Life&style
Kenneth Branagh

Agatha Christie u novom filmskom izdanju: Kenneth Branagh vraća se kao Poirot uz sjajnu glumačku postavu

  • Prvi trailer i poster za film 'A Haunting in Venice' predstavljeni su tijekom CinemaCona
  • Ovaj nadnaravni triler temelji se na knjizi slavne Agathe Christie 'Dogodilo se na dan Svih svetih'
  • Uz Kennetha Branagha kao Poirota, u filmu će nastupiti briljantna glumačka postava

Zastrašujući teaser trailer i poster prikazuje novu avanturu Kennetha Branagha kao Herculea Poirota. Film 'A Haunting in Venice' predstavljen je tijekom CinemaCon konvencije 2023. u Las Vegasu, a opisan je kao „uznemirujući nadnaravni triler“ i temelji se na romanu Agathe Christie 'Dogodilo se na dan Svih svetih'. 

Timothee Chalamet Možda vas zanima Prvi trailer za drugi dio filma 'Dina' oduzima dah: Timothée Chalamet jaše divovskog pješčanog crva Rubrika Life&style Life&style

U režiji Kennetha Branagha, film 'A Haunting in Venice' smješten je u jezivu Veneciju nakon Drugog svjetskog rata u večeri Svih svetih te u zastrašujućoj misteriji prikazuje povratak proslavljenog detektiva Herculea Poirota. Sada je Hercule u mirovini i živi u samonametnutom egzilu u najglamuroznijem gradu na svijetu. Poirot nevoljko prisustvuje seansi u raspadajućoj, ukletoj palači. Kad jedan od gostiju bude ubijen, detektiv je gurnut u zlokobni svijet sjena i tajni.

'A Haunting in Venice' ponovno ujedinjuje mnoge filmaše koji stoje iza 'Ubojstva u Orient Expressu' iz 2017. i 'Smrti na Nilu' iz 2022. godine, s Michaelom Greenom (nominiranim za Oscara), koji se vratio napisati scenarij zajedno s Branaghom u redateljskoj stolici. 

Briljantan glumački ansambl tumači nezaboravne likove u filmu, uključujući Kennetha Branagha, Kylea Allena, Camille Cottin, Jamieja Dornana, Tinu Fey, Judea Hilla, Alija Khana, Emmu Laird, Kelly Reilly, Riccarda Scamarcia te nedavnu dobitnicu Oscara Michelle Yeoh.

 | Autor: 20th Century Studios 20th Century Studios

Uz zvjezdanu glumačku postavu, Branagh je na CinemaConu otkrio da će glazbu za film raditi Hildur Guđnadóttir, hvaljena islandska skladateljica koja je osvojila Oscara, Zlatni globus, GRAMMY i BAFTA-u za 'Jokera' te Emmy i GRAMMY za 'Černobil', a koja je nedavno radila glazbu za 'TÁR' i 'Žene govore'.

'A Haunting in Venice' sljedeći je nastavak iz svemira Agathe Christie koji Branagh sada planira. „Mislim da postoje razne mogućnosti, zar ne? Sa 66 knjiga i kratkih priča i drama, ona često okuplja ljude u svojim knjigama zapravo, tako prirodno - da je uživala u tome“, rekao je glumac i redatelj još u 2017. „Osjećate se kao da - baš kao i kod Dickensa, postoji potpuni svijet koji je ona stvorila - određene vrste likova koji žive u njezinom svijetu.“

 | Autor: 20th Century Studios 20th Century Studios

Producenti filma su Kenneth Branagh, Judy Hofflund, Ridley Scott i Simon Kinberg, uz Louise Killin, Jamesa Pricharda i Marka Gordona koji su izvršni producenti. Film 'A Haunting in Venice' trebao bi biti objavljen u kinima u SAD-u 15. rujna 2023. godine. 

Jenna Ortega Možda vas zanima Od 'Djevice Jane' do 'Wednesday', ovo je potpuni vodič kroz najbolje filmove i serije Jenne Ortege Rubrika Life&style Life&style
Photo: 20th Century Studios

Komentari 0