Life&style

Art park se vraća kao Posljednji cirkus na Ribnjaku: "Uživajte kao da vam je posljednji put"

  • Art park vraća se na Ribnjak! U bogatom programu moći ćeš uživati od 17. lipnja do 17. srpnja
  • Po sedmi put poznata ljetna manifestacija okupit će brojne umjetnike, ovog puta pod zajedničkim nazivnikom "Posljednji cirkus na Ribnjaku"
  • Posjetitelji mogu očekivati odličan glazbeni program, dobar cirkuski show i novi postav street art galerije

Zagrebu ljeti ne nedostaju glazbeni i gastro festivali, ali jedno od najdražih mjesta za opuštanje u popodnevnim i večernjim satima nam je u hladu Ribnjaka, točnije na Art parku. Projekt Art park i ovog će se ljeta, u periodu od 17. lipnja do 17. srpnja 2022., smjestiti na već poznatoj lokaciji na Ribnjaku. Po sedmi put poznata ljetna manifestacija okupit će brojne umjetnike, ovog puta pod zajedničkim nazivnikom „Posljednji cirkus na Ribnjaku“. 

 | Autor: Ernest Mazerkić Ernest Mazerkić

Možda vas zanima Vodič kroz najbolje ljetne festivale u Hrvatskoj: Sjajne svirke i ludi provodi na jedinstvenim lokacijama Rubrika Life&style Life&style

Trodnevni program otvorenja

Prva cirkuska akrobacija Art parka odvijat će se tijekom vikenda otvorenja 17., 18. i 19. lipnja 2022. kada posjetitelji mogu očekivati odličan glazbeni program, dobar cirkuski show i novi postav street art galerije.

„Zabavan šareni cirkus bio nam je nit vodilja, a naša cirkuska čerga pobrinut će se i da ovo izdanje Art parka bude veselo, opušteno i ispunjeno različitim kreativnim programom za sva osjetila. Inspirirali smo se izrekom 'Uživajte kao da vam je posljednji put' pa je stoga ideja da se tim intenzitetom i zabavimo u ovih mjesec dana trajanja programa Art parka na Ribnjaku. Vjerujte nam, bit će cirkus, kao da je posljednji“, rekao je ovim povodom Boris Bare, jedan od organizatora Art parka te umjetnički voditelj projekta.

 | Autor: Ernest Mazerkić Ernest Mazerkić Art park na Ribnjaku

Za petak (17. lipnja) svoju finu plesnu glazbenu selekciju bruse Jeff Jarunsky, Kuna i Zac, a u subotu (18. lipnja) nas provjereno dobra ekipa Velvet festivala, probranim disco, jazz ritmovima vodi na more, najavljujući svoju sunčanu ekstravagancu koja će se održati od 30.6. do 2.7.2022. na Krku. Nedjelja (19. lipnja) je zamišljena kao iznimno zabavan obiteljski dan jer u Art park iz Venezuele stiže Popiño Circus Show, a kojem će prethoditi i mala radionica cirkuskih tajni za djecu i njihove roditelje. Radionica je besplatna i otvorenog tipa, a program počinje u 18 sati.

Dobar dokumentarac ponedjeljkom

Nakon vikenda, Art park na Ribnjaku svakodnevno će biti otvoren za druženja od 16 sati, sve do 17. srpnja 2022. Svakog ponedjeljka na Art parku očekuje te Dobar dokumentarac ponedjeljkom u suradnji s Dokukinom, zatim proslava Svjetskog dana glazbe, Pedalafest, kreativni OMart program za djecu, radionice u suradnji s Teatrom CIRKUS Punkt, gostovanje Centra KNAP, razgovori na temu recikliranja koje će predvoditi Ditch Plastic, a dio programa „Srpanj bez plastike“ koji vodi Zelena akcija također će se odvijati u Art parku.

 | Autor: Ernest Mazerkić Ernest Mazerkić

Odrasli će u srpnju uživati u radionicama recikliranja, a u planu je i omiljeni Buvljak te različite prezentacije domaćih kreativaca. Stol za stolni tenis će već tradicionalno biti dijelom svakodnevnog opuštanja i razbibrige u samom centru grada.

Photo: Promo

Komentari 0