Life&style
Film Ferrari

Adam Driver i Penélope Cruz daju pun gas u prvom teaseru za biografski film 'Ferrari'

  • Biografski filmovi popularniji su nego ikada, što je rezultiralo nizom sjajnih filmova
  • Nakon 'Oppenheimera', koji je poharao kina, dolazi nam još jedan zanimljiv biografski film za koji se očekuje da će biti veliki hit
  • Riječ je o filmu 'Ferrari', sjajnog redatelja Micheela Manna, s blještavom glumačkom ekipom

Netom nakon nominacije za Oscara za film 'Paralelne majke' Pedra Almodóvara, glumica Penélope Cruz ne pokazuje znakove usporavanja, dapače, ona ubrzava. Cruz je preuzela ulogu Laure Ferrari, supruge vozača utrka Enza Ferrarija s kojim je izgradila njihovu istoimenu tvrtku luksuznih sportskih automobila. Uloga poznatog karizmatičnog i zahtjevnog tajkuna? Nitko drugi nego sjajni Adam Driver.

 | Autor: Neon Neon

Dobre vijesti tu ne završavaju: U redateljskoj je stolici Michael Mann, koji je preuzeo kormilo nakon sjajnih filmova koje radio, poput 'Posljednji Mohikanac', 'Vrućina', 'Probuđena savjest' i 'Collateral'. Napisao je scenarij koji se temelji na knjizi Brocka Yatesa 'Enzo Ferrari: The Man and the Machine', zajedno s Troyjem Kennedyjem Martinom ('Dobar posao u Italiji'). 

Film The Killer, Michael Fassbender Možda vas zanima Trailer za film 'The Killer', kultnog redatelja Davida Finchera i s Michaelom Fassbenderom, izaziva trnce Rubrika Life&style Life&style

Film 'Ferrari' opisan je kao visokobudžetni biografski film smješten u ljeto 1957. godine, a pratit će par kroz turbulentno razdoblje njihovih života. Njihov brak je u krizi zbog smrti sina jedinca Dina, koji su zamišljali kao Enzova nasljednika, a nad njihovim desetljećima starim carstvom prijeti bankrot. U ovom ključnom trenutku Enzo i njegov tim vozača odlučuju nadoknaditi svoje gubitke ulaskom u povijesnu utrku 'Mille Miglia', koja će ih odvesti 1000 milja kroz Italiju.

 | Autor: imdb imdb Foto: Imdb

Shailene Woodley pridružuje se Cruz i Driveru kao Lina Lardi, Enzova ljubavnica i majka njegovog drugog sina, Piera, koji će postati potpredsjednik tvrtke. Također im podršku pružaju Gabriel Leone kao španjolski vozač utrka Alfonso de Portago; Sarah Gadon kao Linda Christian, glumica s kojom je viđen na 'Mille Miglia'; Jack O’Connell kao britanski vozač Peter Collins; i Patrick Dempsey kao talijanski natjecatelj Piero Taruffi. Prvi teaser trailer, koji je izašao 30. kolovoza, prikazuje brze automobile, tinjajuću bračnu napetost, strastvena pomirenja i epske svađe, kao i Driverov talijanski naglasak. Gdje smo to zadnji puta čuli? 'Kuća Gucci', naravno.

Film se snimao u Italiji prošlog svibnja, na lokaciji u Enzovom rodnom gradu Modeni i regiji Emilia-Romagna, dugogodišnjem središtu proizvodnje automobila. Prošlo je dosta vremena za Manna koji je navodno razvijao ovaj strastveni projekt 20 godina (u prethodnim iteracijama glumili su Hugh Jackman, Christian Bale i Noomi Rapace). Film će se premijerno prikazati na Venecijanskom filmskom festivalu, a očekuje se kod nas u kinima oko Božića. 

 | Autor: Neon Neon

Sandra Bullock Možda vas zanima 10 glumaca koji su već sasvim srozanu karijeru uspjeli spasiti jednim filmom Rubrika Stars Stars
Photo: Neon

Komentari 0