Life&style

Ed Sheeran posvećuje svoj nastup na jubileju velikoj ljubavi kraljice i pokojnog vojvode od Edinburgha

  • Od 2. do 5. lipnja u Londonu će se održavati svečanosti povodom platinastog jubileja kojim se slavi kraljičinih rekordnih 70 godina na prijestolju
  • Kraj svečanosti i parade okrunit će slavni glazbenik Ed Sheeran s pjesmom Perfect koju će izvesti u čast ljubavi kraljice i pokojnog supruga Filipa, vojvode od Edinburga
  • Ljubav Elizabete II i Filipa započela je u ranoj mladosti i smatra se jednom od najvećih kraljevskih ljubavnih priča 

Kraljica Elizabeta II ove godine postala je prvi britanski monarh koji je proslavio platinasti jubilej, obilježavajući 70 godina služenja narodu Ujedinjenog Kraljevstva. Povodom velike godišnjice, britanska vlada je odredila 4-dnevni državni praznik te će se od 2. do 6. lipnja održavati koncerti, mjuzikli, sportski događaji i različite druge svečanosti.

Možda vas zanima Kraljica Elizabeta II će za platinasti jubilej pokazati svoju impresivnu kutiju nakita - uključujući i dijamantu dijademu Rubrika Life&style Life&style

Platinastoj svečanosti u palači nazočit će 22 tisuće ljudi

Nastupiti na kraljičinom jubileju velika je čast glazbenicima, a na platinastoj zabavi u Palači, koja se održava 4. lipnja, nastupat će mnoštvo zvjezdanih glazbenih gostiju, uključujući Hansa Zimmera, Andreu Bocellija i bend Queen. Tu se očekuju i Diana Ross, Alicia Keys, pobjednik Eurovizije Sam Ryder, Sir Rod Stewart i Nile Rodgers. Svečanosti će nazočiti 22 tisuće ljudi.

Međutim, najveći party očekuje se dan kasnije na ulicama Londona kada će na završnici karnevalske povorke nastupiti Ed Sheeran. Britanski mediji pišu kako pjevač priprema nešto posebno u čast ljubavi kraljice Elizabete II i njenog muža, pokojnog vojvode od Ediinburgha. Upravo njima Sheeran će posvetiti svoju ljubavnu pjesmu Perfect dok će se na ogromnim ekranima prikazivati fotografije kraljice i Filipa.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

Ljubav koja je započela u mladosti i trajala više od 7 desetljeća

Britanska kraljica Elizabeta II i vojvoda od Edinburga bili su u braku 77 godina, sve do Filipove smrti prošle godine u 99. godini života. Rođen u Grčkoj, Princ Filip prvi je put upoznao tadašnju princezu Elizabetu 1934. na vjenčanju princeze Marine od Grčke i Danske i princa Georgea, vojvode od Kenta. Nakon prvog susreta, Elizabeta i Filip susreli su se nekoliko puta tijekom sljedećeg desetljeća, a po pričama njene guvernete, vrlo mlada princeza se zaljubila u plavokosog i plavookog princa.

Par se neko vrijeme dopisivao, a 1946. godine kralj George VI je Filipu, tada u srednjim 20-ima, dao dopuštenje da oženi njegovu kćer, pod uvjetom da čekaju dok Elizabeth ne napuni 21 godinu. Bez obzira što je Filip bio princ, ova mlada ljubav nije impresionirala kralja i dvorjane. Naime, postojale su rezerve prema nedostatku financijskih sredstava princa Filipa i njegovih stranih korijena, a navodno je i kralj George VI bio zabrinut zbog mladosti svoje kćeri.

No, unatoč preprekama, par je izdržao sumnje i vjenčao se 20. studenog 1947. na kraljevskom vjenčanju u Westminsterskoj opatiji. Za razliku od brojnih dogovorenih brakova, ovo je uistinu bio brak iz ljubavi što je u ono vrijeme u kraljevskim krugovima bila rijetkost.

Daily Mail izvještava da će svečanost sadržavati i druge počasti kraljici i njezinu pokojnom suprugu, uključujući bollywoodsko ponovno osmišljavanje njihova vjenčanja, prikaz Philipove jedrilice Bluebottle te lutkarske korgije i konje. Karnevalska povorka koja će uključivati tisuće sudionika završit će u Buckinghamskoj palači s izvođenje, državne himne pod vodstvom gospel zbora i vojnog orkestra što će označiti kraj četverodnevnog slavlja u čast kraljičine vladavine. 

Photo: Pixsell/WENN

Komentari 0