Life&style

Ako ne možeš zaspati, probaj trik s bananom! I bez prostih asocijacija, molimo

  • TikTokeri su podijelili trik pomoću kojeg ćeš spavati lakše zaspati
  • A i kvalitetnije spavati, navodno cijelu noć. Sva je mudrost u - banani
  • Jedna je mama otkrila kako joj je banana pomaže uspavati dijete koje sada spava cijelu noć bez buđenja

TikTok je u posljednje vrijeme, izgleda, postao velik izvor znanja i neobičnih, ali korisnih trikova. Ipak, tu su i mnogi (znanstveno) opravdani i objašnjeni. Pa sada, osim što pruža hrpu videa s temama plesa, pjevanja i zabave, izgleda da pomaže liječiti i nesanicu. Trikove dijele i svakodnevni korisnici, ali i stručnjaci. Jedan od takvih videa bavi se temom spavanja, a bananu je vinuo u nebesa

@agoyneee_xo #parentinghacks #tricks #banana #toddlerlife ♬ original sound - allison.

Prije spavanja važno je dobro se najesti, no, dok znamo da ne treba jesti prekasno i da je količina bitna, izgleda da još jedna mala sitnica jako dobro dođe prije kvaltetno prospavane noći. Cijela je mudrost u - banani.

Naime, stručnjaci su objasnili da su banane odličan izvor magnezija i kalija i pomažu umu i mišićima da se opuste. Dakle, prije nego odeš na spavanje pojedi bananu. Ona će stimulirati proizvodnju ključnih hormona koji će umiriti mozak i proizvesti umirujuću energiju kako bi se dobro naspavala.

Možda vas zanima Znaš li što se događa kad pojedeš bananu sa smeđim točkicama? Rubrika Life&style Life&style

A ako si roditelj, taj savjet možeš primijeniti i na djeci. "Ovaj mi je trik promijenio život", rekla je jedna mama koja ga je "isprobala" na svojim mališanima. "Imam dijete koje je najgori "spavač", i to otkad se rodila. Ali krenuli smo s trikom s bananom, već osam mjeseci, i ona spava cijelu noć!", objasnila je. 

 | Autor: TikTok TikTok

I nije to jedini savjet s popularnog TikToka kad je riječ o spavanju. Mnogi predlažu spavanje u čarapama jer proces zagrijavanja stopala pomaže krvnim žilama da se otvore i tako dovedu tijelo do temperature idealne za spavanje. "Ljudi koji nose čarape u krevetu zaspu brže", kaže doktorica Andrade.

Nije dobro jesti previše banana Možda vas zanima Banane, brokula... 6 zdravih namirnica koje postaju nezdrave ako ih jedeš previše Rubrika Life&style Life&style

Još jedan savjet pomaže, a to je masiranje područja iza uha. Kružni pokreti, i to oko 100 do 200 puta (jer ako te to ne umori, što će?), smirit će tvoj živčani sustav i pomoći ti lakše zaspati. A osim toga, tu je i trik s disanjem - udisati kroz nos 4 puta, zadržati dah 7 sekundi, a zatim ga otpuštati kroz usta 8 sekundi. Taj proces treba ponoviti 4 puta prije odlaska na spavanje.

Photo: Shutterstock

Komentari 0