Life&style

Zagreb vrvi gastro festivalima! Gdje sve potražiti hlad i uživati u finoj hrani i glazbi

  • S proljećem i lijepim, toplim danima stigla su nam i događanja na otvorenom
  • Zagreb je zajedno s proljećem procvjetao! Gastro-festivalska ponuda bolja je nego ikada do sada 
  • Donosimo ti pregled svih gastro-glazbenih festivala koji se održavaju u svibnju i lipnju!

Hrana i glazba neki su od najljepših životnih hedonizama, a kada se spoje - nema veće sreće. Posljednjih dana proljeće nam je sve više nalik ljetu i temperature su se znatno digle što znači da napokon više vremena provodimo na otvorenom. A složit ćeš se - nema Zagreba do Zagreba u proljeće kada grad i svaki njegov park potpuno oživi. Još se nakon dvije godine života pod restrikcijama i zabranama čini i življim, a tome najviše pridonose razni gastro-glazbeni festivali na otvorenom. Od Jaruna do Gornjeg grada - svatko će naći nešto po svome ukusu.

Možda vas zanima Kamo za vikend? Imamo 5 preporuka za jednodnevne izlete u okolici Zagreba! Rubrika Life&style Life&style

STAROPRAMEN PIKNIK 2022. 

Kada? Od 12. svibnja do 25. svibnja. Gdje: Rougemarin park

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by RED agencija (@redagencija)

Omiljeni Staropramen piknik se vratio u grad! Svaki dan u Rougemarin parku možeš uživati u pregršt street food delicija, sjajnim koncertima i, naravno, Staropramen pivu. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 17:00 do 00:00, a subotom i nedjeljom od 12:00 do 00:00. A dok uživaš u slasnim zalogajima i hladnom pivu, kroz 13 dana festivala, zabavljat će te Zsa Zsa, Lu Jakelić, Eni Jurišić i drugi izvođači. Ulaz je besplatan!

Gastro ponuda: Za ovo je događanje sav jelovnik slagao Marin Medak, vlasnik zagrebačkog restorana RougeMarin. U ponudi će se naći razne delicije uključujući marinirana pileća krilca s umakom od kulena, falafel od boba u hrskavom somunu, burger u pecivu od batata i sicilijanska pizza s mortadelom i pestom od pistacija. 

 | Autor: PR, autor fotografije: Bojan Markičević PR, autor fotografije: Bojan Markičević

BEATS & BITES TUŠKANAC

Kada? Od 19. svibnja do 28. svibnja. Gdje? Krešićeve livade (plato iznad ljetnog kina), Tuškanac

Sjećaš li se Gastro Music Festa koji se održavao zadnje četiri godine na Zrinjevcu? E pa ovu godinu je osvanuo s novim imenom  i na novoj atraktivnoj lokaciji. Beats&Bites Tuškanac donosi jedinstven spoj odličnog DJ programa i pop-upova vrhunskih ugostitelja. Red druženja, red glazbe i red street food specijaliteta - što ti više treba na kraju radnog dana?

Gastro ponuda: U ponudi kućica će se naći razni street food specijaliteti, od onih klasičnih poput burgera, hot dogova, pomfrija, batata, nuggetsa, krilca, pilećih prutića do raznih wokova, čevapćića u ciabatti, spring rolica,… osim toga ponuda cuge bit će dosta zanimljiva s puno finih koktela, rakija, žestica i homemade limunada.

ZAGREB BEER FEST

Kada? Od 19. do 22. svibnja. Gdje? Trg dr. Franje Tuđmana

U Parku dr. Franje Tuđmana i ove godine će se održati Zagreb Beer Fest. Uz standardni bogati izbor piva i zalogaja, i ovdje te očekuju brojni i besplatni koncerti. Festival će ugostiti neka od najvećih imena domaće glazbene scene kao što su Hladno Pivo, Let 3, Vojko V, Matija Cvek, Nipplepeople i Tam. 

Gastro ponuda: Posjetitelji će moći birati između više od 180 vrsta pive i uživati u klasičnim street food zalogajima.

BAŠ NAŠ FESTIVAL 

Kada? Od 26. svibnja do 26. lipnja. Gdje? Plato Gradec

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baš Naš (@bas__nas)

Pod sloganom #GoreJeBolje, već dobro poznati festival Baš naš i ove godine priprema još jednu glazbeno-gastro poslasticu za sva čula. Svakog dana očekuje te odlična glazba uz live nastupe i poznate DJ-eve, sjajno uređenje, slasne zalogaje i najbolji pogled u gradu. 

Gastro ponuda: Baš naš festival ove godine nudi specijalitete poznatih i nagrađivanih chefova. Tako će posjetitelji moći probati specijalitete poznatog chefa Maria Mandarića, 29-godišnjeg chefa iz Splita koji se našao na listi 30 under 30 Europe za 2021. godinu u dijelu Art&Culture. Također, na jednoj od ugostiteljskoj kućica svoja će jela i gastro "inovacije" prezentirati i renomirani chef Marko Palfi. 

FOOD TRUCK FESTIVAL

Kada? Od 25. svibnja do 12. lipnja. Gdje? Jarun

Food Truck Festival već treću godinu organizira uspješan gastro- glazbeni festival na Jarunu, kraj Aquariusa. Festival se otvara za sve posjetitelje u četvrtak 26. svibnja u 16 sati s tradicionalnim nastupom Ljetnog kina od 20 sati. Tijekom 18 dana očekuju te besplatni koncerti domaćih izvođača, a osim Ljetnog kina nastupat će i Nika Turković, Boris Štok i Jedan dva Tribute duo Balaševića.

Gastro ponuda: Street food koji uključuje hranu poput burgera, BBQ, ribljih specijaliteta, etničkih delikatesa i sendviča, te slastice poput fritula i craft sladoleda, ali i pića poput craft piva, džina, koktela, Aperol spritz, kave i sokova. 

Nakon Zagreba Food Truck putuje u Rijeku gdje će se održati krajem lipnja.

POP UP BY THE LAKE

Kada? Od 19. svibnja do 3. srpnja. Gdje? Jezero Bundek

 | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design Pop up summer garden

Nakon nekoliko uspješnih ljetnih priča na Tuškancu i prošlogodišnje manifestacije na jezeru Bundek i ovo se ljeto družimo tamo na Pop Up by The Lake festivalu. Od 19. svibnja pa sve do početka srpnja na Bundeku možeš uživati u filmovima na otvorenom, živoj glazbi, ukusnim zalogajima i velikom izboru koktela.

Gastro ponuda: Vrhunske ljetne koktele pripremat će iskusni barmeni, a za klopu zadužen je TAIKA BY SHERPA koji će pripremati burgere s tartufima, ljetne salate a naći će se zalogaji i za najmlađe. 

Nadamo se da ti je ovaj naš vodič dao dobar uvid u gastro-glazbenu festivalsku ponudu u Zagrebu koja te očekuje u svibnju i lipnju. Želimo ti dobru zabavu i dobar tek!

Photo: Instagram Baš naš

Komentari 0