Life&style
Bistro Fetiš novo je simpatično mjesto u kojem ćeš poželjeti sjediti satima i uživati u najukusnijim slatkim zalogajima!

Bistro Fetiš novo je šarmantno mjesto za izlazak u Zagrebu s prefinim zalogajima, posjetile smo ga

  • Na adresi Martićeva 39 smjestio se novi simpatični bistro značajnog naziva Fetiš, koji je na dobrom putu da preuzme titulu novog "it" mjesta u gradu
  • Maleni bistro u u svojoj ponudi ima ponešto za svakoga s naglaskom na ponudu bez glutena te najfinije slatke i slane zalogaje, a osim u delicijama, možeš uživati i u najukusnijim sortama hrvatskih vina, craft piva, koktela od domaćih sirupa, prirodnih sokova i svježe pržene Lively Roasters specialty kave i čaja
  • Posjetile smo ovo simpatično mjesto i uživali u lijepo uređenom interijeru u kojem ćeš poželjeti sjediti satima. A tko i ne bi, kad su klupe pune udobnih jastuka i jednostavno zovu na uživanje u šalici jutarnje kave ili slatkog predaha!

Zagrebačka ulica Martićeva postala je ovih dana najatraktivnija ulica u gradu zahvaljujući novootvorenom mjestu za šalicu dobre kave i ukusnih zalogaja. Najnoviji simpatični bistro koji se ondje otvorio nosi naziv Fetiš, a svojim otvorenjem svakako vraća šarm ulici u središtu grada i daje mu štih kakav metropoli pripada.

Možda vas zanima Zagrebački Cat Caffe ima dva nova blagdanska napitka - Grinch i Rudolf - i želimo ih probati što prije! Rubrika Life&style Life&style

Zagrebački kafić Finjak oduševio nas je ovogodišnjim božićnim izdanjem - pogledaj kako je slatko!

Iako je svoja vrata otvorio tek prije tri tjedna, ovaj bezglutenski bistro je na vrlo dobrom putu da postane novo ‘it’ mjesto u gradu. Iza ovog dražesnog imena stoji Sanja Obradović, po zanimanju ekonomistica, koja je nakon 15 godina rada u struci odlučila dati otkaz i ostvariti svoj san o ugodnom mjestu za druženje i fine slatke zalogaje.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Mi smo ga odlučile posjetiti, otkriti kakvu to ponudu neodoljivih zalogajčića i gutljaja nudi i doznati iz prve ruke što ovaj maleni ljupki bistro čini tako posebnim. Odmah smo primijetile kako mjesto odiše opuštenim energijom, a ugođaj upotpunjava odlična glazba koja svira u pozadini. 

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Ovo su 22 najljepše terase u Hrvatskoj na kojima od sutra možeš ponovno uživati ispijajući kavu

Za ljubitelje slatkoga imaju široku ponudu slastica od Brownieja, torti od mrkve i jabuke, raznih tartova, Banana breada, nude signature slastice Fetiš deli pa sve do ponude sirovih kolača od kojih se izdvajaju kuglice od datulja i raw cake. Većina delicija, osim što su bezglutenske, ne sadrže ni rafinirane šećere, a sirovi kolači su ujedno i veganski.

Možda vas zanima Irski otok traži dvoje frendova koji će voditi kafić uz besplatan smještaj i dobru plaću - ali ima par caka Rubrika Life&style Life&style

Isprobale smo prefini osvježavajući tart od limuna, kojeg krasi ukusno i mekano tijesto te kremasti nadjev i najfiniji banana bread koji smo ikada imale prilike jesti. I to sve uz šalicu voćnog čaja i guste vruće čokolade. Ako si ti više ljubiteljica slanih zalogaja, u ponudi se osim slatkih deserta mogu pronaći focaccia sendviči, brioche s avokadom i lososom, domaće sirnice te ukusni vege ili mesni quichevi.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

U Fetišu možeš uživati u šalici poznate svježe pržene Lively Roasters specialty kave, koja se prži na nižim temperaturama kako bi se sačuvala punoća arome i okusa, zatim svježe cijeđenih prirodnih sokova, ali i u gutljajima craft piva ili pomno odabranih sorti hrvatskih vina Petračeva Karizma i Testament Babić, što vinsku kartu čini boljom od mnogih restorana.

Možda vas zanima Kao iz kafića: donosimo trikove za savršenu pripremu omiljenog napitka Rubrika Life&style Life&style

Ono što ovaj bistro još čini jedinstvenim je cjelokupna ponuda koja je sve samo ne tipična pa se jednako tako u ponudi nalaze i raznih kokteli, od klasičnih do koktela s potpisom za koje pripremaju domaće sirupe. U ponudi se izdvaja i bowl koji je idealan izbor za doručak, a riječ je o Fetiš zdjeli sa sezonskim voćem, granolom, kremom od voća i indijskih oraščića, s medom ili agavinim sirupom koji je ujedno i veganski i bez rafiniranih šećera.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Dakle, Fetiš je mjesto koje neće samo privući osobe koje nisu pobornici glutena, već sve one koji vole guštati u prekrasnom i prijatnom ambijentu, slatkim zalogajima i raznovrsnoj ponudi pića. Savršena je lokacija za prvu rano jutarnju kavu i neodoljive slastice, a ujedno idealno mjesto za večernje opuštanje ili izlazak na čašicu dobrog vina s prijateljima.

Možda vas zanima Jesi li primijetila: u nepoznatom kafiću puno se lakše napiti nego u poznatom okruženju? Rubrika Life&style Life&style
Photo: Privatna arhiva

Komentari 0