- Ova salata od njoka s mediteranskim dodirom prepuna je zdravog povrća
- Izvrsnog je okusa i može se jesti kao glavno jelo ili kao prilog uz roštilj
- Donosimo ti recept za finu ljetnu salatu
Lagana salata od njoka s povrćem idealna je za ručak ili večeru. Priprema se super brzo, nije teška za želudac i može se modificirati po želji. Kockice šunke mogu se izostaviti, a gljive, patlidžani, poriluk ili čak bijeli ili zeleni grah prikladni su kao povrće alternativno paprici i rajčici. Savjet: salata od njoka također je izvrstan prilog za roštilj i idealna je kao jelo za vrtne zabave.
Sastojci:
• 180 g njoka (ili njoka od batata)
• 1 paprika
• 1 tikvica
• 75 g cherry rajčice
• 1 kuglica mozzarelle
• 20 g šunke narezane na kockice (malomasne)
• 30 g crvenog pesta
• 2 šake rikole
• sol, papar, čili pahuljice za začin
• sok od pola bio limuna
• po želji: 1 šaka sjemenki bundeve ili pinjola
Omiljeno jelo iz bakine kuhinje: Ovo je originalni recept za prefine krpice sa zeljem
Priprema
1. Prži njoke na malo ulja dok ne postanu zlatnosmeđi i lagano hrskavi.
2. Nareži na kockice papriku, tikvice, cherry rajčice i mozzarellu te sve stavi u veliku posudu.
3. Povrću dodaj kockice šunke i crveni pesto, dodaj njoke, pomiješaj sve sastojke te dodaj rikolu.
4. Začini salatu od njoka solju, paprom i čili pahuljicama te dodaj malo soka od limuna po ukusu.
5. Ako želiš, salatu prije posluživanja možeš posuti (prženim) bučinim sjemenkama ili pinjolima.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.