- Hranu ne bacamo, i točka! Ako ti se treći dan zaredom ne jede isti obrok, mnogo je maštovitih načina da napraviš sasvim novo jela od već pripremljene hrane
- A od ostataka s blagdanskog stola možemo napraviti fine popčke koji će svima prijati
- Pročitaj također: Popečci od krumpira, sira i slanine genijalan su snack ili, uz salatu, pravi ručak
Kome se ovih dana po hladnjaku ne vuku ostaci od bogatih blagdanskih ručkova i večera? Vjerojatno svi imamo sličan problem: puno je hrane ostalo, pa se ona podgrijava sljedeći dan za ručak, a nakon toga više nitko to ne želi jesti. Sarma je već tu, a još imamo pečenja, krumpira otprije dan dva, salata vene u frižideru... Naravno da nam je žao baciti sasvim dobru hranu, ali nažalost to često završi upravo tako. Evo kako je spasiti - od ostataka hrane dobit ćemo sasvim novo jelo na koje će svima rasti zazubice. Popečci u koje doista možeš staviti svašta idealno su rješenje za to...
Popečci od blagdanskih ostataka
Sastojci:
- ½ šalice sitno nasjeckanog luka ili mladog luka
- 2 šalice mesa od pečenje (purica ili bilo koje drugo), sitno nasjeckano
- 1 šalica ostataka pečenog povrća (krimpir ili narančasta bundeva)
- 1 šalica baby špinata
- 2 šalice mlijekak
- 2 jaja
- 1 šalica smrznutog graška
- 200g feta sira (ili bilo kojeg sira, naribanog)
- 3 šalice brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- soli i papar
Priprema:
- Umuti jaja mikserom pa dodaj sitno nasjeckani luk. Još malo miksaj.
- Dodaj u jaja mlijeko, izmiksaj pa zatim dodaj čistiće baby špinata, i grašak. Promiješaj ručno, žlicom ili kuhačom.
- Zatim dodaj na sitne komade nasjeckano meso, sir (namrvljen ili nariban, ovisno dodaješ li fetu ili tvrdi sir). Dobro promiješaj.
- Pečeni krumpir ugrubo zgnječi vilicom pa isto dodaj u smjesu i promješaj da smjesa bude ujednačena.
- Posli, popapri i dodaj žličicu praška za pecivo. Promiješaj pa dodaj brašno i miješaj dok se smjesa ne sjedini.
- Peci u tavi s malo ulja, na srednje visokoj temperaturi, 2-3 minute sa svake strane. od ove smjese možeš napraviti 30 popečaka.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.