Life&style

Ako si fan McDonald'sa, onda će ti ovakva pita od jabuka biti i draža od klasične domaće

  • Toliko si već puta naručivala pitu od jabuke iz McDonald'sa da je možda napokon vrijeme da ju napraviš sama, no pogoditi pravi recept nije  najjednostavnije
  • Omiljenu McDonald's pitu od jabuka napravit ćeš od svega nekoliko sastojaka, a sve što ti za nju treba možda već sad imaš kod kuće
  • Zapravo je daleko od onog što mi nazivamo pitom jer radi se s lisnatim tijestom, no danas igramo po MCDonald's pravilima, zar ne? 
  • Pročitaj još i: Slatke pečene jabuke iz pećnice: imamo recepte za tri slatka punjenja, ali i jedno slano!

Hrskavo izvana, iznutra mekano i toplo s ukusom cimeta. Ovako bismo mogli opisati pite iz McDonald'sove ponude koje već godinama obožavamo. Ok, ništa ne može nadmašiti bakine kolače i pite, no okus baš ove odlično nam prija u ovim tmurnim danima. Tajna je u savršenom jabučnom nadjevu koji se posebno kuha uz dodatak maslaca, mlijeka limuna i ostalih sastojaka koji ovoj piti daju poseban okus. Ako tome dodaš još i malo sladoleda od vanilije ili pudinga, potreba za slatkim zadovoljena je u svakom pogledu. 

Oduvijek si htjela napraviti pitu poput one u poznatom lancu brze prehrane, no nikad ti nije uspijevalo? Donosimo ti isprobani recept zbog kojeg nećeš morati do McDonald'sa, već do obližnje trgovine po nekoliko sastojaka. 

Sastojci za McDonald's pitu od jabuka

  • kilogram jabuka (ili četiri velike)
  • kocka maslaca
  • 6 žlica šećera
  • limunov sok (polovica limuna je dovoljna)
  • cimeta (količina po želji)
  • lisnato tijesto
  • mala šalica mlijeka 

 | Autor: Andy Chilton/Unsplash Andy Chilton/Unsplash Foto: Andy Chilton/Unsplash

Priprema McDonalds pite od jabuka:

1. Razvaljaj lisnato tijesto i rasporedi ga na dugačke široke trake.

2. Očisti jabuke i nareži ih na kockice te stavi u lonac u koji dodaješ maslac, šećer, limunov sok i cimet. Kad se sastojci počnu sjedinjavati i raspadati, smjesi dodaj malo mlijeka te nastavi kuhati još neko vrijeme.

3. Prethodno pripremljene široke trake napuni s netom skuhanom smjesom. Puni ih tako da na jedan kraj trake dodaješ smjesu, a s drugim kasnije preklopi i dodatno učvrsti vilicom sa svih strana te razreži tankim potezom noža vrh svake pite.

4. Pite stavi na papir za pečenje te ih dodatno poškropi cimetom, šećerom, malo maslaca i vrlo malo limunovog soka. 

5. Peci otprilike 10 minuta u pećnici na 200 stupnjeva.

Možda vas zanima Zimi miriše trdelnik, a mi imamo iskušani recept za ovu adventsku poslasticu Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @glutarama
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    mmm fino