Life&style

Bulgari obilježava platinasti jubilej kraljice Elizabete jedinstvenom luksuznom tijarom od zambijskog smaragda

  • Talijanski brend visokog nakita Bulgari izbacio je poseban set nakita povodom jubileja kraljice Elizabete II
  • Radi se o jedinstvenom platinastom jubileju koji označava dosada najdugovječniju vladavinu jednog britanskog monarha - 70 godina
  • U skladu s jedinstvenom prilikom, Bulgari je izradio i jedinstvenu, luksuznu tijaru koja se može nositi i kao ogrlica

Povodom platinastog jubileja britanske kraljice Elizabete II, luksuzni talijanski brend Bulgari odlučio je isti obilježiti unikatnim kompletom nakita. Spektakularna kolekcija Jubilee Emerald Garden, koja obuhvaća tijaru i sat visokog nakita, slavlje je kako visokokvalificirane izrade, tako i 70-godišnje vladavine kraljice Elizabete II.

Uz izvrsnu kombinaciju intenzivne nijanse zelene i izvrsnu prozirnosti, dragocjeni smaragd odabran za ovaj jedinstveni komad nakita ima nevjerojatnih 63,44 karata. Zambijski smaragd isklesan lotosovim cvijetom, koji se nalazi u središtu tijare, rezultat je više od 1500 sati rada zlatara. Kao daljnja referenca na proslavu platinastog jubileja, tijara Jubilee Emerald Garden izrađena je od platine, dok se njezin cvjetni dizajn odnosi i na glavnu inspiraciju kolekcije Eden High Jewellery i na motive ukorijenjene u mogulskoj tradiciji.

 | Autor: Bulgari Bulgari Izrezbareno kamenje dolazi samo iz Jaipura, prema tradiciji koja seže do Mogulskog carstva iz 16. stoljeća, a koje je uzelo inspiraciju iz perzijske umjetnosti i njenih živih cvjetnih uzoraka. Tijara je, kao i mnogi Bulgarijevi dragulji, potpuno transformabilna, a može se nositi i kao ogrlica. 

Možda vas zanima Kraljica Elizabeta II će za platinasti jubilej pokazati svoju impresivnu kutiju nakita - uključujući i dijamantu dijademu Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Bulgari Bulgari

"Ova kreacija visokog nakita predstavlja hommage za proslavu 70-godišnje vladavine kraljice Elizabete II", kaže kreativna direktorica visokog nakita Bulgari Lucia Silvestri. 'Nadahnula me kraljica i njezino povijesno divljenje smaragdima da dizajniram komad usredotočen na ovaj upečatljiv izrezbareni smaragd, koji pokazuje Bulgarijevo majstorstvo u izradi i kreativnosti."

 | Autor: Bulgari Bulgari

 

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0