Life&style

Bira se hrvatska pjesma za Euroviziju, fanovi su podijeljeni između dva velika favorita

  • Sutra se u Opatiji održava novo izdanje Dore, hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije
  • Prema mišljenju fanova, stručnjaka i kladionica, dva su izrazita favorita za pobjedu s potpuno različitim glazbenim žanrovima
  • Dosad malo poznata Harmonija disonance i popularni Let3 imaju najviše šanse ponijeti hrvatsku zastavu u Liverpool, tko po tebi ima bolju pjesmu?

Pred nama je još jedna domaća glazbena drama, sutra se održava hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije. Doru će i ove godine ugostiti Opatija, a pobjednika i ime predstavnika Hrvatske u Liverpoolu odlučit će kombinacija glasova žirija i publike po eurovizijskom sustavu glasanja.

 | Autor: Ivan Horvat/eurosong.hr Ivan Horvat/eurosong.hr

Na društvenim mrežama već danima traju rasprave tko to ima najviše šansi ponijeti hrvatsku zastavu u Liverpool, a izdvojila su se dva izrazita favorita. Većina fanova se podijelila između sastava Harmonija disonance, koji istražuje i izvodi tradicijsku glazbu, a u Opatiji će nastupiti s pjesmom 'Nevera' te popularnog Let3 s pjesmom 'Mama ŠČ'.

Slična je situacija i na YouTubeu, gdje pjesma Harmonije disonance ima gotovo pola milijuna pregleda, dok Let3 ima oko 350 tisuća pregleda.

Svoje stručno mišljenje imaju hrvatske kladionice koje daju mogućnost klađenja na pobjednika. Oni očito dijele mišljenje s većinom fanova, jer trenutačno prema njima najviše šanse za pobjedu ima sastav Harmonija disonance. Na drugom mjestu je bend Let3, a na trećem se nalazi Damir Kedžo s pjesmom 'Angels and Demons'.

 | Autor: Marko Gregurić Marko Gregurić

"Suočavanje sa samim sobom obilježilo je moj život u protekle dvije godine te sam želio to iznijeti u pjesmom, spotom, ali i nastupom uživo na opatijskoj pozornici", najavio je svoj nastup Damir Kedžo.

Duško Ćurlić morao je odustati od vođenja Dore u zadnji tren zbog gripe koja ga je prikovala uz krevet. Doktor mu je naredio strogo mirovanje pa će ga mijenjati Mirko Fodor. Tako će voditelji ovogodišnje Dore biti Fodor, Mario Lipovšek Battifiaca i Marko Tolja. U show programu Dore nastupit će Tony Cetinski, koji je 1994. pobijedio s pjesmom "Nek ti bude ljubav sva" i predstavljao nas na pjesmi Eurovizije u Dublinu, gdje je osvojio 16. mjesto.

Možda vas zanima Životni put Damira Kedže - od teen zvijezde i operacije čeljusti do velikog povratka i Eurovizije Rubrika Stars Stars
Photo: Instagram @harmonija.disonance

Komentari 0