Life&style

Ako se riješiš ovih 6 stvari u kuhinji ćeš imati dvostruko više prostora!

Sigurno imaš u kuhinji neke od ovih stvari – koje mirno možeš spremiti u podrum ili na tavan, pokloniti nekome ili čak baciti

Tražiš svoju omiljenu zdjelicu, a nikako da je pronađeš u pretrpanom kuhinjskom ormariću? Ladica s priborom za jelo zapinje jer je puna do vrha? Nema više mjesta za lonce, a nemoguća je misija pronaći odgovarajući poklopac te imaš osjećaj da će ti sve pasti na glavu? Definitivno je vrijeme da napraviš reda…

Nepotrebne stvari 

Kao i kod ormara s odjećom, u kuhinji je svake dvije godine potrebno „veliko pospremanje“. Sigurno ćeš pronaći stvari koje si koristila zadnji puta prije koju godinu - ili nikada. I sigurno to više nećeš ni koristiti (na primjer, električni pekač, posudu za fondue, plastične slamke, slomljeni lijevak…). 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Namirnice kojima je istekao rok trajanja 

U kuhinji se sigurno sakrivaju staklenke, konzerve ili pakiranja kojima je rok trajanja odavno prošao. Pogledaj u sve ormariće, ladice, na police i jednostavno baci sve što ne valja. 

Možda vas zanima Ako imaš ovih 5 stvari u stanu, izbaci ih odmah! Unose lošu energiju u tvoj dom Rubrika Life&style Life&style

Vrijedno posuđe

Imaše neki set posuđa ili pribor za jelo koji ti je osobito lijep ili je jako vrijedan i koristiš ga jedino u posebnim prilikama? Onda trebaš razmisliti gdje bi ga drugdje mogla spremiti kako bi dobila više mjesta u kuhinji. Ne mora sve biti odmah na dohvat ruke. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Stare plastične posude 

Ako imaš u hladnjaku plastične posude za spremanje hrane koje nemaju više odgovarajući poklopac ili su se deformirale u stroju za pranje suđa i mikrovalnoj pećnici, baci ih! Ako su potrgane ili nepotpune, nema ih svrhe čuvati. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Stare kuhinjske krpe

Ako su na krpama tvrdoglave mrlje koje ne nestaju nakon pranja, baci ih! Krajnje je vrijeme da napraviš mjesta za nove stvari. 

Možda vas zanima Trikovi za kuhanje koje odmah možeš zaboraviti Rubrika Life&style Life&style

Zaimače 

Ruku na srce: koliko zaimača imaš u ladici? A koliko ih svakodnevno koristiš? Ako imaš više od tri, obavezno se riješi koje. 

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

Ekstra savjet

Iskoristi svoje zidove! Ako ti je radna površna natrpana stvarima (na primjer, začinima), stavi ih na zid. Osobito će posudice sa začinima lijepo stati na malu policu (dubine 5 cm) koju lako pričvrstiš na zid. 

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0