Life&style

Biljka koja miriše na čokoladu? Evo kako možeš uzgojiti vlastiti 'čokoladni cvijet'

  • Voliš čokoladu? Znaš li ti cijela soba može mirisati na nju (bez da pojedeš koji kilogram čokolade)
  • Sve što trebaš je nabaviti čokoladnu biljku čiji cvijetovi imaju miris fine mliječne čokolade
  • Prodaje se u tzv. ekokocki i navodno će uspjeti čak i onima kojima biljke često 'umru'

Pomisao na dnevni boravak ili spavaću sobu koja uvijek miriše na čokoladu je, priznajmo, primamljiva. Sada u tom mirisu uistinu možeš uživati, i to uz pomoć ove biljčice. Simpatična biljka čiji cvjetovi mirišu na mliječnu čokoladu jednostavna je za uzgoj pa će uspjevati čak i onim antitalentima za biljke kojima sve najčešće uvene i umre. Također, osim što možeš sebi uljepšati dom i učiniti ga neodoljivo mirisnim, ovo je odličan poklon, posebno za sve koji vole čokoladu. A tko je ne voli?

Možda vas zanima Teglice za cvijeće s porukama: nasmijat će i biljkoljupce i ubojice biljaka Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: Firebox Firebox

Čokoladni cvijet je trajnica vrlo jednostavna za uzgoj čiji cvjetovi ispuštaju miris sličan onom mliječne čokolade, a dolazi u kocki od prirodnog drva. Posuda je napunjena posebnom mješavinom hranjive zmlje za uzgoj, a sjemenke su već u njoj. Uzgoj ove biljke je prilično jednostavan od samog početka: samo otvori, zalij i nakon nekoliko dana vidjet ćeš kako klijaju prve male biljke. Ruke prljave od zemlje su uz ovu kocku prošlost. 

S ovim smiješnim crvićem biljka ti više nikad neće uvenuti ili istruliti

 | Autor: Firebox Firebox

Kocki trebaš samo dodati malo vode i staviti na svijetlo mjesto. EKO kocka će oživjeti u roku od nekoliko dana, a iz kompleta za eko uzgoj niknut će male zelene sadnice. Uz dobru njegu, sadnice će izrasti u veće biljke, a zatim ih možeš posaditi zajedno s drvenom kockom u veću teglu ili u vrt. Budući da su ekokocke proizvedene od 100% biorazgradivih materijala, polako će se kompostirati i opskrbljivati ​​biljku vrijednim hranjivim tvarima.

 | Autor: Firebox Firebox

Čokoladnu bijku možeš pronaći na Firebox stranici po cijeni od 75 kuna. Vrijedi svake kune ako nas pitate!

Možda vas zanima Znanstvenici su dizajnirali savršeni oblik čokolade, najfiniji za konzumiranje Rubrika Life&style Life&style
Photo: Firebox

Komentari 0