Life&style
Dua Lipa, sladoled s preljevom od maslinova ulja

Bljak ili njam? Bizarni preljev za sladoled novi je hit na društvenim mrežama: 'Izaziva ovisnost!'

  • Ne možeš se odlučiti između slatkog ili slanog? Mliječnog ili uljnog?
  • Pa, čini se da ni ne moraš, barem kad je riječ o trendovima na društvenim mrežama 
  • Influenceri prelijevaju tradicionalni sladoled od vanilije s malo maslinova ulja u najnovijem prehrambenom trendu koji je zahvatio TikTok

Hmmm, slatki sladoled i gorkasto maslinovo ulje? Na prvu i ne zvuči najbolje. Ali, taj je desert odobrila Dua Lipa i iznenadio je ljubitelje slatkog, koji su, doduše, pretpostavili da će poslastica biti 'smeće', ali sada ovaj pripravak nazivaju 'elitnom kombinacijom'.

'Ovo je moj omiljeni kasnonoćni zalogaj u posljednje vrijeme', rekla je influencerica Nara Smith u videu na TikToku koji je imao 7,9 milijuna pregleda. Najprije uzme dvije kuglice - ponekad četiri - kremastog sladoleda od vanilije prije nego što doda obilnu kapljicu dobrog maslinova ulja i prstohvat krupne morske soli. „Tako je dobro“, rekla je. „Ovisna sam o tome!“ 

Glumica i influencerica Claudia Sulewski, djevojka glazbenika Finneasa O’Connella, također je reklamirala ovaj dekadentni desert na internetu ovog mjeseca – ali, neki su ga proglasili luksuznim zalogajem.

 | Autor: TikTok / @claudiasulewski TikTok / @claudiasulewski Foto: TikTok / @claudiasulewski

'Ovo je desert za bogate osobe', komentirao je jedan pratitelj. 

@claudiasulewski how to elevate your vanilla ice cream 🫒 #oliveoilicecream ♬ original sound - Claudia Sulewski

Zgroženi korisnici bili su šokirani kada su saznali da je talijanski sladoled top namirnica, inače poznat kao 'gelato con olio e sale'.

Možda vas zanima Imamo recept za slatke mini tartove od jabuka. Nisu samo fini, nego i najljepši koje smo vidjeli Rubrika Life&style Life&style

„Desert može postati vrlo jednostran, a sladoled može upasti u tu zamku“, rekao je Andrew Berinin, izvršni direktor i suosnivač brenda maslinovog ulja 'Graza', nazvavši ga 'umami bombom'.

 | Autor: TikTok / @naraazizasmith TikTok / @naraazizasmith Foto: TikTok / @naraazizasmith

„Najbolji način da začiniš stvari jest da ubaciš neočekivane okuse. S dobrim ekstra djevičanskim maslinovim uljem dodaješ superprodorne i travnate note, što stvara dobrodošlu kompleksnost“, dodao je.

 | Autor: TikTok / @naraazizasmith TikTok / @naraazizasmith Foto: TikTok / @naraazizasmith  

U SAD-u ovaj desert postoji puno duže od vremena kad je postao popularan na TikTok-u. Početkom 2010-ih, 'Big Gay Ice Cream' ponudio je kupcima maslinovo ulje i morsku sol kao preljev za sladoled — zajedno sa sirupom od cvjetova bazge i wasabi prahom.

Inače, čini se da sladoled s maslinovim uljem nije jedina neobična kombinacija u kojoj uživaju mnogi. Prošlog proljeća Starbucks je donio okus Italije u kafiće diljem zemlje uvođenjem 'Oleato' - kave s maslinovim uljem - koja je zbunila kupce i uznemirila im nepce.

Možda vas zanima Zvuči šašavo, ali koji smo kolač prema našem horoskopskom znaku? To bi nam trebala biti najdraža slastica... Miss7 Horoskop
Photo: X/Dua Lipa
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    mmm njam