Life&style

Brišu godine i daju samopuzdanje: Evo kako izabrati savršene dioptrijske naočale za žene iznad 40-e

  • Izbor dioptrijskih naočala veći je nego ikad, a odlučiti se za najbolje može biti pravi izazov
  • Ako izaberemo mudro, uz pomoć njih možemo izbrisati godine i podignuti samopouzdanje
  • Odlična je to vijest za sve žene koje su prešle 40. godinu, a kako bi postigle upravo ovaj efekt mogu se poslužiti kratkim vodičem

Sjećaš li se kako smo, kad smo bile male, nošenje dioptrijskih naočala nekad povezivale sa starijim damama? Srećom, ti su dani iza nas, a nošenje naočala danas je jedan od modnih vrhunaca kojim možeš oplemeniti svoj izgled pa i kada prijeđeš 40. godinu. Mnoge upravo iz ovog razloga odustaju od kontaktnih leća, a i kako ne bi kad im je na raspolaganju toliko stilski savršenih i trendi okvira zbog kojih će izgledati još sofisticiranije, opuštenije pa čak i mlađe. 

Možda vas zanima Frizura koja je sada veliki trend savršeno stoji ženama koje su napunile 40 godina Rubrika Beauty Beauty

No, da bi oduzela nekoliko godina i dobila nikad suvišnu injekciju samopouzdanja važno je i odabrati naočale koje laskaju tvome licu. Kako se naše lice s godinama mijenja, naočale koje si nosila godinama možda više neće biti najbolji izbor za tebe. Ako si zagazila u peto desetljeće, u nastavku se slobodno možeš poslužiti malim vodičem kako bi se najbolje osjećala u vlastitoj koži. 

Lice u obliku dijamanta: Karakterizira ga uska brada, usko čelo i izražene, široke jagodice.

Najbolji odabir okvira: Idealno bi bilo izabrati okvir koji ima izraženiju liniju obrva. Nećeš pogriješiti ako izabereš i naočale bez okvira ili s ovalnim okvirom. Posebno atraktivno izgledat ćeš ako se odlučiš za mačkaste okvire koje ovom tipu lica stoje sjajno.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Ovalno lice: Ovaj tip lica je obično dulji nego širi, a čeljust je uža od jagodica.

Najbolji odabir okvira: Vlasnice ovog tipa lica zaista su sretne jer teško da im bilo kakav okvir neće dobro stajati. Slobodno se prepusti vlastitom ukusu, a ako baš želiš biti sigurna da si izabrala najbolje izaberi okvir čija je širina istovjetna najširem dijelu lica ili okvir u obliku oraha

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Četvrtasto lice: Ističe se širokom čeljusti i širokom linijom kose zbog čega ostavlja dojam četvrtastog lica.

Najbolji odabir okvira: Ovalni i okrugli okviri užih proporcija omekšat će tvoje lice i vizualno ga izdužiti.

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Srcoliko lice: Imaš li široko čelo i vrlo uzak donji dio lica? Tada je tvoje lice u obliku srca.

Najbolji odabir okvira: Ne možeš pogriješiti s odabirom naočala bez okvira, a isto ako ovom tipu lica lijepo će i pristajati okviri i koji su širi prema dnu koji će dati potrebnu širinu donjem dijelu lica. 

Duguljasto lice: Na ovom tipu lica uske i koštane strukture najizraženija je linija brade, a ponekad ga karakterizira i duži nos.

Najbolji odabir okvira: Pilotske dioptrijske naočale ili one kvadratnog oblika idealan su izbor za tebe. Također, poželjno je odabrati okvir s niskim mostom kako bi se vizualno skratio nos. 

Oblik kruške: Usko čelo i istaknutija čeljust odgovara ovom tipu licu. 

Najbolji odabir okvira: Glomazniji i naglašeni okviri u ovom slučaju uravnotežit će gornju i donju polovicu lica. 

 | Autor: Shutterstock/instagram Shutterstock/instagram

Sretno s odabirom!

Možda vas zanima Želiš prodati odjeću koju ne nosiš? Onda trebaš znati ovo Rubrika Moda Moda
Photo: Shutterstock/instagram

Komentari 0