Life&style

7 znakova otkriva da ti je tijelo zatrovano i treba čišćenje: vrijeme je za detoksikaciju!

  • Ne jedeš pretjerano nezdravu hranu, baviš se sportom i pokušavaš se mentalno opustiti?
  • Ali i dalje imaš osjećaj da nisi baš dobro, sasvim zdrava, u formi?
  • Onda bi detoksikacija mogla biti rješenje za tebe

Priroda je to već vrlo pametno posložila: naše nam tijelo na razne načine pokazuje što treba. Na nama je samo da prepoznamo te znakove i postupamo u skladu s njima. Ovo su tipični signali da tvoje tijelo treba unutarnje čišćenje. Ako primijetiš ove znakove, vrijeme je za detoksikaciju.

Možda vas zanima Slažeš li se da je ovo najvažnija stvar koju smo naučili ovih dana? Rubrika Life&style Life&style

1. Umor

Stalna iscrpljenost i umor klasični su znakovi da tijelu treba odmor - ne u smislu spavanja i opuštanja već od sastojaka koje unosimo hranom i pićem. Očito je stalno zauzeto i preiscrpljeno razgradnjom i uklanjanjem toksina. Ako ga oslobodiš tog tereta detoksikacijom, brzo ćeš otkriti da tvoj umor popušta te ćeš ponovno prolaziti kroz život svježija i budnija.

via GIPHY

2. Usporeno razmišljanje

Brzo sve povezuješ i britka si uma? Ako primijetiš da ti treba neobično puno vremena za donošenje odluka i razumijevanje nečega, to također može biti znak da je tvoj um izgubio sposobnost zbog preopterećenja tijela.

3. Miris tijela

Ako se iznenada pojavi neugodan tjelesni miris, premda inače nemaš problema s time, to je također pokazatelj da tvom tijelu treba detoksikacija. Loš zadah se također jako često javlja. Međutim, i znoj te intimni miris mogu se pojačati kada je vrijeme za detoksikaciju.

via GIPHY

4. Loš ten

Koža ne odražava samo stanje našeg mentalnog života, ona je također važan pokazatelj kako stoje stvari s našim tjelesnim zdravljem. Ako se na koži pojavi crvenilo, akne ili neka druga iritacija, to također može biti znak visoke razine toksina u tijelu. Uz detoksikacijsku kuru, ovdje su korisne i maske za čišćenje i smirivanje kože. 

5. Probavni problemi

Redovita probava bitna je za zdravo tijelo. Ako dođe do zastoja, uklanjanje štetnih toksina više ne može funkcionirati. Ako patiš od zatvora, trebala bi hitno rasteretiti tijelo detoksikacijskom kurom.

via GIPHY

6. Debljanje

Ako jedeš jednako kao i prije, a nisi manje aktivna u sportu - a dalje se debljaš - to može imati hormonalne razloge, ali može ukazivati i na to da je tijelo preopterećeno toksinima. Omogući tijelu duži detoksikacijski ciklus da povrati ravnotežu.

Možda vas zanima Voda s limunom omiljen je ljetni napitak, no je li uistinu korisna? Imamo 10 razloga ZA i 4 PROTIV Rubrika Life&style Life&style

7. Nesanica

Tijekom noći tijelo bi se trebalo smiriti i odmoriti. Ali, ako se previše bori s toksinima, ne može. Ako ne uspiješ spavati unatoč nekim trikovima za bolji san i vježbama opuštanja, detoksikacijska kura može ti pomoći.

 

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0