Horoskop

5 horoskopskih znakova koji su najbolji kuhari, nenadmašni čak i u pečenju kolača

Ne moramo baš slijepo vjerovati u točnost horoskopa da bi uživali u osobinama koje se pripisuju svakom pojedinom znaku. Ali posebno nam se zabavna učinila ova tema koja se bavi prirodnim talentima određenih horoskopskih znakova u kulinarstvu, a razgraničava se čak i nadarenost za kuhanje i posebno za pečenje kolača. Hmmm.

Dakle, kojih se pet znakova ističu iznimnim kuharskim i pekarskim odnosno slastičarskim vještinama?

Možda vas zanima Koji je horoskopski znak najmoćniji? I to je sve u najužoj konkurenciji? Evo kako koriste svoju snagu? Miss7 Horoskop

Jarac: Perfekcionist koji će pobrati aplauz i za najkompliciranija jela 

Jarci su poznati po svojoj pedantnosti i ambicioznoj prirodi, a to vrijedi i kad se prime kuhače. Kuhanju pristupaju razmišljajući strateški, pažljivo prate recepte dodajući im svoj dašak perfekcionizma. Odlučni su da i na ovom polju budu izvrsni i taj ih poriv tjera da eksperimentiraju s okusima i tehnikama, a rezultat su osebujne i jednako očaravajuće kreacije na tanjuru - koje će svi nagnati da zatraže repete.

Metodičan pristup kuhanju jarčevima omogućuje precizno savladavanje i najsloženijih jela, a to je vrlo korisno kod pripreme kompliciranih kolača ili pak obroka koji se sastoje od više slijedova. Odlučnost da u svakom času i na svakom polju postignu najbolje rezultate ide im na ruku i u kuhinji, njihove kulinarske kreacije nisu ništa manje nego izvanredne.

Djevica: Uvijek pronađu rupu u receptu i smisle kako ga poboljšati

Djevice su poznate po analitičnosti i pozornosti koju posvećuju detaljima, a te će ih osobine izdvojiti iz mase i u kulinarstvu. Pažljivo mjere svaki sastojak i slijede upute do u slovo pa su rezultati vrhunski. No, analitične kakve jesu, i dobiveni će recept analizirati i otkriti u njemu "rupe" odnosno sitnice i nedostatke koje mogu izmijeniti i recept tako poboljšati. Rezultat su klasična jela na nov način, prilagođena na inventivni način.

Kad uče kuhati, djevice brzo napreduju, strpljive su i precizne, a njihova se preciznost vidi u svakoj mrvici i glazuri i najkompliciranijeg kolača. Ono što sprave nije samo vizualno privlačno, već i dokaz njihovih kulinarskih finesa. A imaju ih...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Alison Roman (@alisoneroman)

Bik: Hedonizam ih vodi na (kulinarski) put oko svijeta, svi okusi prolaze

Osobe rođene u znaku Bika imaju urođenu povezanost s osjetilima, što ih čini izuzetnima u kulinarskom području. Njihovo uvažavanje tekstura, aroma i okusa omogućuje im stvaranje jela koja nisu samo ukusna, već i estetski ugodna. Bikova hedonistička crta tjera ih da istražuju širok raspon različitih kuhinja, što rezultira pak vrlo raznolikim kulinarskim repertoarom kojim će zadiviti ukućane i goste. 

Pripremiti neko jelo s drugog kraja svijeta i s egzotičnim namirnicama nije nikakav problem, samo ako im je fino. Kad je o kolačima riječ, sjajno znaju odrediti omjer slatkoće i drugih okusa pa su njihove slastice omiljene. Bikovi često pronalaze utjehu u kuhinji, gdje mogu svoj umjetnički senzibilitet pretočiti u slatka remek-djela.

Možda vas zanima 5 horoskopskih znakova koji su cijepljeni od romantike: ništa cvijeće, ništa poljupci na mjesečini Miss7 Horoskop

Rak: Njihova hrana uvijek izražava i/ili budi neki osjećaj

Rakovi jednostavno vole brinuti o drugima i tetošiti osobe koje vole pa tako i svoje kulinarske vještine stavljaju u službu toga. Imaju nevjerojatnu sposobnost uključivanja emocija u kuhanje te stvaraju jela koja izazivaju utjehu, nostalgiju, sreću. Bilo da je riječ o krepkom varivu ili profinjenom pecivu, njihove su kreacije prožete osjećajem doma i pripadnosti. Rakova intuitivna priroda lijepo se uklapa u kuhanje gdje vole onda eksperimentirati. Neustrašivo miješaju okuse kako bi stvorili jedinstvene kombinacije.

Kad je o kolačima riječ, izvrsni u izradi poslastica koje griju dušu i mame osmijehe na lica. Njihova sposobnost da kroz hranu izraze osjećaje ih izdvaja kao majstore kuhanja s ljubavlju. Ne s ljubavlju prema hrani već prema onima za koje hranu pripremaju.

Ribe: Neustrašivo eksperimentiraju, istražuju - i na kraju ispadne super 

Ribe posjeduju bujnu maštu i vrlo su kreativne te ih to ističe u svijetu kulinarstva. Njihovi kuharski i pekarski poduhvati često su obilježeni dozom hirovitosti i inovativnosti. Spremnost Riba da istražuju neistražene teritorije rezultira jelima koja su i vizualno zadivljujuća i pršte neočekivanim okusima.

Njihova umjetnička crta dolazi do izražaja dok jednostavne kolače i slastice pretvaraju u jestiva umjetnička djela, a poriv da eksperimentiraju s okusima, ali i prezentacijom čini ih traženim slastičarima. Ili barem onom prijateljicom od koje ćete naručiti tortu za najposebnije prigode. Sanjiva priroda riba pokretačka je snaga koja će svakodnevne sastojke pretvoriti u izvanredne kulinarske užitke.

Photo: Unsplash / Courtney Cook

Komentari 0