- Umak od rajčicei tjestenina uvijek su – mljac! I sve se brzo pripremi
- Ipak, kad stvari moraju ići super brzo, oslanjamo se na recept Jamieja Olivera
- U kojem je ova super kombinacija dodatno obogaćena neuobičajenim dodatkom, graškom
Jamie Oliver kralj je brzih recepata. Posebno nas impresionira njegov brzi umak od rajčice koji sadrži mali „tajni sastojak“: zamrznuti grašak! Daje dodatni okus, a također pruža zdrave vitamine i minerale. Oliver preporučuje da umak začiniš s malo tune ili maslina.
Upravo je izmišljen novi oblik tjestenine - i presladak je! Zove se cascatelli...
Sastojci
• 1 čili papričica
• 2 režnjića češnjaka
• svježi listovi bosiljka
• 1 konzerva pelata
• 80 g zamrznutog graška
• sol, papar
• po želji: parmezan i feta sir
Priprema:
1. Zagrij maslinovo ulje u tavi
2. Prepolovi čili po dužini, očisti pa nareži na komadiće. Zatim nasitno nasjeckaj češnjak.
3. Na tavi pirjaj čili i češnjak. U međuvremenu nasjeckaj listove bosiljka (uključujući stabljike!), pa ih dodaj u tavu.
4. Potom stavi pelate u tavu. Za intenzivniji okus, televizijski kuhar preporučuje rukama zgnječiti rajčice. Zatim limenku napuni s malo vode i ulij je u umak.
5. Dodaj zamrznuti grašak. Umak od rajčice začini solju i paprom.
6. Ako želiš, umaku možeš dodati malo vode od kuhanja tjestenine da postane malo gušći.
Savjet: umjesto suhe tjestenine, Jamie Oliver voli koristiti svježe listove lazanja, koje potom nožem izreže u fine taglialine. Čim je umak spreman, umiješa tjesteninu, a zatim jelo posluži na velikom pladnju prelivenom s nekoliko crtica maslinovog ulja, svježe naribanim parmezanom i bosiljkom. Ako želiš, jelo možeš oplemeniti izmrvljenim feta sirom.
Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.