Life&style
Što ne treba kupovati za božićni poklon

Ako baš želiš razveseliti nekoga, onda ovih 5 stvari ne bi trebala kupovati kao poklone za Božić

  • Neke se stvari osobito često vraćaju ili mijenjaju u trgovinama na Božić 
  • Stoga je najbolje da neke stvari uopće ne kupuješ
  • Najbolje je da se osloniš na ove pametne alternative

Na Božić, u trenucima nužde, brzo posegnemo za darovima o kojima baš i nismo razmišljali. Sviđa li se primatelju poklon? Može li ga koristiti? Odgovara li mu to? Mnogi darovi se stoga vraćaju ili razmjenjuju poklone nakon Božića. To se posebno odnosi na ove proizvode…

Fancy igračke

Želiš kupiti poklon svojoj nećakinji, kćeri najboljeg prijatelja ili vlastitom djetetu te posegnuti za lutkom koja priča, kojoj možeš promijeniti pelenu i koja također malo podriguje? Ako tvoja nećakinja nije željela baš tu lutku, bolje makni ruke od nje. Otmjene igračke kao što su lutke koje govore često se vraćaju nakon Božića.

Umjesto toga uzmi više bezvremenskih igračaka – poput LEGO kockica ili sjajne društvene igre koju može igrati cijela obitelj.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by more4moms (@more.4.moms)

Određeni modni proizvodi

Torba marke XYZ ili haljina koju smatraš tako lijepom? Radije ne poklanjaj tako nešto. Svatko tko voli modu ima svoj ukus i radije bira svoje komade odjeće ili obuće.

Premda na prvu izgleda bezlično: u ovom slučaju bolje je dati bon.

Možda vas zanima Pronašla je božićni poklon od dečka, a kad ga je otvorila na njemu je pisalo ime druge žene Rubrika Life&style Life&style

Alat

Prema statistikama, ono što očevi nakon Božića najčešće razmjenjuju je alat. Bolje je za Božić ostaviti odvijače i slično na polici dućana – osim ako ti tata nije apsolutni freak za alate. Za sve ostale očeve vrijedi sljedeće: i oni su na odmoru za Božić i ne žele čekić koji ih podsjeća na posao. 

Na primjer, bolje je ocu kupiti dobar Bluetooth zvučnik ili neki drugi tehnički uređaj koji doista koristi i u kojem uživa.

via GIPHY

Knjige pogrešnog žanra

S knjigama je otprilike kao i s modom: rijetko možemo pogoditi tuđi ukus.

Stoga je bolje kupiti Kindle ili sličan tablet za primatelja poklona umjesto određene knjige ili barem bon za trgovinu gdje si sama može kupiti knjige.

Možda vas zanima Pamela Ramljak ne želi više kupovati darove u zadnji tren, pokazala je što je kupila svojoj djeci Rubrika Stars Stars

Nepotrebni kuhinjski aparati

Aparat za palačinke, vafle ili digitalno kuhalo za putovanje: glasine da majke žele stvari za kuhinju još uvijek se čuju. Ali, nije svaka majka ljubiteljica kuhanja. Neobične predmete koji se koriste najviše jednom godišnje žene najčešće izmjenjuju nakon Božića.

Bolje je pokloniti majci vrijeme s tobom – na primjer, popodne u toplicama ili večera te posjet kinu. To je puno više od digitalnog sofisticiranog kuhala koje može napraviti rižu jednom godišnje nakon Božića.

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0