Life&style
Recept za krpice sa zeljem

Omiljeno jelo iz bakine kuhinje: Ovo je originalni recept za prefine krpice sa zeljem

  • Krpice sa zeljem podsjećaju na maminu ili bakinu kuhinju te na bezbrižno djetinjstvo 
  • Mogu se jesti u bilo koje godišnje doba, kao ukusan prilog, ali i kao glavno jelo 
  • Donosimo ti originalan recept za omiljene krpice sa zeljem 

Krpice sa zeljem („Krautfleckerl“) tradicionalno je jelo austrijske kuhinje. Radi se od „fleckerlna“ (tjestenine koja izgleda poput „krpica“) i kupusa. Priprema je jednostavna i brza…

Svi mislimo da znamo pripremiti bečki šnicl, ali ovo je jedini ispravan recept

Sastojci za 4 porcije krpica sa zeljem:

• 500 g kupusa

• 2 žlice sjemenki kima

• sol

• 200 g luka

• 100 g slanine 

• 4 žlice ulja

• 2 žličice šećera

• 200 ml bijelog vina

• 150 ml goveđeg temeljca

• 250 g tjestenine (krpica)

• 1 vezica vlasca

• 2 žlice maslaca

• 2 žličice slatke mljevene paprike

• 4 žlice kiselog vrhnja

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Armin S (@armin_food_life)

Možda vas zanima Bakin omiljeni recept: Kolač od trešanja iz lima je mnogima omiljeni klasik! Rubrika Life&style Life&style

Priprema

1. Očisti kupus, operi, usitni te pomiješaj sa sjemenkama kima i 1 žličicom soli. Ostavi da odstoji 5 minuta.

2. Oljušti luk pa grubo nareži. Nareži slaninu na trakice. Zagrij ulje u tavi te propirjaj luk i slaninu. Dodaj kupus te pirjaj 3-4 minute. Zatim dodaj šećer, vino i temeljac te poklopljeno kuhaj 10 minuta.

3. Tjesteninu skuhaj jako al dente prema uputama s pakiranja. Operi vlasac, protresi te nareži na kolutiće. Ocijedi tjesteninu, ali ostavi oko 100 ml vode od kuhanja.

4. Dodaj krpice kupusu te kuhaj 3-4 minute. Po potrebi dolij malo vode od tjestenine. Umiješaj maslac, vlasac i papriku te začini po želji. Posluži s kiselim vrhnjem.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bonum Cibum (@bonum_food)

Photo: Shutterstock

Komentari 0