- Ove cimet rolice brzo se rade od nule, bez kvasca, dizanja tijesta ili dugotrajnog miješanja
- Osim što su fina slastica uz šalicu kave ili čaja, prava su poslastica i kao ukusan doručak, a najbolje je u cimet rolicama uživati isti dan kada se naprave
- Donosimo ti recept za fine cimet rolice koje će se sigurno naći u tvojoj knjižici recepata
Zadovoljiti svoju želju za slatkim odmah ujutro? S ovim brzim cimet rolicama to je pravi gurmanski doživljaj. Osim toga, spravljaju se jednostavno, ne treba kvasac, pa su savršene za početnike u slastičarstvu ili bilo koga tko nema puno vremena (ili strpljenja). Ovaj recept za rolice s cimetom jednostavan je za napraviti sa sastojcima koje vjerojatno već imaš pri ruci.
Što izdvaja ove rolice s cimetom od tradicionalnih?
Za razliku od većine tradicionalnih recepata za rolice s cimetom, ove se rade bez kvasca - što znači da nema potrebe za dizanjem ili mijesenjem tijesta. Najbolji dio? Brzo i jednostavno se spremaju za nešto više od pola sata. Ove domaće rolice s cimetom imaju opcionalnu glazuru od krem sira od 5 sastojaka, ali možeš ih jesti i same ili ih preliti nekim kupovnim sastojkom ako ti se baš ne radi domaći preljev.
Foto: Unsplash/Svitlana
Brze cimet rolice bez kvasca - recept
Sastojci:
• 3 žlice neslanog maslaca, rastopljenog
Za tijesto:
• 240 g višenamjenskog brašna, plus još po potrebi
• 2 žlice bijelog šećera
• 2 žličice praška za pecivo
• 1 žličica soli
• 3 žlice neslanog maslaca, omekšanog
• 160 ml punomasnog mlijeka
Nadjev:
• 25 g bijelog šećera
• 25 g (svijetlo)smeđeg šećera
• 2 žličice mljevenog cimeta
Glazura od krem sira:
• 115 g šećera u prahu
• 110 g krem sira, omekšanog
• 60 g neslanog maslaca, omekšanog
• ½ žličice ekstrakta vanilije
Cimet rolice
Priprema:
1. Pripremi sastojke. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva. Premaži četvrtastu posudu za pečenje veličine 20x20 cm sa žlicom rastopljenog maslaca.
2. Za pripremu tijesta: u velikoj zdjeli umuti brašno, bijeli šećer, prašak za pecivo i sol. Rukama umiješaj 3 žlice omekšanog maslaca u smjesu brašna dok maslac ne razmrvi.
3. Ulij mlijeko u smjesu brašna i maslaca te miješaj gumenom špatulom dok se ne formira mekano tijesto.
4. Prebaci tijesto na dobro pobrašnjenu radnu površinu i razvaljaj ga u četvrtasti lim veličine 25x25 cm. Premaži površinu tijesta sa preostale 2 žlice rastopljenog maslaca.
5. Za pripremu nadjeva: u maloj zdjeli umuti 50 g bijelog šećera, smeđeg šećera i cimeta. Pospi 1 žlicu smjese cimeta i šećera na dno pripremljene posude za pečenje. Preostali šećer s cimetom pospi po tijestu premazanom maslacem.
6. Zarolaj tijesto oko nadjeva kako bi oblikovala roladu; roladu izreži na 9 rolica širine oko 2,5 cm. Stavi rolice prerezanom stranom prema gore, u pripremljenu posudu za pečenje.
7. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici dok rolice ne nabubre i lagano ne porumene, 20 do 25 minuta.
8. Za pripremu glazure: u zdjeli miksaj šećer u prahu, krem sir, 60 g omekšanog maslaca i ekstrakt vanilije dok glazura ne postane glatka.
9. Vruće rolice s cimetom premaži glazurom od krem sira.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.