Life&style
Evo zašto tuš treba prati s krumpirom

Bizaran kućanski trik: Evo zašto bi tuš trebala očistiti - krumpirom

  • Čišćenje tuša s krumpirom? Jesi li ikada čula za takvo što?
  • Zvuči doista neobično, ali isplatit će ti se! 
  • Otkrit ćemo ti zašto bi doista trebala koristiti krumpir za čišćenje tuša

Kako bi se tuš kabina oslobodila ostataka vode te kako bi se izbjegle tvrdokorne naslage kamenca ili čak plijesan, većina ljudi nakon tuširanja poseže za brisačem i krpom. Međutim, trud čišćenja možeš u najkraćem mogućem roku svesti na najmanju moguću mjeru ako s vremena na vrijeme očistiš tuš s jednostavnim „kućnim sredstvom“ – krumpirom!

Tuš se može impregnirati krumpirom

Čišćenje tuš kabine krumpirom nije samo ekološki prihvatljivo, nego možeš imati i koristi od takozvanog „lotosovog efekta“. Znači, „zidovi“ kabine dobit će prirodnu impregnaciju od krumpira, što znači da se voda i prljavština jednostavno kotrljaju s površine i ne lijepe za nju. Dakle, ne moraš čistiti sve od vrha do dna nakon svake upotrebe tuša. 

Dijeta s krumpirom Možda vas zanima Dijeta s krumpirom: imamo 3 dobra razloga da jedemo više krumpira! Rubrika Life&style Life&style

Očistiti tuš s krumpirom: Evo kako se to radi 

Kako bi tuš mogla impregnirati krumpirom, prvo trebaš dobro očistiti zidove i vrata konvencionalnim sredstvima za čišćenje kako bi sve bilo bez kamenca, ostataka sapuna i slično. Zatim prereži krumpir na pola i istrljajte unutarnju stranu stijenki – i to je to, lotosov efekt činit će svoje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nepa Concept (@nepa_concept)

Photo: shutterstock

Komentari 0