Horoskop

Zvuči šašavo, ali koji smo kolač prema našem horoskopskom znaku? To bi nam trebala biti najdraža slastica...

  • Volimo vjerovati da je život  jednostavno prekratak da bismo si uskratili nešto slatko, i uopće nas nije briga za one koji nas pokušavaju uvjeriti u suprotno
  • Uz sladolede, slojevite čokoladne torte, cheesecake, browniese ili creme brulee svaki je dan i trenutak slađi, a svaku je nedaću nekako lakše podnijeti
  •  A koji je desert od svih njih koji postoje najbolji? Pa, to ovisi o tome koji horoskopski znak se pita, a evo i koje slastice najbolje opisuju koji znak

Ako se nas pita, niti jedan obrok nije potpun bez deserta. Život je jednostavno prekratak da bismo si uskratili nešto slatko, i uopće nas nije briga za one koji nas pokušavaju uvjeriti u suprotno. A koji je desert najbolji? Sladoled, slojevita čokoladna torta ili creme brulee?  Pa, to ovisi o tome koji horoskopski znak se pita. Vjerovali mi u horoskop i to kakav utjecaj mjesec, zvijezde, planete i njihov položaj mogu imati na naš svakodnevni život, puno se toga može odrediti na temelju našeg znaka, od toga hoćemo li biti oni što na desertu inzistiraju, ili pak oni koji će ga mrtvo hladno odbiti. A evo i koji je klasični desert savršen za koji horoskopski znak!

Ovan: Pita od jabuka (i sve druge)

 | Autor: Instagram @miss.mullberry Instagram @miss.mullberry Foto: Instagram @miss.mullberry

Kao prvi znak u zodijaku, ovnovi vole biti broj jedan. A s obzirom na to da su pite još uvijek jedan od najpopularnijih deserata u svijetu, teško da postoji bolji desert za ovaj horoskopski znak. Ovnovi su notorno natjecateljski raspoloženi i ne stide se toga. Žele biti najbolji u svemu što rade, a njihovo samopouzdanje i jednostavan pristup obavljanju stvari obično znači da u tome i uspijevaju. Ovnovi su također svojeglavi, izravni, tvrdoglavi i brzo reagiraju, a iako ih njihov slijepi optimizam dovodi u neke prilično uzbudljive situacije, on također može rezultirati i lekcijama naučenim na teži način. Poznati su po vatrenom temperamentu, ali ako im damo prostor koji im je potreban da se ohlade, vidjet ćemo da također mogu biti razigrani i pozitivni. Međutim, budući da predstavljaju jedinstveni duh, skloni su ubrati i neke sebične sklonosti. To je samo jedna od mnogih osobina ličnosti koje ih čine tako impresivnim natjecateljima, samo nemojmo očekivati dio kolača kada pobijede. Zapravo, vjerojatno je bolje da naručimo vlastiti.

Bik: Čokoladni lava kolač

 | Autor: Instagram @alexagodari Instagram @alexagodari Foto: Instagram @alexagodari

Bik je poznat kao znak koji je prizemljen i nepokolebljiv, a iako ponekad mogu ispasti tvrdoglavi, njihova predanost samima sebi i svojim rutinama ono je što ih čini stabilnim, odanim i pouzdanim prijateljima kakvima ih poznajemo. Naposljetku, teško je biti stijena za druge ako se prije svega ne pobrinemo za sebe. To, dakako, uključuje i uživanje u stvarima koje im donose utjehu poput dana u toplicama, kupke s eteričnim uljima, lagane glazbe, prirodnog okruženja i deserta na kraju dana. Da je ovaj znak neki poseban desert, bio bi kolač od rastopljene čokolade, poznat i kao čokoladni lava kolač. Ne postoji ništa tako ugodno kao kolač od rastopljene čokolade koja se sa svakim zalogajem širi po tanjuru da bi se, nadamo se, susrela s kuglicom sladoleda od vanilije ili tučenog slatkog vrhnja s kojim se klasično poslužuje. Dakle, kada imamo posebno težak dan kakav samo čokoladna torta može poboljšati, znamo što naručiti.

Blizanci: Banana split

 | Autor: Instagram @bajozerohn Instagram @bajozerohn Foto: Instagram @bajozerohn

Predstavljeni blizancima, ove se znakove često optužuje da su dvolični, ali to zapravo nije poštena procjena. Iako nisu potpuno nevini, te znaju biti površni, nezreli i nestalni, oni su također i nevjerojatno inteligentni, svestrani i karizmatični. Njihova radoznalost i dinamičan društveni život dovode ih u probleme jer bi, kako bi mogli naći vremena za sve svoje hobije, dogovore i prijatelje, morali moći biti na dva mjesta istovremeno. Iako sve optužbe o podijeljenoj osobnosti nikako nisu točne, to je postalo ono po čemu su ovi znakovi ozloglašeni pa bi, da ih moramo pretočiti u desert, bili banana split. Ovaj je klasični desert hommage kalendarima i obvezama blizanaca, ali ne i njihovim osobnostima. Kad bi se samo poput banane mogli podijeliti i biti svugdje gdje trebaju biti, možda bi više ljudi moglo vidjeti razigrane, kreativne vizionare kakvi ovi znakovi zapravo jesu.

Rak: Brownie

 | Autor: Instagram @the_kitchen_passionista Instagram @the_kitchen_passionista Foto: Instagram @the_kitchen_passionista

Poput životinja koje ih predstavljaju, i rakovi skrivaju svoju pravu osobnost iza tvrdih, hladnih oklopa, ali duboko u sebi ovi su znakovi itekako mekani. Iako njihova duboka osjetljivost i empatična priroda nisu očite odmah, uvijek su tu. Pripadnici ovog znka osjećaju sve i iznimno su osjetljivi na okolinu, a iz tog razloga imaju tendenciju da ih privlače stabilnost, rutina i udobnost poznatog. Baš zato ne čudi saznanje da su rakovi veliki domaćini i da ulažu mnogo truda u stvaranje prostora za sebe u kojem se osjećaju ugodno i sigurno, a isto se može reći i za hranu koju jedu. Nitko ne cijeni domaći obrok toliko koliko rak, a iako bi se za svaki desert moglo reći da je utješan, onaj koji bi rakovi pojeli mora biti posebno takav. Zato bi ovaj znak, da je klasični desert, bio brownie. Ovi čokoladni kolačići dobro su poznati kao univerzalni favoriti, a kada ih se ispeče u toplini doma i prelije hladnom kuglicom sladoleda, događa se čarolija. U svakom slučaju, ovo je nostalgija na tanjuru, a na sreću rakova, iznenađujuće ju je jednostavno svladati kod kuće.

Možda vas zanima 5 horoskopskih znakova koji su najbolji kuhari, nenadmašni čak i u pečenju kolača Miss7 Horoskop

Lav: kolač s egzotičnim voćem

 | Autor: Instagram @takestwoeggs Instagram @takestwoeggs Foto: Instagram @takestwoeggs

Lavovi su ljetne bebe horoskopskog kalendara i to se vidi. Oni itekako znaju kako živjeti život punim plućima, a poznati su po svojim velikim osobnostima i toplom raspoloženju. Ambiciozna, odvažna i karizmatična osobnost čini ih prirodnim zabavljačima i oni apsolutno obožavaju biti u središtu pozornosti. No, oni su također iznenađujuće puni ljubavi i odani, i to je razlog zašto ih se povezuje s lavovima. Zabavni, samopouzdani i puni života, ovi su znakovi dobri prijatelji koje svi trebamo jer nas nadahnjuju i potiču da živimo najbolju verziju svojih života. Iako vole kada je pažnja usmjerena na njih, jednako rado slave drage im osobe, a budući da su rođeni ljeti i povezuje ih se s toplim bojama poput žute, zlatne i narančaste, njihov klasični desert bio bi ljepljiva riža s mangom iliti dobro poznati desert s Tajlanda. Sladak je, ljepljiv i napravljen od najsočnijih kriški manga koje pogoduju ljetu i, baš poput lava, prava zvijezda obroka!

Djevica: Tiramisu

 | Autor: Instagram @erlitakrist Instagram @erlitakrist Foto: Instagram @erlitakrist

Svi znaju da se, kada se nešto treba napraviti, i to kako treba, zove djevice. Ovi zemljani znakovi nalaze vrijednost u tome što su produktivni i rado će se prihvatiti drugog zadatka ako tako mogu još jednu stvar prekrižiti s popisa obaveza. Iako su poznati po tome što su organizirani, oni nisu nužno uredni. Prijatelji su čija je soba možda u neredu, ali će poslati pozivnice iz Google kalendara za bilo kakav događaj ili izraditi Excel tablicu za grupno putovanje. Oni su perfekcionisti i posvećuju veliku pozornost detaljima, čak i ako je to nepotrebno pa bi njihov klasični desert morao pokazati neku vrstu reda među kaosom. Iako neki mogu tvrditi da savršenstvo ne postoji, postoji nekoliko klasičnih slastica koje graniče sa savršenstvom kao recimo klasični tiramisu. Napravljen od slojeva piškota umočenih u espresso i bogate kreme, tiramisu se izrađuje procesom po koracima koji bi zadovoljio sklonosti ovog znaka OKP-u. Kada se tiramisu posluži, vidljivi su oni besprijekorni slojevi i kombinacija okusa koji će nas natjerati da, barem na trenutak, pomislimo  da možda, samo možda, savršenstvo ipak postoji.

Vaga: Baklava

 | Autor: Instagram @selimeninmutfagi53 Instagram @selimeninmutfagi53 Foto: Instagram @selimeninmutfagi53

Predstavljeni simbolom vage, ovi su znakovi također pomalo opsjednuti savršenstvom, no za razliku od djevica, oni su sve po pitanju  savršenstva u estetskom smislu, a ne i u tehničkom. Imaju posebno oko za simetriju i ravnotežu što ih čini talentiranim dizajnerima, stilistima, dekoraterima i likovnim kritičarima, a ovu ravnotežu nastoje postići u svim područjima svog života. Često imaju istančan ukus i uglavnom biraju kvalitetu nad kvantitetom, a to se, naravno, odnosi i na ono što jedu. Prvi će primijetiti bilo kakvu neravnotežu okusa i obratit će posebnu pozornost na prezentaciju tanjura, a to znači da njihov klasični desert ne mora imati samo divan okus, već i izgled. S obzirom na sklonost ovog znaka prema ravnoteži i harmoniji te njegovu zahvalnost za ljepotu u mnogim oblicima, slastica koja ih savršeno utjelovljuje je baklava. Baklava se pravi pedantnim slaganjem tankih, ljuskastih listova tijesta s pistacijima, cimetom, orasima i lješnjacima, nakon čega se prelije sirupom od meda kojeg se ostavi da upije preko noći, a što okus ovog deserta čini još boljim sljedeći dan. Vrijeme i vještina koje ovaj desert zahtijeva čine ga idealnim odrazom vaga koje cijene kvalitetu umjesto kvantitete. 

Škorpion: Čokoladna torta bez brašna

 | Autor: Instagram @taste_team Instagram @taste_team Foto: Instagram @taste_team

Poput blizanaca, i škorpione prati određena reputacija u zajednici zodijaka. Poznati su kao tajnoviti i misteriozni, a njihova ih neuhvatljivost, kako kažu drugi, čini toliko zavodljivima, no za njih se tu radi o puno dubljoj stvari. Škorpioni žele da upoznamo samo određene dijelove njih, a ne njih same jer ih to drži u poziciji moći. Oni sami po sebi nisu lažljivci, ali su zato majstori u otkrivanju samo djelomičnih istina, dok druge izostavljaju. Iz tog se razloga mogu predstaviti na način koji im odgovara, a koju nam god verziju sebe prezentirali, možemo biti sigurni da se ispod nalazi još mnogo toga što nam ne pokazuju. Škorpioni su jednako duboki kao i mračni, pa bi naravno takav trebao biti i njihov desert, a zbog čega je idealan onaj napravljen od duboke, tamne i bogate čokolade — poput čokoladne torte bez brašna. Iako joj možda nedostaje brašna, ipak ima gustoću, a poput škorpiona, dovoljan je samo jedan zalogaj i uvučeni smo u njegove naizgled beskrajne dubine bogate tamne čokolade. Preliven bilo kojim voćem koje se savršeno slaže s tamnom čokoladom i velikodušno posut šećerom u prahu, ovaj je klasični desert gotovo bolji od seksa, a što je još jedan razlog zašto je idealan za škorpiona.

Možda vas zanima 5 horoskopskih znakova koji su rođeni genijalci. Način na koji razmišljaju nije lako pratiti Miss7 Horoskop

Strijelac: Pečena Aljaska

 | Autor: Instagram @projectveganbaking Instagram @projectveganbaking Foto: Instagram @projectveganbaking

Za strijelce kažu da su najsretniji znak zodijaka i hodajuća personifikacija izreke 'napravi nešto u velikom stilu ili nemoj uopće raditi', i to nije slučajno. Ovi znakovi općenito imaju optimističan i raspoložen duh koji implicira da stvari često idu u njihovu korist, a što ih također čini sklonijima riskiranju. Čak i ako nešto ne uspije kako su planirali, strijelci su profesionalci u tome da jednostavno slegnu  ramenima i krenu dalje. Za ovaj je znak svaki uspon i pad koji im život pruži prilika za učenje i rast, uvijek izvlače maksimum iz svake situacije i uvijek će iz nje izići bolji nego što su bili prije. Iz tog je razloga njihov savršeni desert zloglasna pečena Aljaska, jedan od najizazovnijih deserata za svladavanje. Ova je slastica napravljena od sladoleda i nadjeva za kolače te obložena karameliziranom meringom, a najteži je dio izrade smisliti kako dovršiti meringu bez da se sredina otopi. Zahtijeva puno truda i savršen je izazov za strijelce koji ga sigurno ne bi odbili. Čak i kad bi im trebalo nekoliko pokušaja, strijelci bi bilježili pogreške u koracima sve dok ne bi ispala kako treba i na kraju bi pobrali sve nagrade. 

Jarac: Cupcakes

 | Autor: Instagram @bostongirlbakes Instagram @bostongirlbakes Foto: Instagram @bostongirlbakes

Nije tajna da su jarci poznati po svojoj snazi i staloženosti. Ovi se znakovi nose s vrstom energije koja vlada prostorijom, a čak su i suočeni s nedaćama poznati po tome da drže glavu visoko i nastavljaju u potrazi za svojim ciljevima za koje se čini da nemaju kraja. Ovi su znakovi fokusirani na uspjeh i rast pa ih se često naziva radoholičarima zodijaka. Unatoč tome, lako se znaju uhvatiti u vlastitoj samokritičnosti i svakako bi mogli imati koristi od malo češćeg prakticiranja zahvalnosti, no unatoč svemu tome, itekako znaju kako se dobro zabaviti. Kada ih se udalji od njihovih radnih stolova, njihova konzervativna i suzdržana vanjština nestaje i oni postaju život zabave. Zanimljivo je da ovaj fenomen s godinama postaje sve rašireniji pa se za jarce vjeruje da imaju magičnu sposobnost starenja unatrag, barem energetski, a što znači da bi njihov idealni desert trebao biti vječan, slavljenički i hommage značajnom životnom  događaju ili postignuću, a što cupcake čini savršenim kandidatom. Bilo da se radi o rođendanu ili promaknuću na poslu, da su čokoladni ili voćni, cupcakesi su savršen način da pripadnici ovog znaka obilježe sav svoj naporan rad.

Vodenjak: Kolač od mrkve

 | Autor: Instagram @thatgreenolive Instagram @thatgreenolive

Unatoč vodi u svom imenu, vodenjaci nisu vodeni već zračni znakovi, a budući da se ova dva elementa smatra suprotnostima, to je prvi hint što od vodenjaka očekivati. Za razliku od vodenih znakova koji cijene duboke, emocionalne odnose, vodenjaci se mogu pohvaliti širokom lepezom onoga za što bi većina ljudi rekla da ih čini dobrim poznanicima, i to je ono što vodenjak preferira. Oni cijene svoju neovisnost i individualnost više od svega i po prirodi stvari se trude biti kontroverzni koliko god je to moguće. Baš zato bi njihov savršen desert trebao barem na neki način izazivati konvencionalnost. Budući da vodenjak prezire sve glavne koncepcije uobičajenosti i prilično jasno to pokazuje, mogli bismo reći da je u svijetu zodijaka on nešto poput kolača od mrkve. Definitivno zanimljiv i svakako ukusan desert čija povijest seže mnogo dulje nego što bismo možda očekivali. Naime, izumile su ga engleske domaćice 1940-ih koje su, zbog nestašice šećera s kojom su se susrele tijekom Drugog svjetskog rata, pribjegle korištenju slatkog korjenastog povrća kao prirodnog zaslađivača. Dakle, ne samo da je ovo jedan od rijetkih deserta koji sadrže povrće, već je i slastica koja savršeno predstavlja humanitarnu prirodu vodenjaka.

Ribe: Cheesecake

 | Autor: Instagram @bakewithzoha Instagram @bakewithzoha Foto: Instagram @bakewithzoha

Intuitivne, osjetljive i umjetnički nastrojene samo su neke od riječi kojima bismo mogli opisati ribe, no to je samo početak priče.  Predstavljene dvjema ribama koje plivaju u suprotnim smjerovima, veoma prikladno, s obzirom na to da ovi znakovi teže izbjegavanju bilo kakvog konflikta. Slobodne su i neograničene i gotovo kao da nisu s ovog svijeta. One kao da postoje u nekoj alternativnoj stvarnosti o kojoj mi ostali nismo imali ni najmanjeg pojma. Veliki su sanjari pa je njihova pozornost neprestano rastrgana između fantazija i stvarnosti, a njihova im mašta služi kao sredstvo za bijeg od svijeta. U njihovim umovima žive čitavi svjetovi koji jedva čekaju da budu otkriveni i da se pretvore u stvarnost. Kakav bi onda desert bio savršen za njih? Pa, teško da možemo zamisliti bolji mentalni bijeg od onih prvih nekoliko zalogaja kremastog, sanjivog deserta poput cheesecakea. O kojem god receptu i kombinaciji bila riječ, svi znamo da će nas već prvi zalogaj lansirati u drugu dimenziju i odjednom će se svi naši problemi činiti kao da su daleko, a čak i nakon što cijeli nestane, sanjarit ćemo o njemu sljedećeg dana. Dakle, za njih defnitivno ne postoji savršeniji recept!

Photo: Instagram @projectveganbaking
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    da pogodili su ,)