Life&style

"Mrzim svoju ženu" - poznata terapeutkinja govori u kojim je slučajevima čula te riječi od muževa

  • Brak nije bajka i često se može roditi nezadovoljstvo odnosom pa i samim partnerom
  • Terapeutkinja za parove Rossana Snee podijelila je situacije u kojima se dogodila upravo takva situacija
  • Dakle, što to može navesti supružnika da kaže kako mrzi svoju ženu i kako riješiti takve probleme otkrila je stručnjakinja

Teško je zamisliti da će supružnici jednog dana reći da se mrze. Poznata terapeutkinja za parove, Rossana Snee podijelila u kojim je sve slučajevima čula od muža da doslovno mrzi ženu. Teške riječi... Ona odgovara na pitanja što se to može dogoditi da čovjek od voljene odjenom u supruzi vidi "vješticu" te kako se to ljubav pretvori u zamjeranje. Nezadovoljstvo i mržnja prema prema partnerici ne događaju se preko noći. To je postupni proces koji traje mjesecima i godinama. Evo u kojim slučajevima su muževi, kažu, počeli mrziti svoju ženu.

1. Muškarac pridonosi kućanstvu više od žene

Jedan suprug vjeruje kako je njegova supruga veoma lijena - da ničim ne pomaže kako bi pomogla oko kućanstva ili njihovo dvoje male djece. Bez obzira koliko puta je zamolio suprugu da mu pomogne, ona to odbija. Zbog toga je počeo mrziti svoju ženu, a ogorčenost koju osjeća toliko je duboka da razmišlja o razvodu.

Terapeutkinja je rekla kako bi se problem mogao riješiti razgovorom, a najbolji savjet je razgovor o načinu upravljanja kućom, računima, djecom po mogućnosti prije sklapanja braka kako ne bi došlo do iznenađenja. 

Možda vas zanima Ove stvari muškarac baš nikada ne bi smio reći svojoj ženi u ozbiljnoj vezi ili braku Rubrika Love&Sex Love&Sex

2. Tretiranje supruga kao da je dijete

Terapeutkinja kaže kako je često od žena čula kako govore da imaju troje djece, a treće na koje se pozivaju je njihov suprug. Kod muškaraca to razvija osjećaj kao da su neadekvatni i nesposobni. Ako supruga preuzima svu kontrolu u braku, to može nanijeti veliku štetu braku. Rješenje je da se o problemima razgovara, a da se pritom supruga ne ponaša kao da se obraća petogodišnjaku.

3. Trošenje previše novca

Još jedno kritično pitanje koje uzrokuje da muž mrzi svoju ženu je kada pokušava uštedjeti novac, a njegova ga žena potroši brže nego što plaća sjedne na račun. Mnogi su se odnosi raspali zbog novca. Koji se muž ne bi osjećao ogorčenim znajući da je novac koji je namjenio za primjerice kućni popravak ili kupovinu novog računala potrošen?

Supruga bi trebala uvidjeti greške svojih postupaka, to je barem polovica bitke. Iduće što terapeutkinja savjetuje je pomoć u kontroli potrošnje. Jedan od načina za to je dogovor da oba partnera potroše samo određenu svotu novca u svakom razdoblju.

 | Autor: shutterstock shutterstock Poznata terapeutkinja za parove, Rossana Snee podijelila u kojim je sve slučajevima čula od muža da mrzi ženu

4. Seks! Koji seks?

Nedostatak seksa može biti uzrok velikog nezadovoljstva, posebno za muškarce s normalnim seksualnim apetitom. Uostalom, ako su bili naviknuti na redoviti spolni odnos, a sada osjećaju da za to moraju moliti - a čak ni ne shvaćaju zašto.

Seks je dio onoga što stvara intimnost u braku. Ako se sva energija potroši negdje drugdje, ostavit će otvorena vrata za aferu. Za muškarce, seks je način emocionalnog povezivanja sa partnericom. To je njihov način da stvore ljubavnu vezu. Ako mu žena odbije seks, osjeća se odbačeno - kao da nije dovoljno muško. 

Sophia Bush 15 godina nakon kraha braka s kolegom iz 'Tree Hilla': Ne smijem o tome govoriti!

5. Neugodne svađe i vrijeđanje

Parovi se svađaju. To je dio svakog odnosa. Pitanja koja izazivaju zabrinutost moraju se riješiti, ali način na koji se rješavaju čini razliku. Na primjer, ako suprug ostavi rublje na podu žena često može pokrenuti napad riječima: "Ti si prljava svinja". Terapeutkinja kaže kako svi možemo biti uzrujani zbog neurednog ponašanja, ali nema potrebe upuštati se u vrijeđanje partnera. To je prljava borba!

Moguće je boriti se i to učiniti pošteno. Partneri bi trebali riješiti problem, no bez da se međusobno vrijeđaju i osuđuju, što je čest slučaj. 

6. "Blaćenje" supruga pred prijateljima i obitelji

U brakovima dolazi do nesuglasica. Jedna stvar koja može uzrokovati da muž zamrzi suprugu i osjeća se izdano je kad se žena okrene protiv njega i povjeri prljavo rublje svojoj obitelji i prijateljima. Kad se to dogodi, muž se osjeća izdano, kao da ne može vjerovati ženi da neće svima razotkriti njihovu intimu. On zna da će ga na sljedećoj večeri ti prijatelji gledati kao krivca. Zbog toga je važno je držati svoj život privatnim. Vaš supružnik se ne želi osjećati kao da je sve što radi pod mikroskopom kako bi ga svi mogli procijeniti i kritizirati.

7. Premalo uvažavanje svog partnera

Muž može razviti vrlo loše osjećahe ako se osjeća neprihvaćenim. Primjerice, radi do kasnih sati, popravljaja stvari po kući, napravi još i večeru. No, ipak, žena prigovara tjerajući ga da rade sve više i više, ne cijeneći ono što je već napravio. Njegujte svoj brak. Pohvalite sve male stvari koje vaš muž radi. Učinite sitnice za njega.

Muškarci često osjećaju da je popravljanje stvari po kući znak ljubavi. Njegova supruga, međutim, možda to ne vidi tako. Možda umjesto toga očekuje ljubavne izjave, cvijeće ili jagode prelivene čokoladom! Ljubav se pokazuje na mnogo različitih načina.

Je li zajednički život prije braka dobar ili ne? Možda vas zanima 8 jako dobrih razloga zašto bi parovi trebali živjeti zajedno prije braka - i 2 problema Rubrika Love&Sex Love&Sex

8. Partnerica previše vremena provodi na telefonu

U današnjem svijetu posjedovanje pametnog telefona i neprestano prisustvo na društvenim mrežama biti može biti poput ljubavne afere - ono što razdvaja parove.

Terapeutkinja kaže kako je radila s muškarcem čija je žena uvijek bila na društvenim mrežama, provodeći sate na telefonu, pričajući o svim svojim "prijateljima". Većinu vremena je ignorirala svog muža, a kad bi on nešto rekao, ona bi odgovorila kako pretjeruje i od ničega radi veliku stvar. Važno je da razgovaramo sa svojim partnerom - iz stvarnog života. Odloži telefon za večerom i poštuj njegovu i vašu privatnost.

 | Autor: Shutterstock Shutterstock Poznata terapeutkinja za parove, Rossana Snee podijelila u kojim je sve slučajevima čula od muža da mrzi ženu

10. Pokušaj da ga promijeni

Često se ljudi vjenčaju s pogrešnom predodžbom da će se njihov partner promijeniti - prestat će pušiti, organizirati se, postati uredniji i prestati jesti nezdravu hranu. A ako sami ne prestanu, vi ćete - svojim umijećem uvjeravanja ili zapovijedanja - to i ostvariti. Mnogo je navika koje je zdravo razbiti, poput pušenja ili prejedanja, ali pokušaj da promijenite partnerovu osobnost nije jedna od njih.

Zaista ne možeš nikoga promijeniti, koliko god se trudila. Ono što vidiš dok izlazite je ono što ćeš dobiti kad ste u braku. Možda postoje neka manja poboljšanja, ali ona ne proizlaze iz prisile.

11. Donošenje važnih odluka bez prethodnog dogovora

Terapeutkinja je podijelila priču o poznanici koja se našla u ovakvoj situaciji. Naime, poznanica je kupila cijeli set namještaja za dnevnu sobu, a da o tome nije prethodno razgovarala s mužem. Budući da je njihova financijska situacija bila lošija, nije htjela ništa reći svom mužu, plašeći se da će on odbiti.

Zapravo, rekao bi upravo to jer je kupnja tog namještaja bila iznad njihovih mogućnosti. Možete zamisliti ljutnju njezina muža kad se vratio kući nakon dugog dana i ugledao novonamješten dnevni boravak. Donošenje tako velikih odluka bez znanja partnera nije pravo partnerstvo, kaže stručnjakinja. Treba iskreno komunicirati sa supružnikom dok zajedno prolazite kroz proces donošenja odluka. U suprotnom, supružnik može zamjeriti donošenje takvih velikih odluka na svoju ruku.

Photo: Shutterstock

Komentari 0