Life&style

Biljke penjačice krase tvoj dom? Uz ovaj praktični proizvod zeleni zidovi bit će ljepši

  • Biljke koje puštaju svoje duge grane da se veru po zidovima i policama (i spuštaju s njih) divan su ukras doma
  • Osim to su takvi zeleni zidovi lijepi, vrlo su i praktični - na taj način puno biljaka stane i u manji stan 
  • No, često se ova smirujuća oaza pretvori u podivljalu džunglu, grane se zapliću, ruše pod svojom težinom... Evo kako da im pomogneš i malo ih "posložiš" - i kreiraš sama svoje zelene zidove

Sobne biljke imaju nebrojene prednosti, na primjer, čiste zrak, ali osobito daju doprinos vizualnoj estetici svakog prostora. Malo zelenila uvelike uljepšava prazan kut prostorije ili pomoćni stol. Ako nemaš baš takozvanu „zelenu ruku“, tj. biljke ti baš ne uspijevaju, stručnjaci predlažu biljke penjačice ili puzavice, poput zlatnog puzavca, koji zahtjeva minimalnu njegu.

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Zlatni puzavac je također lako stilizirati, bilo da visi u povišenoj žardinjeri ili na vrhu police za knjige. Međutim, u jednom TikTok videu prikazan je proizvod koji vlasnicima biljaka penjačica daje još veću moć ukrašavanja, a apsolutno je genijalan (i pristupačan!).

@everyday.sparks Simple joys in life. New Amazon find! #amazonfind #plants #pothos #house #decor #diy #Amazon #fyp #decor #joy #spring #organize #plantsoftiktok ♬ Jireh BRIGHT REMIX - soundslikebright

Na videu koji je podijelio @everyday.sparks vidi se kako vadi šaku nečega što se čini kao malo plastično lišće. Ispostavilo se da su to zapravo ljepljive „kopče za biljke“. Video nadalje pokazuje kako se zalijepe kopče uz vrh zida, a zatim čovjek plete svoj zlatni puzavac kroz otvore na svakoj kopči, koje potom s lakoćom drže (vrlo dugu) stabljiku na mjestu uz šipku za zavjese.

 | Autor: Amazon Amazon

Umjesto da tvoja biljka samo visi poput vodopada, ove jedva primjetne kopče u obliku lista omogućuju ti da se igraš s visinom te postigneš lijep efekt unutarnjeg vrta ili da napraviš vlastiti zid od biljaka.

Biljke i cvijeće za balkon Možda vas zanima Ove biljke bi trebala posaditi u svibnju ako želiš da tvoja terasa bude šarena i lijepa cijelo ljeto Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou

Ove kopče za biljke možeš naručiti online, primjerice na Amazonu, a set od 50 komada košta 9,99 dolara (71 kunu). Ili, ovisno o veličini svoje kolekcije zelenila, udvostruči narudžbu sa 100 komada za samo 11,99 dolara (85 kuna). Setovi uključuju ljepljive naljepnice za čvrsto pričvršćivanje svake kopče, plus nekoliko dodataka za svaki slučaj. Mjere su 3,5 cm x 1,25 cm te su kopče dovoljno male da se stapaju (a da i dalje ih podržavaju) s biljkama.

Najbolje začinsko bilje koje možeš uzgajati kod kuće, a jelima će dati nevjerojatan okus

 | Autor: Amazon Amazon

 

Kopče za biljke najbolji su izbor za dobro organiziranje izdanaka biljki penjačica, a istovremeno možeš po želji ukrasiti dosadan zid u novi svježi zid. Teško da postoji ljepši, jednostavniji ili povoljniji način da daš svojoj mašti na volju te stvoriš zelenu kreaciju ugodnu oku. Možeš eksperimentirati s uokvirivanjem vrata, naglašavanjem zida iznad kreveta ili čak ocrtavanjem ukrasnog ogledala. Kao što je jedan korisnik TikToka primijetio u komentarima, ove kopče mogu zaštititi i kućne ljubimce, držeći sve potencijalno štetne biljke podalje od njihovih znatiželjnih njuškica. 

Photo: Instagram@gisou

Komentari 0