Life&style

Botanist, restoran s najslađim vrtom u Zagrebu ima novu, savršenu jesensku slasticu: jurimo je isprobati!

  • Restoran Botanist osvojio nas je prirodom kojom je okružen, mnoštvom simpatičnih detalja kojima je uređen, ali i prefinim zalogajima koji se ovdje nude
  • Baš zato što su nas ukusni zalogaji oduševili kad god smo ovdje došli uživati, pomno pratimo sve što se u njihovoj kuhinji novoga kuha
  • Ovoga puta privukli su našu pažnju novom slasticom, savršenom za svježe jesenske dane, u kojoj glavnu ulogu igra kraljica jesenskih plodova - bundeva

O restoranu 'Botanist' imala sam zadovoljstvo već pisati prošle godine kada sam ga i otkrila, skrivenog među stoljetnim borovima što se u neposrednoj blizini zagrebačke Arene izdižu u jednom dvorištu. Oni što za njega ne znaju, ne mogu ni zamisliti koliko idilično izgleda sam prostor za koji, okružen prirodom i skriven od znatiželjnih pogleda, nikada ne bismo pomislili da nekim mirnim, nestvarno sporim tempom, živi okružen užurbanom svakodnevicom velegrada. 

Teško je reći je li se ovdje lakše zaljubiti upravo u prirodu, mnoštvo simpatičnih detalja poput starog klavira, zaljubljenih starinskih uličnih svjetiljki ili skulptura gigantskih gljiva koje krase vrt, terasu s vanjskim ognjištima uz koja se na svježem zraku uživa i u hladnim danima ili pak hranu koja je za prste polizati, no jedno je sigurno - jednom kada se ovdje nađeš, definitivno ćeš se poželjeti vratiti prvom prilikom. 

 | Autor: Botanist Botanist Foto: Botanist

Možda vas zanima Slastica s okusom jeseni: najdraži keksići sada postoje i s okusom medenjaka Rubrika Life&style Life&style

Baš zato što su me ukusni zalogaji oduševili kad god sam ovdje došla uživati, pomno pratim što se u njihovoj kuhinji novoga kuha, a pažnju su mi ovoga puta privukli novom slasticom, savršenom za svježe jesenske dane, u kojoj glavnu ulogu igra kraljica jesenskih plodova - bundeva

Prema simpatičnom vlasniku Toniju, novi desert jednostavno je nazvan Tonijeva bundeva, a iako ju još uvijek nisam imala prilike okusiti, poučena iskustvom uopće ne sumnjam da je karamelizirana bundeva s kremom od mascarponea i naranče i posuta drobljenim lješnjacima jednako ukusna koliko fantastično izgleda i zvuči

 | Autor: Botanist Botanist Foto: Botanist

A ako te sve ovo nije uspjelo uvjeriti da bi prvom prilikom trebala posjetiti ovu kulinarsku oazu s najšarmantnijim dvorištem, dodat ću samo i to da će te ovdje dočekati najsimpatičniji domaćin, amazona papagaj Pablo, maskota istoimenog kafića koji je smješten na istoj lokaciji, a koji baš svakog posjetitelja uspije šarmirati u samo nekoliko sekundi. Pa nek' netko kaže da postoji slađi restoran!

Možda vas zanima Jolie Petite Patisserie obogatila ponudu s dva prefina kolača od lisnatog tijesta. Biraj, voćni ili čokoladni? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Botanist

Komentari 0