Life&style
Jenna Ortega

Od 'Djevice Jane' do 'Wednesday', ovo je potpuni vodič kroz najbolje filmove i serije Jenne Ortege

  • Jenna Ortega je danas poznato ime zahvaljujući hit seriji 'Wednesday', koja je dominirala streaming uslugom Netflix kada je objavljena krajem prošle godine
  • Izvedba dvadesetogodišnjakinje kao glavnog lika bila je fenomenalna, a rezultat njezinog glumačkog umijeća su brojni novi obožavatelji 
  • Podsjetit ćemo se glumačkog puta Jenne Ortege i odabrati njezine najbolje uloge

Nepotrebno je reći da Jenna Otrega ima vrlo svijetlu budućnost pred sobom, a kada bi izraz 'bukirana i zauzeta' bila osoba, to bi bila ona. Nakon što je učvrstila svoj ugledni holivudski status A-listera gostovanjem u emisiji Saturday Night Live, Jenna ima niz uzbudljivih nadolazećih projekata kojima se njezini obožavatelji mogu veseliti, a koji, začudo, nisu samo projekti vezane uz horore, što znači da će nam pokazati cijeli svoj repertoar glumačkog talenta. 

Kasnije ove godine vidjet ćemo Ortegu kako glumi uz Tommyja Leeja Jonesa i Bena Fostera u kriminalističkom trileru 'Finestkind', koja se fokusira na dva brata sa suprotne strane kolosijeka koji su prisiljeni udružiti se kako bi se obračunali sa sindikatom organiziranog kriminala u Bostonu. Zvuči jako zanimljivo!

Film A Tourist Guide to Love Možda vas zanima Na Netflix u petak stiže romantična komedija 'Turistički vodič kroz ljubav' koja će nas jako šarmirati Rubrika Life&style Life&style

Jennu ćemo zatim vidjeti u komediji-drami 'Miller's Girl', zajedno s Martinom Freemanom, a također se sprema glumiti zajedno s The Weekndom i Barryjem Keoghanom u projektu koji tek treba dobiti naslov, a ako su najnovije glasine o glumačkoj postavi istinite, onda bi se trebala pojaviti i u filmu 'Bubimir 2'! I ako to nije dovoljno, kamere će se uskoro uključiti za snimanje druge sezone serije 'Wednesday'. Hm, ima li ona uopće priliku spavati?

Ali, iskreno, sav je Jennin uspjeh zaslužen, jer radila je naporno godinama. Puno prije nego što nas je oduševila u franšizi 'Vrisak' i Netflixovoj seriji 'You', glumila je i u 'Djevici Jane' i Disneyjevom 'Stuck in the Middle'. Dakle, ako si fan Jenne Ortege i želiš saznati više o njezinoj prošlosti, u nastavku pregledaj sve fantastične projekte u kojima je sudjelovala u svojoj dosadašnjoj karijeri.

'Wednesday', 2022.

Jenna je doista došla na svoje glumeći mračnu najstariju kćer obitelji Addams za Netflixovu seriju prepunu akcije. U seriji je tinejdžerica koja se ne uklapa u redovnu srednju školu iz očitih razloga, a nakon što je upala u nevolje, roditelji je šalju u Akademiju Nevermore kako bi ovladala svojim psihičkim sposobnostima u nastajanju. Ondje se nađe upletena u istragu nadnaravnog ubojstva koje muči grad Jericho. Serija je bila vrlo popularna na streamingu pa je potvrđena i druga sezona!

 | Autor: Netflix Netflix

'American Carnage', 2022.

'American Carnage' je horor film koji prati skupinu djece imigranata bez dokumenata kojima je obećano da će protiv njih biti odbačene kaznene prijave ako volontiraju u staračkom domu. Međutim, ubrzo saznaju da se tamo nešto zlokobno događa i nađu se u očajničkom pokušaju da pobjegnu od zlog vladinog plana.

 | Autor: Spirit Entertainmant Spirit Entertainmant

'You', 2019.

Jenna je u seriji 'You' glumila tinejdžericu Ellie Alves, Joeovu susjedu. Bez roditelja, sa starijom sestrom, Ellie se zapravo sama odgaja i nađe se nenamjerno isprepletena sa svim Joeovim katastrofalnim životnim odlukama. Njezin lik bio je jednu sezonu u seriji, a potvrđeno je da se vraća u petoj sezoni.

 | Autor: Netflix Netflix

'X,' 2022.

U slasheru 'X' Jenna glumi Lorraine koja, zajedno sa svojim dečkom i kolegama glumcima, odlazi u mali grad u nadi da će snimiti film za odrasle bez znanja svojih povučenih domaćina, koji im od života naprave pakao. 

'Vrisak', 2022.-2023.

Jenna je službeno postala zaštitno lice slavne slasher franšize 'Vrisak' s petim i šestim dijelom, a posljednji je objavljen ranije ove godine. U filmu se njezin lik, tinejdžerica škole Woodsboro High Tara, nalazi na putu Ghostfaceova ubilačkog pohoda zajedno sa svojom sestrom Sam. Sestre udružuju snage sa svojim prijateljima kako bi zaustavile ubojicu i otkrile njegov pravi identitet.

 | Autor: PARAMOUNT PARAMOUNT

'Studio 666', 2022.

Inspiriran stvarnim događajima, ovaj horor iz 2022. prikazuje rock bend Foo Fighters koji se bori s nadnaravnim silama nakon što su se uselili u raskošnu vilu Encino prožetu jezivom poviješću rock 'n' rolla koja prijeti dovršetku njihovog dugo iščekivanog desetog studijskog albuma. Premda Jenna nije imala veliku ulogu u filmu, ipak je to bio epski film u kojemu je trebalo sudjelovati.

 | Autor: Sony Sony

'Fallout', 2021

Jenna nas je raznježila u filmu 'The Fallout', glumeći tinejdžericu Vadu Cavell, koja svoju značajnu emocionalnu traumu (nakon što je preživjela tragičnu pucnjavu u školi) rješava skrivajući se u kabini toaleta sa školskom kolegicom Mijom Reed, s kojom razvija duboku blisku vezu.

'Richie Rich', 2015.

Dok je 'Wednesday' od Jenne napravila zvijezdu, njezina prva značajna uloga u Netflixovoj seriji bila je u seriji 'Richie Rich' iz 2015. godine, u kojoj je glumila Darcy, najbolju prijateljicu glavne glumice. Serija je trajala samo jednu sezonu, ali Jenna je u njoj bila doista fantastična.

'Djevica Jane', 2014.-2019.

'Djevica Jane' prikazivala se pet sezona, a glumila ju je Gina Rodriguez kao Jane Villanueva. I, naravno, tko drugi glumi mlađu verziju njezina lika nego Jenna, u višestrukim retrospektivama tijekom omiljene serije.

'Saving Flora', 2018.

Ovaj film je možda prošao ispod radara, ali bio je apsolutno briljantan. Jennu glumi kćer tinejdžericu vlasnika cirkusa koji spašava ostarjelu slonicu Floru od eutanazije. Nakon spašavanja par bježi u šumu s dva lovca na slonove u potjeri.

 | Autor: Signature Entertainement Signature Entertainement

'The Babysitter: Killer Queen', 2020.

Film 'The Babysitter' iz 2017. godine stekao je kultni status, pa se činilo prikladnim da je snimljen i nastavak 2020. i potvrdio Jennino umijeće buduće kraljice horora ulogom trudne srednjoškolke koja razvija duboku vezu s glavnim likom Coleom, unatoč tome što porota još uvijek nije odlučila je li ubila svoje roditelje ili ne.

 | Autor: Netflix Netflix

'Yes Day', 2021.

U filmu glume Jennifer Garner i Édgar Ramirez kao roditelji koji osjećaju da svojoj djeci često govore „ne“. Njihovo najstarije dijete (Ortega) želi da se roditelji prema njoj ponašaju kao prema odrasloj osobi, pa kao rezultat toga, dvojac odlučuje govoriti „da“ svojoj djeci na jedan cijeli dan. Neka kaos počne!

 | Autor: Netflix Netflix

'Stuck in the Middle', 2016.-2018.

Jennina prva glavna uloga bila je u sitkomu Disney Channela 'Stuck in the Middle'. Kao što naslov sugerira, glumila je srednje dijete sedmero braće i sestara, Harley Diaz, koja koristi svoju kreativnost i maštu kako bi što bolje iskoristila život u tako velikoj obitelji. Serija je bila toliko popularna da je za nju osvojila nagradu Imagen.

Samuel L Jackson i John David Washington Možda vas zanima Netflix priprema adaptaciju brodvejske hit predstave 'The Piano Lesson', okupili su zvjezdanu ekipu Rubrika Life&style Life&style
Photo: PARAMOUNT

Komentari 0