Life&style
Apsurd hrvatskog pravosuđa: Žena je uhićena jer je mužu u svađi rekla da ‘puši k...‘: Dobila je 45 dana zatvora uvjetno

Apsurd hrvatskog pravosuđa: Žena je uhićena jer je mužu u svađi rekla da ‘puši k...‘: Dobila je 45 dana zatvora uvjetno

  • Majka troje djece, školovana, fakultetski obrazovana, 50-godišnja Gabi rekla je suprugu u svađi da 'puši k...' pri čemu je on njezine riječi snimio mobitelom te ju prijavio policiji
  • Prenoćila je u policiji zbog tih riječi te je osuđena na čak 45 dana zatvora uvjetno
  • Postavlja se pitanje dokle seže apsurd hrvatskog pravosuđa?

Supruga Gabi je uhićena i osuđena na čak 45 dana zatvora uvjetno nakon što je mužu tijekom svađe rekla da “puši k…”, a on ju je snimio mobitelom i odmah prijavio. Prema presudi, Gabi je lani u rujnu oko 13.20 sati u obiteljskoj kući na zagrebačkom području “počinila psihičko nasilje u obitelji nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloljetne djece na način da mu je rekla: ‘Puši k…’, što je kod muža izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva”, prenosi Danica.hr.

"Mrzim svoju ženu" - poznata terapeutkinja govori u kojim je slučajevima čula te riječi od muževa

Ova udana majka troje djece sa završenim fakultetom priznala je policiji kako je isprovocirana muževim riječima da je glupača uzvratila mužu u žaru svađe da 'puši k...", a on je to sve snimio mobitelom bez njezina znanja i odobrenja. Inače, muž je bivši policajac i današnji zaštitar, a ranije je osuđen za obiteljsko nasilje nakon što ga je žena prijavila za sličan slučaj.

Možda vas zanima Može li se u svađi s partnerom ostati dostojanstven? Mit ili bullshit? Rubrika Miss7 Blog Miss7 Blog

“Djeca nisu bila prisutna. Znam da sam pogriješila i da nisam to trebala reći, ali on je mene vrijeđao i ja sam samo odgovorila. Ali, djeca to nisu čula”, rekla je na sudu. Supružnici su u braku 20 godina, a problemi su nastali kada ju je muž prije nekoliko godina optužio da ga vara i da ima ljubavnike te je svoje sumnje pokušao dokazati prisluškujući njezin telefon. 

 | Autor: shutterstock shutterstock Svađa supružnika

“Vrijeđanje i provociranje od strane supruge u ovih godinu i pol sastojalo se u tome da ne prođu niti dva dana, a da supruga ne kaže: 'Vas četiri ste debili, neradnici i bitange', svjedočio je Ivan na sudu. 'Debili nisam rekla', odgovorila mu je u sudnici Gabi. “Isto tako supruga meni govori da sam krpelj i da sam gori od krpelja jer krpelj se napije krvi i otkine. I govori mi svakodnevno pred djecom da sam ‘pripizdek’. Ja njoj nisam rekao da je glupa glupača. Ja sam osuđen da sam se nasilnički ponašao prema supruzi, ali sam uložio žalbu i to nije pravomoćno. Nakon toga, zbog posla dobro pazim da opet ne kažem nešto i završim na sudu”, zaključio je suprug Ivan.

Možda vas zanima Što se zapravo događa kad se dvoje u vezi NE svađaju? Je li to doista dobar znak? Rubrika Love&Sex Love&Sex

Muž je na kraju otkrio kako nakon spomenute svađe više ne žive zajedno. Dobra je vijest jedino što je presuda nepravomoćna i Gabi se na nju može žaliti. Inače, Gabi prije ovog apsurda od hrvatskog pravosuđa nikada prije nije bila osuđivana niti kažnjavana za nasilje u obitelji.

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nitko

    Kakav je to (ne) čovjek (navedeno je kakvo mu je zanimanje pa nije teško shvatiti kakav je). Evo ti savjet: Ne daj mu više hebat, pa nek p.ši nekom na ulici. Ostavi ga nije on za tebe, ne može se ... prikaži još!