Life&style 26. travnja 2021.

Brzi recept: trominutni umak od rajčice i graška po preporuci Jamieja Olivera

Shutterstock.
  • Umak od rajčicei tjestenina uvijek su – mljac! I sve se brzo pripremi
  • Ipak, kad stvari moraju ići super brzo, oslanjamo se na recept Jamieja Olivera
  • U kojem je ova super kombinacija dodatno obogaćena neuobičajenim dodatkom, graškom

Jamie Oliver kralj je brzih recepata. Posebno nas impresionira njegov brzi umak od rajčice koji sadrži mali „tajni sastojak“: zamrznuti grašak! Daje dodatni okus, a također pruža zdrave vitamine i minerale. Oliver preporučuje da umak začiniš s malo tune ili maslina.

Upravo je izmišljen novi oblik tjestenine - i presladak je! Zove se cascatelli...

Sastojci

• 1 čili papričica

• 2 režnjića češnjaka

• svježi listovi bosiljka

• 1 konzerva pelata

• 80 g zamrznutog graška

• sol, papar

• po želji: parmezan i feta sir

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kochfactory (@kochfactory)

Možda vas zanima... Misliš da si čula sve trikove za pripremu savršene tjestenine? Ova dva trika su talijanski klasici! Rubrika Life&style Life&style

Priprema:

1. Zagrij maslinovo ulje u tavi

2. Prepolovi čili po dužini, očisti pa nareži na komadiće. Zatim nasitno nasjeckaj češnjak.

3. Na tavi pirjaj čili i češnjak. U međuvremenu nasjeckaj listove bosiljka (uključujući stabljike!), pa ih dodaj u tavu.

4. Potom stavi pelate u tavu. Za intenzivniji okus, televizijski kuhar preporučuje rukama zgnječiti rajčice. Zatim limenku napuni s malo vode i ulij je u umak.

5. Dodaj zamrznuti grašak. Umak od rajčice začini solju i paprom.

6. Ako želiš, umaku možeš dodati malo vode od kuhanja tjestenine da postane malo gušći.

Savjet: umjesto suhe tjestenine, Jamie Oliver voli koristiti svježe listove lazanja, koje potom nožem izreže u fine taglialine. Čim je umak spreman, umiješa tjesteninu, a zatim jelo posluži na velikom pladnju prelivenom s nekoliko crtica maslinovog ulja, svježe naribanim parmezanom i bosiljkom. Ako želiš, jelo možeš oplemeniti izmrvljenim feta sirom.

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

Komentari 0